Ухвала
від 03.07.2015 по справі 923/792/15
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД


У Х В А Л А

про повернення апеляційної скарги

"03" липня 2015 р. Справа № 923/792/15

Одеський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді: Аленіна О.Ю.

суддів: Богатиря К.В., Жекова В.І.

розглянувши апеляційну скаргу Новокаховської об'єднаної державної податкової інспекції Головного Управління ДФС у Херсонській області

на ухвалу господарського суду Херсонської області від 08.06.2015 р.

у справі №923/792/15

за заявою Новокаховської об'єднаної державної податкової інспекції Головного Управління ДФС у Херсонській області

до Приватного підприємства "Махаон-9"

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Херсонської області від 08.06.2015 р. відмовлено Новокаховській об'єднаній державній податковій інспекції ГУ ДФС у Херсонській області у порушенні справи про банкрутство приватного підприємства "Махаон - 9".

18 червня 2015 р. Новокаховська об'єднана державна податкова інспекція Головного Управління ДФС у Херсонській області (відмітка на поштовому конверті, який було направлено до господарського суду Херсонської області) надіслала апеляційну скаргу на вищевказану ухвалу господарського суду Херсонської області від 08.06.2015 р. у справі №923/792/15, яка 02.07.2015 р. надійшла до Одеського апеляційного господарського суду.

Ознайомившись з поданими матеріалами, колегія суддів зазначає наступне.

Відповідно до ст. 93 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга подається на рішення місцевого господарського суду протягом десяти днів, а на ухвалу місцевого господарського суду - протягом п'яти днів з дня їх оголошення місцевим господарським судом. Апеляційна скарга, яка подана після закінчення строків, установлених цією статтею, залишається без розгляду, якщо апеляційний господарський суд за заявою особи, яка її подала, не знайде підстав для відновлення строку, про що постановляється ухвала. Розгляд заяви особи про поновлення строку на подання апеляційної скарги здійснюється одним із суддів колегії суддів апеляційного господарського суду, склад якої визначений при реєстрації справи відповідно до положень частини четвертої статті 91 цього Кодексу.

Дослідивши апеляційну скаргу Новокаховської об'єднаної державної податкової інспекції Головного Управління ДФС у Херсонській області та додані до неї документи, колегією суддів Одеського апеляційного господарського суду встановлено, що скаргу на ухвалу господарського суду першої інстанції надіслано до господарського суду Херсонської області 18 червня 2015 р., що підтверджується штампом на поштовому конверті, тобто з пропуском встановленого ст. 93 Господарського процесуального кодексу України строку, проте клопотання про поновлення пропущеного строку скаржником не було заявлене.

Згідно з п.4 ч.1 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо скаргу подано після закінчення строку, встановленого для її подання, без клопотання про відновлення цього строку.

Оскільки подана Новокаховською об'єднаною державною податковою інспекцією Головного Управління ДФС у Херсонській області апеляційна скарга на ухвалу господарського суду Херсонської області від 08.06.2015 р. не містить клопотання про відновлення пропущеного строку та доказів поважності пропуску встановленого законодавством строку, колегія суддів Одеського апеляційного господарського суду приходить до висновку про необхідність повернення апеляційної скарги за п.4 ч.1 ст. 97 господарського процесуального кодексу України.

З урахуванням викладеного, апеляційна скарга Новокаховської об'єднаної державної податкової інспекції Головного Управління ДФС у Херсонській області не приймається до розгляду і повертається скаржнику.

Керуючись ст.ст. 86, п.4 ч.1 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України, апеляційний господарський суд,

У Х В А Л И В:

Повернути апеляційну скаргу Новокаховської об'єднаної державної податкової інспекції Головного Управління ДФС у Херсонській області на ухвалу господарського суду Херсонської області від 08 червня 2015 р. по справі №923/792/15 скаржнику без розгляду.

Справу №923/792/15 повернути до господарського суду Херсонської області.

Головуючий суддя                                                   Аленін О.Ю.

Суддя                                                                                 Богатир К.В.                                                  

Суддя                                                                                 Жеков В.І.          

          

СудОдеський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення03.07.2015
Оприлюднено08.07.2015
Номер документу46063801
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/792/15

Постанова від 23.09.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

Ухвала від 15.09.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

Ухвала від 03.07.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

Ухвала від 27.05.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні