Постанова
від 30.06.2015 по справі 807/985/15
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

і м е н е м У к р а ї н и

30 червня 2015 рокум. Ужгород№ 807/985/15

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Луцович М.М.

при секретарі судового засідання Симканич Ю.В.

за участю сторін:

сторони в судове засідання не з'явились,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду адміністративну справу за позовною заявою державної податкової інспекції у Рахівському районі до Товариства з обмеженою відповідальністю «Квасний» про стягнення податкового боргу за рахунок коштів, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція в Рахівському районі Закарпатській області звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Квасний» про стягнення податкового боргу за рахунок коштів.

Обґрунтовуючи свої вимоги позивач вказує, що за ТзОВ «Квасний» рахується податковий борг у розмірі 823,21 грн., який станом на день звернення до суду є несплаченим, відтак просить задовольнити позов,та стягнути з відповідача суму заборгованості в судовому порядку.

Позивач, а саме державна податкова інспекція у Рахівському районі в судове засідання не з'явився, проте пунктом 3 прохальної частини позовної заяви просив суд розгляд даної справи провести без його участі за наявними у справі матеріалами (а.с.5).

Відповідач в судове засідання повторно не з'явився, хоча про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином за адресою вказаною в позовній заяві, а за таких обставин, на підставі ст. 35 КАС України, сторона вважається належним чином повідомленою про дату, час та місце судового засідання. Суд вважає, що спір можливо вирішити на підставі наявних у справі доказів.

Сторони в судове засідання не з'явилися, хоча про час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином, а відтак у відповідності до ч. 1 ст. 41 КАС України фіксація судового процесу технічними засобами не здійснюється.

З'ясувавши всі обставини у справі та перевіривши їх належними та допустимими доказами суд дійшов висновку, що адміністративний позов підлягає до задоволення з огляду на наступне.

Судом встановлено та підтверджено матеріалами справи, що Товариства з обмеженою відповідальністю «Квасний» є юридичною особою та зареєстроване Рахівською районною державною адміністрацією Закарпатської області що підтверджується довідкою з ЄДРПОУ Головного управління статистики у Рахівському районі АБ №103614 (а.с.8), та знаходиться за адресою 90615, Закарпатська область, Рахівський район, смт. Кобилецька Поляна, вул. Павлюка буд. 3, код 32796875.

Як вбачається з матеріалів справи, 06 травня 2014 року Державною податковою інспекцією у Рахівському районі була проведена камеральна перевірка про несвоєчасну сплату земельного податку, якою встановлено порушення п.287.3 ст. 287 Податкового кодексу України.

За результатами вказаної перевірки було складено акт №0141/15-20 від 06.05.2014 року (а.с.14).

Судом встановлено та підтверджено матеріалами справи, що вказаний акт перевірки був надісланий на адресу товариства та вручений 08.05.2014 р.(а.с. 16).

На підставі акту перевірки №0141/15-20 від 06.05.2014 року ДПІ у Рахівському районі було прийнято податкове повідомлення-рішення за форми «Ш» №000237500 від 15.05.2014 року яким відповідачу визначено суму штрафу у розмірі 902,73 грн. (а.с. 17).

Як вбачається з матеріалів справи дане податкове повідомлення-рішення було надіслане на адресу товариства рекомендованим листом з повідомленням про вручення (а.с. 18).

Станом на день розгляду справи за відповідачем, відповідно до даних облікової картки рахується несплачений податковий борг у розмірі 823,21 грн.

Відповідно до статті 16 Податкового кодексу України, якою передбачені обов'язки платника податків, одним із обов'язків є обов'язок сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи.

Відповідно до п. 57.3. ст. 57 Податкового кодексу України у разі визначення грошового зобов'язання контролюючим органом за підставами, зазначеними у підпунктах 54.3.1 - 54.3.6 пункту 54.3 статті 54 цього Кодексу, платник податків зобов'язаний сплатити нараховану суму грошового зобов'язання протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення, крім випадків, коли протягом такого строку такий платник податків розпочинає процедуру оскарження рішення контролюючого органу.

У разі оскарження рішення контролюючого органу про нараховану суму грошового зобов'язання платник податків зобов'язаний самостійно погасити узгоджену суму, а також пеню та штрафні санкції за їх наявності протягом 10 календарних днів, наступних за днем такого узгодження.

Згідно п.59.1 ст.59 ПК України у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавством строки, орган державної податкової служби надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

Так, ДПІ у Рахівському районі з метою погашення заборгованості відповідачу було надіслано податкову вимогу форми «Ю» №187-25 від12.06.2014 року (а.с. 13).

Відповідно до п. 95.3 ст.95 Податкового кодексу України стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання контролюючим органам, у розмірі суми податкового боргу або його частини.

Відповідно до п.п. 20.1.34 п.20.1 ст 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби України мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, що обслуговують такого платника податків, на суму податкового боргу або його частини.

Відповідно до пункту 102.4 статті 102 Податкового кодексу України, у разі якщо грошове зобов'язання нараховане контролюючим органом до закінчення строку давності, визначеного у пункті 102.1 цієї статті, податковий борг, що виник у зв'язку з відмовою у самостійному погашенні такого грошового зобов'язання, може бути стягнутий протягом наступних 1095 календарних днів з дня виникнення податкового боргу. Якщо платіж стягується за рішенням суду, строки стягнення встановлюються до повного погашення такого платежу або визначення боргу безнадійним

Заборгованість відповідача також підтверджується обліковою карткою (а.с.10-12).

Зважаючи на вказані норми Закону, враховуючи обставини, встановлені судом, позовні вимоги слід задовольнити.

Керуючись статтями 11, 70, 71, 86, 160-163 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позов державної податкової інспекції у Рахівському районі до Товариства з обмеженою відповідальністю «Квасний» про стягнення податкового боргу за рахунок коштів - задовольнити.

Стягнути з Рахівського міського комунального підприємства «Рахівкомунсервіс» (90615, Закарпатська область, Рахівський район, смт. Кобилецька Поляна, вул. Павлюка буд. 3, код 32796875) податковий борг за рахунок коштів в сумі 823,21 грн. (вісімсот двадцять три грн. 21 коп.) грн.

Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду протягом десяти днів з дня її проголошення, а у разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Апеляційна скарга подається через Закарпатський окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням її копії до суду апеляційної інстанції. У випадках, встановлених статтею 167 частиною 4 КАС України десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

СуддяОСОБА_1

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.06.2015
Оприлюднено06.07.2015
Номер документу45985124
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/985/15

Постанова від 30.06.2015

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 09.06.2015

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 09.06.2015

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні