Постанова
від 22.06.2009 по справі 2а-4898/09/8/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

вул. Київська, 150, м. Сімферо поль, Автономна Республіка К рим, Україна, 95493

ПОСТАНОВА

Іменем України

22.06.09 Справа №2а-4898/09/8/0170

(10:20)

Окружний адміністративн ий суд Автономної Республіки Крим у складі головуючого су дді Кушнової А.О. , при секрета рі Дрягіні В.П., розглянув у ві дкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом Управління Пен сійного Фонду України в Залі зничному районі м. Сімфер ополя АРК

до Закритого акціонерног о товариства "Імпульс-Юг"

про стягнення 2338,75 грн

за участю представників:

від позивача - не з' явивс я

від відповідача - не з' яв ився

Обставини справи: Упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Залізничному районі м. Сімферополя АР Крим зв ернулося до Окружного адміні стративного суду АР Крим з по зовом до Закритого акціонерн ого товариства "Імпульс-Юг" пр о стягнення 2338,75грн. заборгован ості по сплаті витрат на випл ату та доставку пенсій на піл ьгових умовах.

Позовні вимоги мотивова ні тим, що всупереч вимогам За кону України “Про загальнооб ов' язкове державне пенсійн е страхування” та Інструкції “Про порядок обчислення і сп лати страхувальниками і заст рахованими особами внесків н а загальнообов'язкове держав не пенсійне страхування в Пе нсійний фонд України”, затве рдженої постановою правлінн я Пенсійного фонду України 19.1 2.2003р. №21-1, відповідачем у встано влені законодавством строки не сплачені в Управління ПФУ фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначе них на пільгових умовах у зв' язку з чим за відповідачем ск лалась прострочена заборгов аність у сумі 2338,75грн., яка на мом ент звернення позивача з поз овом у суд не погашена.

Відповідач явку представн ика у судове засідання, що від булося 22.06.09р., не забезпечив, про день і час слухання справи по відомлений належним чином: р екомендованою кореспонденц ією з повідомленням.

Позивач у судовому засідан ні наполягав на задоволенні позовних вимог у повному обс язі.

Суд вважає за можливе розгл янути справу у відсутності п редставника відповідача, кер уючись ст.128 КАС України, на під ставі наявних доказів.

Розглянувши матеріали спр ави, дослідивши надані доказ и, заслухавши пояснення пред ставника позивача суд

ВСТАНОВИВ:

Закрите акціонерне това риство "Імпульс-Юг"зареєстро вано як платник збору на обов 'язкове державне пенсійне ст рахування в Управлінні Пенсі йного Фонду України в Залізн ичному районі м. Сімферополя АРК.

Відповідно до статті 13 Зако ну України “Про пенсійне заб езпечення” Пенсійний фонд Ук раїни призначає пенсії за ві ком на пільгових умовах.

У відповідності зі ст. 8 Зако ну України “Про пенсійне заб езпечення” виплата пенсій зд ійснюється з коштів Пенсійно го Фонду України.

Процедура нарахування та с плати страхових внесків та і нших платежів до бюджету Пен сійного фонду України підпри ємствами, установами та орга нізаціями незалежно від форм власності, виду діяльності т а господарювання та фізичним и особами, нарахування та спл ата фінансовий санкцій та пе ні, надання страхувальниками звітності управлінням Пенсі йного фонду України районах, містах та районах у містах в изначається Інструкцією “П ро порядок обчислення і спла ти страхувальниками і застра хованими особами внесків на обов'язкове державне пенсійн е страхування в ПФУ” яка затв ерджена постановою правлінн я Пенсійного фонду України 19.1 2.2003р. №21-1 (далі - Інструкція).

Згідно пункту 2 Прикінцевих положень Закону “Про загаль нообов'язкове державне пенсі йне страхування ” зберігаєть ся порядок покриття витрат н а виплату і доставку цих пенс ій, що діяв до набрання чиннос ті цим Законом. Підприємства та організації з коштів, при значених на оплату праці, вно сять до Пенсійного фонду пла ту, що покриває фактичні витр ати на виплату і доставку пен сій.

Відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду Укр аїни на виплату і доставку пе нсій, призначених на пільгов их умовах відповідно до част ини 2 Прикінцевих положень За кону України “Про загальнооб ов' язкове державне пенсійн е страхування”, в частині пен сій призначених згідно з пун ктами “а”, “б-з” статті 13 Закон у України “Про пенсійне забе зпечення ”, а саме плату, що по криває фактичні витрати на в иплату і доставку пенсій пра цівникам за списком №1,2 виробн ицтв, робіт, професій, посад і показників, затверджених по становою Кабінету Міністрів України від 16.01.2003р. №36.

Розрахунки суми відшкодув ання розраховуються відпові дно до підпункту 6.1 Інструкції .

Згідно до п. 6.4 Інструкції роз мір сум до відшкодування за п оточний рік визначається від ділами доходів органів Пенсі йного фонду України щорічно в повідомленнях про розрахун ок сум фактичних витрат на ви плату та доставку пільгових пенсій, що направляються під приємством до 20 січня поточно го року та протягом 10 днів по н овопризначеним пенсіям. Відп овідно до п. 6.8 Інструкції підп риємства щомісячно до 25 числа повинні вносити до Пенсійно го фонду вказану в повідомле нні суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умо вах.

У зв' язку з невідшкодуван ням відповідачем у строки, пе редбачені вищевказаною інст рукцією пільгових пенсій, пр изначених на пільгових умова х, позивачем на адресу відпов ідача були направлені розрах унки фактичних затрат на вип лату та доставку пенсій ПФУ п ризначених відповідно до п.п . “б” - “з” ст.13 Закону України “ Про пенсійне забезпечення” за січень 2009р. (а.с.9-10,12-13).

Вищенаведені розрахунки ф актичних затрат на виплату т а доставку пенсій були отрим ані відповідачем 23.01.09р., про що с відчать відмітки про одержан ня на поштових повідомленнях про вручення, копії яких залу чені до матеріалів справи (а.с .8,11).

Згідно частини 2 статті 49 КАС У особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добр осовісно користуватися нале жними їм процесуальними прав ами та неухильно виконувати процесуальні обов'язки.

Відповідно до ст. 71 КАС Украї ни відповідач не надав доказ ів сплати ним заборгованості за лютий 2009р. в сумі 2338,75грн. з фак тичних витрат Управління на виплату та доставку пільгови х пенсій, натомість позивач н адав суду докази наявності т акої заборгованості.

Таким чином, за відповідаче м склалась узгоджена заборго ваність по відшкодуванню фак тичних витрат на виплату і до ставку пенсій, призначених н а пільгових умовах у розмірі 2338,75грн., яка фактично у порушен ня норм діючого законодавств а боржником за станом на час р озгляду спору не відшкодован а.

Таким чином, суд вважає, що в имоги позивача доведені мат еріалами справи та підлягают ь задоволенню у повному обся зі.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС Укр аїни, у справах, в яких позивач ем є суб'єкт владних повноваж ень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові вит рати, здійснені позивачем, з в ідповідача не стягуються. Вр аховуючи, що позивач не здійс нював судових витрат по спра ві, судові витрати стягненню з відповідача не підлягають .

Постанова оформлена та під писана 22.06.09р.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 158-163, ст. 167 Кодексу адміністративного судочинс тва України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повні стю.

Стягнути з Закритого акціо нерного товариства "Імпульс- Юг" (95493, АРК, м. Сімферополь , вул. Монтажна, 15; р/р 26007301324749 у КЦО « Промінвестбанк», МФО 324430,, або з іншого рахунку, ЄДРПОУ 33131865) на користь Управління Пенсійно го Фонду України в Залізничн ому районі м. Сімферополя АРК (АРК, м. Сімферополь, в ул. Гагаріна 14-а, код ЄДР 20727038, р/р 25 606010045501 в КРУ ВАТ «Державний Ощад ний банк України», МФО 324805) 2338,75гр н. заборгованості по відшкод уванню фактичних витрат на в иплату та доставку пенсій за віком, призначених на пільго вих умовах за лютий 2009р.

Після набрання постановою законної сили за заявою пози вача видати виконавчий лист .

Постанова набирає законно ї сили через 10 днів з дня склад ення у повному обсязі у разі н еподання заяви про апеляційн е оскарження (апеляційної ск арги).

Якщо після подачі зая ви про апеляційне оскарження апеляційна скарга не подана , постанова набирає законної сили через 20 днів після подан ня заяви про апеляційне оска рження.

Протягом 10 днів з дня складе ння постанови у повному обся зі через Окружний адміністра тивний суд Автономної Респуб ліки Крим до Севастопольсько го апеляційного адміністрат ивного суду може бути подана заява про апеляційне оскарж ення, після подачі якої протя гом 20 днів може бути подана ап еляційна скарга.

Апеляційна скарга мо же бути подана без попереднь ого подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановле ний для подання заяви про апе ляційне оскарження (10 днів).

Суддя Ку шнова А.О.

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення22.06.2009
Оприлюднено06.11.2009
Номер документу4598479
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4898/09/8/0170

Постанова від 22.06.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні