Ухвала
від 03.04.2015 по справі 203/1876/15-к
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

03 квітня 2015 року

Справа № 203/1876/15-к

1-кс/0203/687/2015

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 квітня 2015 року Кіровський районний суд міста Дніпропетровська у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого з ОВС 3-го ВКР СУ ФР МГУ ДФС - ЦО з ОВП ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, заявлене у рамках кримінального провадження №32014100110000233, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, -

в с т а н о в и в:

30 березня 2015 року слідчий за погодженням з прокурором звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання слідчий послався на те, що службовими особами ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) сформовано податковий кредит з ПДВ по фінансово-господарським взаємовідносинам з підприємствами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), які мають ознаки «фіктивності», що могло спричинити ненадходження податкових платежів до державного бюджету в особливо великих розмірах.

В ході проведення досудового слідства встановлено, що у підприємств ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » відсутні необхідні умови для ведення господарської діяльності, відсутні основні фонди, технічний персонал, виробничі активи, складські приміщення, транспортні засоби, тому угоди, укладені ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з вищезазначеними підприємствами мають ознаки нікчемності. Сутність вказаних фінансово-господарських відносин полягала в тому, що підробленими (фіктивними) документами оформлювалися неіснуючі (вигадані) операції з дотриманням усіх, необхідних для оформлення документів, процедур і реквізитів, з метою завищення податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки.

В ході досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженню встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » зареєстровано як суб`єкт підприємницької діяльності за адресою: АДРЕСА_1 , про що свідчить витяг з АІС «Податки» обласного рівня.

Таким чином, у органа досудового розслідування є всі підстави вважати, що документи реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » знаходяться в приміщеннях ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Слідчий просить надати тимчасовий доступ до документів, а саме до документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », які перебувають в ІНФОРМАЦІЯ_5 , з метою встановлення кола осіб, що уповноважені на виконання адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих обов`язків на підприємстві.

Судом було встановлено, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 КК України, що підтверджується витягом з ЄРДР №32014100110000233 від 21 червня 2014 року.

Клопотання в силу ч. 2 ст. 163 КПК України розглянуто без виклику представника ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Слідчий суддя, дослідивши матеріали поданого клопотання, вважає його таким, що підлягає частковому задоволенню.

Так, за змістом ст.ст.131, 162 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження, різновидом яких є тимчасовий доступ до речей і документів застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Враховуючи наведені положення кримінального процесуального законодавства та приймаючи до уваги, що матеріали кримінального провадження можуть свідчити про факт вчинення кримінального правопорушення, вважаю, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування справи, а також для встановлення кола осіб, що уповноважені на виконання адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих обов`язків на підприємстві, слід задовольнити клопотання слідчого в частині надання тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають ІНФОРМАЦІЯ_5 , а саме до реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ) (установчі угоди, статут зі змінами та доповненнями, заяви, протоколи зборів засновників, свідоцтво про держреєстрацію в якості суб`єкта підприємницької діяльності - юридичної особи, про перереєстрацію, та інші наявні документи), однак з подальшою можливістю їх вилучення лише у вигляді належним чином засвідчених копій.

Керуючись ст. 110, 132, 163-166, 369372 КПК України, слідчий суддя,-

у х в а л и в :

Клопотання слідчого з ОВС 3-го ВКР СУ ФР МГУ ДФС - ЦО з ОВП ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити частково.

Надати слідчому з ОВС 3-го ВКР СУ ФР МГУ ДФС - ЦО з ОВП ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), які знаходяться в приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_5 , за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: до реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ): установчі угоди, статут зі змінами та доповненнями, заяви, протоколи зборів засновників, свідоцтво про держреєстрацію в якості суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи, про перереєстрацію, та інші наявні документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), з подальшою можливістю їх вилучення лише у вигляді належним чином засвідчених копій.

У решті клопотання відмовити.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала підлягає виконанню протягом тридцяти днів.

Ухвала є остаточною й оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.04.2015
Оприлюднено17.03.2023
Номер документу45999034
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, заявлене у рамках кримінального провадження №32014100110000233, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —203/1876/15-к

Ухвала від 03.04.2015

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Маймур Ф. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні