Ухвала
від 26.06.2015 по справі 757/21093/15-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/21093/15-к

Примірник


У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 червня 2015 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Шапутько С. В., за участю секретаря Дідик М. В, сторони кримінального провадження - старшого слідчого в ОВС ГСУ Генеральної прокуратури України Дернового В. В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ Генеральної прокуратури України Дернового В. В., погоджене прокурором першого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України Ковіним Д., про тимчасовий доступ до речей і документів, які становлять банківську таємницю, та надання можливості їх вилучення,-

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий в ОВС ГСУ Генеральної прокуратури України Дерновий В. В., за погодженням з прокурором першого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України Ковіним Д. звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, що становлять банківську таємницю з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні Київської філії ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «МІСТО БАНК», код за ЄДРПОУ 26410346, МФО 380593, яке розташоване за адресою: м. Київ, провулок Несторівський, 6 (літера А), по відкритому суб'єктом господарювання ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЮРИДИЧНА ФІРМА "ІЛЛЯШЕВ ТА ПАРТНЕРИ" (ТОВ "ЮФ "ІЛЛЯШЕВ ТА ПАРТНЕРИ"), код ЄДРПОУ 24925731, яке зареєстроване у м. Києві по вул. Анрі Барбюса, 5-Б, кім. 6, рахунку № 26000001030292, а саме: документів (виписок) про рух коштів по банківському рахунку клієнта ТОВ "ЮФ «ІЛЛЯШЕВ ТА ПАРТНЕРИ» № 26000001030292 в усіх валютах, відкритому банківською установою ПАТ «МІСТО БАНК» із зазначенням відомостей про суми коштів, що зараховувалися і списувалися з рахунку, дат зарахування і списання коштів із зазначенням номерів платіжних документів, конкретного часу (включаючи години, хвилини та секунди) та дати платежу; сум коштів, повних даних платника та отримувача коштів (в тому числі клієнтів іншого банку із зазначенням їх реквізитів), із зазначенням коду, номера рахунків та коду міжфіліальних оборотів банківської установи, призначення платежу (куди і за що відправлено кошти та звідки і за що отримано кошти), з 01.01.2012 по день винесення ухвали, а також копії договорів, які стали підставою для руху коштів по вказаних рахунках.

Обґрунтовуючи подане клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що 29.05.2015 за матеріалами Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України в Єдиному реєстрі досудових розслідувань під № 42015000000001033 зареєстроване кримінальне провадження за фактом вчинення службовими особами Генеральної прокуратури України протиправних дій при зверненні за міжнародною допомогою у вигляді видачі (екстрадиції) в Україну ОСОБА_3 та ОСОБА_4 за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 364 КК України.

Також слідчий зазначає, що з матеріалів вбачається, що у період 2012 - 2013 років під час звернення за міжнародною допомогою до компетентних органів Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії у вигляді видачі (екстрадиції) з цієї країни розшукуваного підозрюваного у кримінальному провадженні громадянина України ОСОБА_3 за ч. 5 ст. 191 КК України службові особи Генеральної прокуратури України, зловживаючи наданими їм владними повноваженнями та службовим становищем усупереч інтересам служби, з корисливих мотивів та в інтересах третіх осіб, у порушення вимог ст. 19 Конституції України, ст. ст. 543, 573 та 594 Кримінального процесуального кодексу України, ст. ст. 26 та 52 Закону України «Про прокуратуру», Європейської конвенції про видачу правопорушників 1957 року, умисно протиправно відмовилися від представлення інтересів правоохоронних органів України у суді Сполученого Королівства у цій справі уповноваженим офіційним органом британської сторони - Королівською прокурорською службою та незаконно залучили ТОВ «Юридична фірма «Ілляшев та партнери» в якості представника Генеральної прокуратури України у британському суді у цій справі про екстрадицію.

У свою чергу ТОВ юридична фірма «Ілляшев та партнери», діючи від імені Генеральної прокуратури України, залучило британську Юридичну фірму «Нортон Роуз» в якості представника Генеральної прокуратури України у суді Сполученого Королівства у справі про екстрадицію підозрюваного ОСОБА_3

При цьому, витрати з представництва Генеральної прокуратури України у британському суді у цій справі в загальній сумі понад 320 тисяч євро зазначеним юридичним фірмам сплачувалися за рахунок «БТА Банк» (Республіка Казахстан).

Слідчий вказує, що ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЮРИДИЧНА ФІРМА "ІЛЛЯШЕВ ТА ПАРТНЕРИ" (ТОВ "ЮФ "ІЛЛЯШЕВ ТА ПАРТНЕРИ"), код ЄДРПОУ 24925731, яке зареєстроване у м. Києві по вул. Анрі Барбюса, 5-Б, кім. 6, у своїй господарській діяльності використовує розрахунковий рахунок 26000001030292, відкритий у Київській філії ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «МІСТО БАНК», код за ЄДРПОУ 26410346, яке розташоване за адресою: м. Київ, провулок Несторівський, 6 (літера А).

У ході досудового розслідування зазначеного кримінального провадження виникла необхідність у перевірці отриманої інформації стосовно можливої оплати послуг ТОВ "ЮФ "ІЛЛЯШЕВ ТА ПАРТНЕРИ" стосовно представлення інтересів Генеральної прокуратури України у судах Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, а також Французької Республіки за рахунок коштів банківської установи Республіки Казахстан, а також коштів приватних осіб.

В судовому засіданні слідчий, яким подане клопотання, клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи, просив задовольнити.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

У відповідності до положення ч.5 ст. 163 КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно ч. 6 цієї ж статті слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується подане клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для частково задоволення клопотання, так як слідчим у судовому засіданні доведена необхідність отримання доступу до вказаних документів, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні №42015000000001033.

Разом з тим, слідчим не доведено обставин щодо надання тимчасового доступу до всіх документів, що стосуються руху коштів по рахунку ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЮРИДИЧНА ФІРМА "ІЛЛЯШЕВ ТА ПАРТНЕРИ" (ТОВ "ЮФ "ІЛЛЯШЕВ ТА ПАРТНЕРИ"), оскільки, як вбачається з фабули кримінального правопорушення та поданого слідчим клопотання, грошові кошти, рух яких має значення для даного кримінального провадження, мали надходили на рахунок ТОВ "ЮФ"ІЛЛЯШЕВ ТА ПАРТНЕРИ» від платника «БТА Банк» (Республіка Казахстан) та в подальшому перераховувались на рахунки Британської юридичної фірми «Нортон Роуз». За вказаних обставин, слідчий суддя, вважає наявними підстави для задоволення клопотання в частині щодо руху грошових коштів по рахунку ТОВ "ЮФ"ІЛЛЯШЕВ ТА ПАРТНЕРИ", які надходили від платника «БТА Банк» (Республіка Казахстан) та списувались на рахунки Британської юридичної фірми «Нортон Роуз».

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 160, 163, 164, 166, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ Генеральної прокуратури України Дернового В. В., погоджене прокурором першого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України Ковіним Д., про тимчасовий доступ до речей і документів, які становлять банківську таємницю, та надання можливості їх вилучення - задовольнити частково.

Надати у кримінальному провадженні № 42015000000001033 від 29.05.2015 старшому слідчому в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України Дерновому В. В., слідчому слідчої групи - старшому слідчому слідчого відділу прокуратури Житомирської області Чорноусу О. А. тимчасовий доступ до документів, що становлять банківську таємницю, з можливістю вилучення документів, які перебувають у володінні Київської філії ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «МІСТО БАНК», код за ЄДРПОУ 26410346, МФО 380593, яке розташоване за адресою: м. Київ, провулок Несторівський, 6 (літера А), а саме до:

· документів (виписок) про рух коштів по банківському рахунку № 26000001030292 клієнта ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЮРИДИЧНА ФІРМА "ІЛЛЯШЕВ ТА ПАРТНЕРИ" (ТОВ "ЮФ "ІЛЛЯШЕВ ТА ПАРТНЕРИ"), код ЄДРПОУ 24925731, яке зареєстроване у м. Києві по вул. Анрі Барбюса, 5-Б, кім. 6 виключно в частині надходження грошових коштів на рахунок № 26000001030292 від платника «БТА Банк» (Республіка Казахстан), та списання грошових коштів з рахунку № 26000001030292 на рахунок Британської Юридичної фірми «Нортон Роуз» в усіх валютах, із зазначенням відомостей про суми коштів, що зараховувалися і списувалися з рахунку, дат зарахування і списання коштів із зазначенням номерів платіжних документів, конкретного часу (включаючи години, хвилини та секунди) та дати платежу; сум коштів, повних даних платника та отримувача коштів (в тому числі клієнтів іншого банку із зазначенням їх реквізитів), із зазначенням коду, номера рахунків та коду міжфіліальних оборотів банківської установи, призначення платежу (куди і за що відправлено кошти та звідки і за що отримано кошти), з 01.01.2012 по 26.06.2015, а також копії договорів, які стали підставою для руху коштів по вказаному рахунку.

В іншій частині клопотання залишити без задоволення.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя С. В. Шапутько

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/21093/15-к.

Примірник 2 надано старшому слідчому в ОВС ГСУ Генеральної прокуратури України Дерновому В. В.

Слідчий суддя С. В. Шапутько

Дата ухвалення рішення26.06.2015
Оприлюднено09.07.2015
Номер документу46124032
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які становлять банківську таємницю, та надання можливості їх вилучення

Судовий реєстр по справі —757/21093/15-к

Ухвала від 26.06.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Ухвала від 26.06.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні