Постанова
від 15.09.2010 по справі б-50/86-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"15" вересня 2010 р. Справа № Б-50/86-10

вх. № 4317/2-50

Суддя господарського суду Усатий В.О.

при секретарі судового засідання Лучнікова В.В.

За участю представників сторін:

представника боржника - ОСОБА_1,дов. від 05.05.2010 р.

розпорядника майна - ОСОБА_2, ліц. серія АБ № 176218 від 07.09.2005 р.,

представника кредитора -ОСОБА_3, дов. від 08.02.2010 р. (Харківський міський центр зайнятості)

представника кредитора - ОСОБА_4, дов. від 21.01.2010 р. (ДПІ в Київському районі м.Харкова)

представника кредитора - ОСОБА_5, дов. від 31.08.2010 р. (УПФУ в Київському районі м.Харкова),

Розглянувши справу за заявою

ТОВ "АРКА Компани", м. Харків

до ТОВ "АРКА Компани", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 07.06.2010 року затверджений реєстр вимог кредиторів, призначені збори кредиторів. Розпорядник майна боржника, кредитори боржника, відповідно до ст. 16 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» (надалі - Закон) були зобов’язані провести збори кредиторів, на яких вирішити питання, що передбачені вказаною статтею Закону, у тому числі, утворити комітет кредиторів і прийняти обгрунтоване рішення про відкриття процедури санації боржника, про відкриття ліквідаційної процедури, чи по підписанню мирової угоди з посиланням на фактичні обставини, що привели до прийняття такого рішення. Прийняте комітетом кредиторів обгрунтоване рішення, разом з протоколом загальних зборів кредиторів і протоколом засідання комітету кредиторів, в триденний строк після прийняття рішення, розпоряднику майна боржника необхідно було надати суду для подальшого прийняття судом відповідного рішення.

В судовому засіданні 15.09.2010 р. розпорядник майна надав суду докази скликання та проведення зборів кредиторів (протокол №1 від 05.08.2010 р.) та засідання комітету кредиторів (протокол №1 від 05.08.2010 р.), на якому прийнято рішення про ліквідацію боржника та звернення до суду з клопотанням про відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором ТОВ "АРКА Компани" арбітражного керуючого ОСОБА_2, який виконував повноваження розпорядника майна боржника.

В даному судовому засіданні розпорядник майна зазначив про незадовільний стан підприємства боржника та неможливість погашення вимог кредиторів у зв"язку з неплатоспрожністю боржника.

Зважаючи на незадовільний фінансовий стан підприємства, а також на те, що заяв від інвесторів та пропозицій щодо укладання мирової угоди ані від боржника, ані від кредиторів не надходило, комітет кредиторів на своєму засіданні прийняв рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури згідно до вимог Закону.

Суд, заслухавши доповідь розпорядника майна, враховуючи збори кредиторів повноважними, а також розглянувши надані суду протоколи загальних зборів та засідання комітету кредиторів враховуючи, що фінансовий стан підприємства за час, що пройшов з моменту порушення провадження по справі і введення мораторію, не поліпшується, і на засіданні комітету кредиторів прийшли до висновку про недоцільність санації боржника і про необхідність визнання боржника банкрутом, і відкриття ліквідаційної процедури, вважає за можливе визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Арбітражний керуючий ОСОБА_2 надав суду згоду про призначення його ліквідатором боржника, сповістив суд, що порушень законодавства при виконанні обов’язків арбітражного керуючого і порушень строків подання інформації за час виконання своїх обов’язків він не має. Він не є особою, яка згідно з Законом України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» є заінтересованою, раніше не здійснював управління боржником, не є особою якій заборонено здійснювати цей вид підприємницької діяльності або займати керівні посади, не має судимості за вчинення корисливих злочинів.

Враховуючи клопотання комітету кредиторів, суд вважає за можливе призначити ліквідатором ТОВ "АРКА Компани" арбітражного керуючого ОСОБА_2 (ліцензія серії АБ № 176218 від 07.09.2005 р., ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: Харківська область, Сахновщинський район, смт. Сахновщина, вул. Стадіонна, буд. 22).

Керуючись ст.ст. 16, 22-25, Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , ст.ст.86,79 ГПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю ТОВ "АРКА Компани" (код 32763326), яке зареєстровано виконавчим комітетом Харківської міської ради 20.01.2004 р. за адресою: 61002, м. Харків, вул.Сумська, б.68 - банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

З дня прийняття постанови підприємницька діяльність банкрута припиняється, строк виконання всіх грошових зобов’язань та зобов’язань щодо сплати податків і обов’язкових платежів вважається таким, що настав, припиняється нарахування неустойки, процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості, вимоги за зобов’язаннями банкрута, що виникли під час проведення процедур банкрутства, пред’являються в межах ліквідаційної процедури. Припиняються повноваження органів управління банкрута і повноваження власників майна.

Скасувати арешти, що накладені на майно боржника, у т.ч. податкову заставу і інші обмеження щодо розпорядження майном боржника. Накладання нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Призначити ліквідатором Товариство з обмеженою відповідальністю ТОВ "АРКА Компани" арбітражного керуючого ОСОБА_2 (ліцензія серії АБ № 176218 від 07.09.2005 р., ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: Харківська область, Сахновщинський район, смт. Сахновщина, вул. Стадіонна, буд. 22).

Зобов’язати ліквідатора відповідно до п. 3, 5 ст. 23 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» в п’ятиденний строк опублікувати в офіційних друкованих органах відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основний рахунок для проведення розрахунків з кредиторами, виконати інші дії, передбачені ст. 25-34 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» і надавати комітету кредиторів і суду щоквартально звіти про хід ліквідаційної процедури, використання коштів боржника.

Зобов’язати ліквідатора в строк до 15.03.2011 року виконати ліквідаційну процедуру, надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі, аналіз фінансово-господарської діяльності банкрута, акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, звіт про виплачені кредиторам кошти, договори купівлі-продажу майна банкрута, довідки установ банку про закриття рахунків банкрута, копію повідомлення органу державної податкової служби про закінчення ліквідаційної процедури, копію повідомлення Пенсійного фонду і копію повідомлення центру зайнятості про закінчення ліквідаційної процедури, довідку архіву про прийняття документів, які підлягають довгостроковому зберіганню, довідку органу внутрішніх справ про прийняття печатки і штампу банкрута, оригінали установчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію, ліквідаційний баланс, докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази що свідчать про неможливість стягнення дебіторської заборгованості, довідку банку про рух грошових коштів по основному рахунку за весь час роботи ліквідатора, баланси підприємства за весь час роботи ліквідатора, протоколи засідань комітету кредиторів і протоколи загальних зборів кредиторів, затверджений комітетом кредиторів звіт про оплату послуг, відшкодування витрат ліквідатора, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу по ліквідації банкрута.

Постанову суду направити кредиторам, боржнику, ліквідатору, управлінню з питань банкрутства у Харківській області Державного департаменту з питань банкрутства, державному реєстратору, ВДВС головного управління юстиції в Харківській області, ДВС Київського МУЮ.

Суддя Усатий В.О.

Дата ухвалення рішення15.09.2010
Оприлюднено08.07.2015
Номер документу46037295
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-50/86-10

Ухвала від 08.12.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 30.09.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 15.09.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 02.08.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 21.07.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 27.07.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 21.07.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 20.07.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 20.07.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 21.07.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні