Постанова
від 16.03.2012 по справі 2117/1867/12
НОВОКАХОВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2117/1867/12 .

П О С Т А Н О В А

І м е н е м У к р а ї н и

16 березня 2012 року

суддя Новокаховського міського суду Херсонської області Чирський Г.М., розглянувши подання в.о. першого заступника начальника ГВ ПМ ДПІ у м. Нова Каховка ОСОБА_1 про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю ТОВ «Рейлвей» (ЄДРПОУ 24106275), -

встановив:

Заявник звернувся до суду з зазначеним поданням в якому просив, з метою проведення повної і об'єктивної перевірки, прийняття рішення в порядку ст. 97 КПК України, недопущення втрати документів, які можуть стати доказами в подальшому кримінальному процесі, отримання повної інформації щодо протиправних дій посадових осіб ТОВ «Рейлвей» (ЄДРПОУ 24106275) з іншими суб'єктами господарювання, знешкодження кримінальних схем мінімізації доходів та встановлення осіб, які в них задіяні, з подальшим притягненням їх до кримінальної відповідальності, надати дозвіл на розкриття інформації яка містить банківську таємницю на банківських рахунках ТОВ «Рейлвей» (ЄДРПОУ 24106275).

Дослідивши матеріали справи, суд вирішив, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так, державна податкова інспекція у м. Новій Каховці належить до системи органів державної податкової служби України і є органом виконавчої влади зі спеціальним статусом (ст.ст. 1,4,7 ЗУ "Про державну податкову службу в Україні"), відповідно до вказаного закону основним завданням та функцією органів державної податкової служби є здійснення контролю за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів, державних цільових фондів податків і зборів (обов'язкових платежів), а також неподаткових доходів, установлених законодавством.

В свою чергу податкова міліція складається із спеціальних підрозділів по боротьбі з податковими правопорушеннями, що діють у складі відповідних органів державної податкової служби, і здійснює контроль за додержанням податкового законодавства, виконує оперативно-розшукову, кримінально-процесуальну та охоронну функції.

Відповідно до ст. 22 Закону України "Про державну податкову службу в Україні" від 04.12.1990 №509-ХП (зі змінами та доповненнями), посадовим особам податкової міліції для виконання покладених на них обов'язків надаються права, передбачені підпунктами 20.1.2, 20.1.4, 20.1.30 пункту 20.1 статті 20 розділу І Податкового кодексу України, а також пунктами 1 - 4, абзацами другим, третім, шостим пункту 5, пунктами 6 - 12, 14, підпунктами "а" і "б" пункту 15 (з урахуванням положень цього Закону, інших законів з питань оподаткування), пунктом 16 із дотриманням правил проведення податкових перевірок, встановлених законодавством, пунктами 17, 19, 23, 24, 25, 27, 28, 30 статті 11, статтями 12 - 15' Закону України "Про міліцію".

Згідно п.6 ст.5 ЗУ "Про оперативно розшукову діяльність" оперативно-розшукова діяльність здійснюється оперативними підрозділами органів державної податкової служби - оперативними підрозділами податкової міліції.

Згідно п. 4 ст. 8 ЗУ "Про оперативно розшукову діяльністьВ» органи державної податкової служби мають право ознайомлюватись з документами та даними, що характеризують діяльність підприємств, установ та організацій, вивчати їх за рахунок коштів, що виділяються на отримання підрозділів, які здійснюють оперативно-розшукову діяльність, виготовляти копії з таких документів, за вимогою керівників підприємств, установ та організацій виключно на території таких підприємств, установ, організацій, а з дозволу суду - витребувати документи та дані, що характеризують діяльність підприємств, установ, організацій, а також спосіб життя окремих осіб, підозрюваних у підготовці або вчиненні злочину, джерело опису вилучених документів особам, в яких вони витребуванні, та забезпеченням їх збереження і повернення у встановленому порядку.

Судом встановлено, що 14.03.2012 року в книзі обліку злочинів та правопорушень головного відділу податкової міліції державної податкової інспекції у м. Нова Каховка за № 27 зареєстровані матеріали відносно посадових осіб ПП «Техснаб» (ЄДРПОУ 32513727) ознак злочину, відповідальність за який передбачено ст. 205 КК України.

Так, в ході проведення оперативних заходів в рамках проведення широкомасштабної операції «Фірма», встановлено фактичне місцезнаходження та отримано пояснення від директора ПП «Техноснаб» (ЄДРПОУ 32513727, юридична/фактична адреса: м. Дніпропетровськ, вул. Леніногорська, 125) громадянина ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, зареєстрованого та фактично проживаючого в ІНФОРМАЦІЯ_2, пр-т. Металургів 41А, кв. 59., з питань реєстрації та здійснення фінансово-господарської діяльності підприємства. В ході опитування громадянина ОСОБА_2, було встановлено, що ні якого відношення до фінансово - господарської діяльності підприємства ПП «Техноснаб» він не має та пояснив, що на прохання свого знайомого на ім'я ОСОБА_1 погодився перереєструвати на своє ім'я підприємство ПП «Техноснаб» з подальшим працевлаштуванням на посаду директора даного підприємства. Після перереєстрації підприємства ПП «Техноснаб» гр. ОСОБА_2 ні якого відношення до даного підприємства не мав, ні яких договорів ні з ким не укладав та не підписував, бухгалтерський та податковий облік не вів, до ДПІ у Ленінському р-ну м. Дніпропетровськ звітність ні коли не подавав та не підписував.

Зазначені обставини вказують на наявність у ПП «Техноснаб» ознак «фіктивності» та те, що вказане підприємство фактично може використовуватися для прикриття незаконної господарської діяльності інших СГД.

Так під час дослідчої перевірки в порядку ст. 97 КПК України при проведенні аналізу суб'єктів підприємницької діяльності (контрагентів) відповідно до розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів на рівні ДПА України, які мали фінансово - господарські взаємовідносини з ПП «Техноснаб» встановлено, що впродовж 2009 - 2010 років зазначене підприємство незаконно формувало податковий кредит з податку на додану вартість ряду реально існуючих підприємств одним з яких є ТОВ В«РейлвейВ» (код ЄДРПОУ 24106275) знаходиться на податковому обліку в МДПІ у Генічеському районі.

Виходячи з вищевикладеного та з метою проведення повної і об'єктивної перевірки, прийняття рішення в порядку ст. 97 КПК України, недопущення втрати документів, які можуть стати доказами в подальшому кримінальному процесі, отримання повної інформації щодо протиправних дій посадових осіб ТОВ «Рейлвей» (ЄДРПОУ 24106275) з іншими суб'єктами господарювання, суд вважає за необхідне подання задовольнити та надати дозвіл на розкриття інформації яка містить банківську таємницю на банківських рахунках ТОВ «Рейлвей» (ЄДРПОУ 24106275).

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 97, 178 КПК України,-

постановив:

Подання задовольнити.

Зобов'язати ХОД АТ „ОСОБА_3 АвальВ» м. Херсон, (МФО 352093) розкрити банківську таємницю відносно ТОВ В«РейлвейВ» (код ЄДРПОУ 24106275), шляхом надання роздруківки (на паперових та електронних носіях) про рух та обіг коштів на розрахунковому рахунку:

№ 26034253, валюта - ДОЛАР США, за період з 01.01.2009 року по дату прийняття рішення суду, з обов'язковим зазначенням реквізитів контрагентів (повна назва, код ЄДРПОУ, датою, змістом і найменуванням операції, суми коштів та сплачених податків);

№ 260026936 валюта - ДОЛАР США, за період з 01.01.2009 року по дату прийняття рішення суду, з обов'язковим зазначенням реквізитів контрагентів (повна назва, код ЄДРПОУ, датою, змістом і найменуванням операції, суми коштів та сплачених податків);

№ 260026936 валюта - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, за період з 01.01.2009 року по дату прийняття рішення суду, з обов'язковим зазначенням реквізитів контрагентів (повна назва, код ЄДРПОУ, датою, змістом і найменуванням операції, суми коштів та сплачених податків);

надати документи стосовно відкриття/закриття розрахункових рахунків та змін повноважень посадових осіб (заява, зразки підпису, установчі документи, накази на призначення (звільнення) службових осіб ТОВ В«РейлвейВ» (код ЄДРПОУ 24106275) за період з 01.01.2009 року по дату прийняття рішення суду в АТ „ОСОБА_3 АвальВ» м. Херсон, (МФО 352093).

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя Г.М.Чирський

Дата ухвалення рішення16.03.2012
Оприлюднено09.07.2015
Номер документу46106455
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —2117/1867/12

Постанова від 16.03.2012

Кримінальне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Чирський Г. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні