Постанова
від 19.02.2007 по справі 10/б-858
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/Б-858

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"19" лютого 2007 р.Справа № 10/Б-858

ПОСТАНОВА

Іменем  України

Господарський суд Тернопільської області у складі :

Судді:

Розглянув справу

За заявою кредитора: Управління Пенсійного Фонду України в Зборівському районі, м. Зборів, вул. Б.Хмельницького, 60

До боржника: Селянської спілки “Відродження”, с. Ярославичі Зборівського району Тернопільської області

    За участю представників:

Кредитора : Павлик Н.М. –головного спеціаліста –юрисконсульта управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі, доручення №359/04 від 16.02.2007р.

Боржника : не прибув

      Представнику кредитора  роз'яснено його процесуальні права та обов'язки відповідно до статті 22 Господарського процесуального кодексу  України .

    Суть справи:  Кредитор : Управління Пенсійного Фонду України в Зборівському районі, м. Зборів звернулось до господарського суду Тернопільської області з заявою № 240/04 від 02.02.2007 року  про порушення справи про банкрутство Селянської спілки “Відродження”, с. Ярославичі Зборівського району Тернопільської області  в порядку статті 52 Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “, стверджуючи, що останнє неспроможне погасити заборгованість зі обов'язкових платежів в загальній сумі 8 599, 00 грн.

Заявлені вимоги кредитор обґрунтовує  відсутністю у нього майна та коштів на рахунку  в банківській установі, припиненням господарської діяльності.

Боржник не надав суду заперечень щодо заявлених грошових вимог кредитора, його представник не прибув у судове засідання , хоча про судове слухання був повідомлений відповідно до статті 64 ГПК України, а тому суд розглядає заяву  в порядку статті 75 ГПК України за наявними в ній документами .

          Представник кредитора в судовому засіданні заявлені вимоги підтримав повністю.

                 

               Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника кредитора,  суд встановив наступне:

   Селянська спілка “Відродження”, с. Ярославичі Зборівського району Тернопільської області, зареєстрована як юридична особа Зборівською районною державною адміністрацією 03.11.1993 року і включена до ЄДРПОУ , ідентифікаційний код 03783971, що підтверджується Довідкою управління  статистики у Зборівському області № 253 від 28.12.2006 року.

    Статтею 52 Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “ встановлено , що у разі , якщо громадянин –підприємець або керівні органи боржника -  юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням , або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності , а також за наявності інших ознак , що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника , заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язання.

    Господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

Боржник: Селянська спілка «Відродження», с. Ярославичі Зборівського району Тернопільської області  заборгувало перед Пенсійним Фондом України  по  обов'язкових платежах 8 599,00 грн., що підтверджується карткою особового рахунку по відшкодуванню фактичних витрат на виплат та доставку пільгових пенсій за Списком 2, претензії №04/200 від 20 березня 2002 року та відповіді на неї №93 від 25 березня 2002 року, сума заборгованості згідно яких станом на 29 січня 2007 року становить 8 599, 00грн. та залишається незмінною та належним чином завірені копії, яких знаходяться у матеріалах справи.

      Згідно Довідки № 8306 від 26.12.2006 року Козівської МР ДПІ ї  (Зборівського відділення) боржник по справі не має відкритих розрахункових рахунків  в банківських установах .

      Майно та земельна ділянка у боржника відсутні, що підтверджується Довідкою № 8 від 12.01.2007 року Зборівського районного БТІ ; Довідкою  3-го МРВ ДАІ в Тернопільській області № 249 від 23.01.2007 року ; Довідкою Інспекції Держтехнагляду ОДА по Зборівському районі № 6 від 21.01.2007р.; Довідкою Зборівського районного відділу земельних ресурсів № 627 від 26.12.2006 року.

     Доказів, які б свідчили про погашення заборгованості перед кредитором  боржник по справі: Селянська спілка «Відродження», с. Ярославичі Зборівського району Тернопільської області суду не представила, а тому у відповідності до статті 33 ГПК України суд вважає, що на час розгляду заяви в суді борг не сплачений і грошові вимоги в сумі 8 599, 00грн. підлягають до задоволення як обґрунтовано заявлені.

      Отже, у судовому засіданні знайшло підтвердження, що боржник не погашає заборгованість  по сплаті обов'язкових платежів до бюджету та  припинив господарську діяльність.

      З огляду на наведене, вимоги кредитора : Управління Пенсійного Фонду України в Зборівському районі, м. Зборів про винесення постанови про визнання банкрутом Селянської спілки «Відродження», с. Ярославичі Зборівського району Тернопільської області та відкриття ліквідаційної процедури в порядку статті 52  Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “ - є обґрунтованими та такими , що підлягають до задоволення.

Тернопільський обласний сектор з питань банкрутства у своїй заяві за  № 721 від 14.02.2007 року подав пропозицію щодо  призначення  ліквідатором банкрута по справі № 10/Б-858в порядку статті 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “ Шин Олексія Геннадійовича, жителя м. Тернополя. Клопотання підлягає до задоволення.

      На підставі  наведеного, керуючись статтями 23 , 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “, господарський суд ,-

П О С Т А Н О В И В :

1.Боржника :  Селянську спілку “Відродження”, с. Ярославичі Зборівського району Тернопільської області ідентифікаційний код 03783971 –визнати банкрутом .

2.Визнати грошові вимоги Управління Пенсійного Фонду України в Зборівському районі, м. Зборів, вул. Б.Хмельницького, 60 відносно боржника : Селянської спілки “Відродження”, с. Ярославичі Зборівського району Тернопільської області  в сумі 8 599,00 грн.

3.Відкрити ліквідаційну процедуру банкрута : Селянської спілки “Відродження”, с. Ярославичі Зборівського району Тернопільської області.

4.Встановити строк ліквідаційної процедури банкрута –12 місяців з дня винесення постанови .

5.Призначити ліквідатором банкрута Шин Олексія Геннадійовича, жителя м. Тернопіль, вул. Пушкіна, 5/243, Ліцензія серії АБ № 176201 від 29.09.2005 року .

            Покласти на ліквідатора Шин О.Г., жителя м. Тернопіль обов'язки, передбачені статтею 25 Закону України  “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “.

6.Припинити повноваження органів управління банкрута та власників його майна щодо управління банкрутом та розпорядження його майном.

7.Постанову надіслати банкруту, кредитору, Державному Реєстратору Зборівської районної державної адміністрації, м. Зборів; Державній виконавчій службі у Зборівському районі, м. Зборів ; Управлінню Пенсійного Фонду України у Зборівському районі, м. Зборів; Тернопільському обласному сектору з питань банкрутства, м. Тернопіль, вул. Київська 3а.

 

Суддя                                                                                          

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення19.02.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу460908
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/б-858

Ухвала від 26.03.2009

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Постанова від 19.02.2007

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні