Постанова
від 16.02.2007 по справі 2/51
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/51

ГОСПОДАРСЬКИЙ

СУД

Луганської області

91016, м.Луганськ

пл.Героїв ВВВ 3а

тел.55-17-32

ХОЗЯЙСТВЕННЫЙ

СУД

Луганской области

91016, г.Луганск

пл.Героев ВОВ 3а

тел.55-17-32

П О С Т А Н О В А

Іменем України

16.02.07                                                                                 Справа № 2/51.

Суддя Седляр О.О., розглянувши матеріали справи за позовом

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Слов'яносербському районі, смт. Слов'яносербськ Луганської області

до ДКП Слов'яносербське будинкоуправління, смт. Слов'яносербськ  Луганської області  

про стягнення  710 грн.

в присутності представників сторін:

від позивача –не прибув ( явка обов'язкова),

від відповідача –не прибув ( явка обов'язкова),

в с т а н о в и в:

Провадження у справі порушено ухвалою Господарського суду Луганської області від 23.03.06 згідно Господарського процесуального кодексу України.

Згідно ст.17 та п. 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, який набрав законної сили  з 1 вересня 2005 року, до початку  діяльності окружного адміністративного суду адміністративні справи, підвідомчі господарським судам відповідно до Господарського процесуального кодексу України,  вирішуються відповідним господарським  судом  за правилами Кодексу адміністративного судочинства України. При цьому підсудність таких справ визначається Господарським процесуальним кодексом України.

Враховуючи суб'єктний склад сторін у справі, де в якості позивача виступає суб'єкт владних повноважень, та з урахуванням рекомендацій Верховного суду України, провадження у даній справі продовжено за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

Суть спору: позивачем заявлено вимогу про стягнення з відповідача заборгованості по сплаті страхових внесків у сумі 710 грн.

             Відповідач  відзивом на позовну заяву від 15.02.07 № 49 позовні вимоги визнав повністю.

Клопотанням , яке здано до канцелярії суду 16.02.07, позивач просить розглянути справу без його участі, внаслідок визнання відповідачем позову, яке судом задвовольняється.

Заявою б/д б/н відповідач просить розглянути справу без його участі, яка судом задовольняється.

 Дослідивши матеріали справи, надані документи, суд прийшов до наступного:

 У відповідності зі ст. 45 Закону України від 23.09.1999 № 1105-ХІУ “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” роботодавці як страховики зобов'язані  своєчасно та в повному обсязі сплачувати страхові внески до Фонду.

            Згідно з п.4.1 Інструкції “Про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України”, затвердженої постановою правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 20.04.2001 № 12 (далі –Інструкція) сума страхового внеску розраховується відповідно до страхового тарифу, встановленого Законом України, виходячи з класу професійного ризику галузі (підгалузі) національної економіки, до якого віднесено страхувальника.

При встановленні страхувальнику знижки або надбавки до страхового тарифу сума страхового внеску, яка підлягає сплаті, визначається з урахуванням вказаної знижки (надбавки).

Розміри страхових внесків  страхувальників обчислюються для роботодавців у відсотках до сум фактичних витрат на оплату праці найманих працівників, що  включають витрати на виплату основної та  додаткової заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України “Про оплату праці”, які підлягають обкладанню прибутковим податком з громадян.

Страхові внески нараховуються в межах граничної суми заробітної плати (доходу), що встановлюється Кабінетом Міністрів України та є розрахунковою величиною при обчисленні страхових виплат (п.4.10 Інструкції) та сплачуються юридичними особами щомісячно, в день одержання коштів на оплату праці  в установах банків, а при проведенні оплати праці з готівкової виручки чи натуроплатою –платники зобов'язані не пізніше наступного дня після здійснення виплат подати до установи банку платіжне доручення на перерахування страхових внесків до Фонду (п.4.12 Інструкції).

З матеріалів справи вбачається, що відповідач у справі –ДКП Слов'яносербське будинкоупарвління  зареєстроване як платник страхових внесків до Фонду.

Сума заборгованості по сплаті страхових внесків в розмірі 710 грн., яка створилась станом на 24.01.07 підтверджена  документально –розрахунковою відомістю про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за 2007 року, яку підписано керівником та головним бухгалтером  підприємства.

Оскільки відповідачем до наступного часу не сплачена заборгованість по страхових внесках, позивач звернувся до суду за стягнення заявленої суми.

Відповідач відзивом позовні вимоги визнав.   

Сума заборгованості по сплаті страхових внесків - 710 грн. обґрунтована, підтверджена матеріалами справи та визнана відповідачем.

За таких обставин, позовні вимоги слід визнати обґрунтованими та такими що підлягають до задоволення у повному обсязі.

 Відповідно до ст. 94 КАС України судові витрати з відповідача не стягуються у встановленому порядку.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 2, 17, 87, 94, 98, 158 - 163 Кодексу адміністративного судочинства України,   суд

п о с т а н о в и в:

1. Позов задовольнити.

  2. Стягнути з ДКП Слов'яносербське будинкоуправління, смт. Слов'яносербськ Луганської області, вул. Комсомольська, буд. 14, код 05466921 на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Слов'яносербському районі, смт. Слов'яносербськ Луганської області,             вул. Горького, буд. 86, код 25926862 заборгованість у сумі 710 грн.00 коп.

Постанова  набирає законної сили після  закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження,  встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано.

Постанову складено у повному обсязі та підписано 19.02.07 у відповідності до вимог ст. 167 КАС України.

Про апеляційне оскарження рішення  суду  першої  інстанції спочатку  подається  заява.  Обґрунтування  мотивів  оскарження  і вимоги до суду апеляційної інстанції  викладаються  в  апеляційній скарзі.

Заява  про  апеляційне  оскарження  та  апеляційна  скарга подаються до адміністративного суду  апеляційної  інстанції  через суд  першої  інстанції,  який  ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно  надсилається  особою,  яка  її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення,  а в разі   складення   постанови  у  повному  обсязі  відповідно  до статті 160 цього Кодексу -  з  дня  складення  в  повному  обсязі. Апеляційна  скарга  на  постанову  суду першої інстанції подається протягом  двадцяти  днів  після  подання  заяви   про   апеляційне оскарження.

Суддя                                                                                                              О.О.Седляр

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення16.02.2007
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу460848
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/51

Ухвала від 15.12.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 30.11.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 03.11.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 27.10.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 01.06.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Колубаєва В.О.

Ухвала від 18.05.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Колубаєва В.О.

Ухвала від 05.05.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Колубаєва В.О.

Судовий наказ від 29.06.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Колубаєва В.О.

Судовий наказ від 29.06.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Колубаєва В.О.

Ухвала від 13.11.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні