Вирок
від 27.03.2012 по справі 1-74/12-1012
ІВАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-74 2012 р.

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 березня 2012 року Іванківський районний суд Київської області у складі головуючої - судді Слободян Н.П., при секретарі Мартовицькій Н.Є., з участю прокурорів Іващенка С.А., Федоренка О.П., розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Іванків кримінальну справу, порушену відносно

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, народилася в с. Красний Посьолок Чорнобильського району, проживає в с. Мар*янівка Поліського району Київської області вул. Київська, 13, українки, громадянки України, інвалід 3 групи, ІНФОРМАЦІЯ_2, вдова, не працює, є такої є такою, що немає судимості,

за ст.164 ч.1 КК України

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 відповідно до рішення суду та виконавчого листа № 2-115 від 06.04.2004 року Іванківського районного суду Київської області зобов*язана сплачувати аліменти на користь дитячого будинку змішаного типу «Надія», м. Тетіїв на утримання дітей: ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_4, ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_5 в розмірі 35% заробітку(доходів) щомісячно, але не менше одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, щомісячно на кожну дитину, починаючи з 06.04.2004 року до повноліття дітей.

ОСОБА_1 злісно ухиляється від сплати аліментів встановлених рішенням суду, на попередження ВДВС Іванківського РУЮ не реагує, не працює, на обліку в центрі зайнятості як особа, що шукає роботу, не перебуває, внаслідок чого утворилась заборгованість по сплаті аліментів, яка станом на 14.02.2012 року становить 20596 грн. 82 коп.

Підсудна ОСОБА_1 винною себе визнала повністю і показала суду, що вона має трьох дітей, один з яких на даний час є неповнолітнім, діти , в тому числі найменший виховувалися у державних установах. Разом з нею жоден з дітей не проживає, так як вона позбавленна батьківських прав. Її син ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_6 знаходиться у дитячому будинку змішаного типу «Надія», вона повинна сплачувати аліменти. На даний час вона вже десь пів року назад у передбаченому законом порядку отримала довічно третю групу інвалідності, їй призначено щомісячні виплати, тому вона зможе через деякий час погасити заборгованість. Про отримання цих коштів вона не повідомила ВДВС, бо не знала, що повинна це зробити. Вже частково погасила заборгованість по аліментах, сплативши 200 грн., щомісяця буде гасити і далі.

Крім повного визнання своєї вини підсудною, її вина у судовому засіданні підтверджена:

Показами свідка ОСОБА_6, який показав суду, що він працює у ВДВС державним виконавцем. У нього у провадженні перебуває виконавчий лист щодо стягнення з підсудної аліментів на утримання дітей. На даний час лише один є неповнолітнім і з неї має стягуватися 11,6% її доходів щомісячно. Підсудна не працює, про будь-які доходи ВДВС не повідомляла, Оскільки вона тривалий час ухиляється від сплати аліментів, утворилась величезна заборгованість, до ВДВС вона не з*являється, він подав подання про порушення відносно неї кримінальної справи.

-виконавчим листом № 2-115 від 06.04.2004 року ( а.с. 8-9);

-Рішенням Іванківського районного суду від 06.04.2004 року про позбавлення підсудної батьківських прав та стягнення аліментів ( а.с. 6-7);

-Заявою директора дитячого будинку ( а.с. 5);

-Свідоцтвом про народження ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_7 ( а.с. 7);

-Пропозиціями-попередженнями та довідками-розрахунками заборгованості ОСОБА_1 по аліментах ( а.с. 13-16);

-Поданням Іванківського РУЮ ( а.с. 4);

-Довідками УПФУ та центра зайнятості ( а.с.31-32)

За місцем проживання підсудна характеризується посередньо, як особа, що у громадських місцях поводить себе пристойно, проте зловживає спиртними напоями, підтримує зв'язки з особами, які характеризується негативно, на обліку у лікарів нарколога і психіатра не перебуває, є такою, що відповідно до ст.. 89 КК України не має судимості, потерпіла від аварії на ЧАЕС 4 категорії, є інвалідом 3 групи довічно.

Зібраними у справі доказами вина підсудної доведена, а її злочинні дії правильно кваліфікуються за ст. 164 ч.1 КК України як злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей.

Обставинами, що пом*якшують покарання підсудній суд визнає її щире каяття, часткове погашення заборгованості по аліментах.

Обставин, що обтяжують покарання підсудної у ході судового слідства не виявлено.

Обираючи покарання підсудній, суд приймає до уваги ступінь тяжкості вчиненого злочину, який кримінальним законом віднесено до категорії злочинів невеликої тяжкості, особу підсудної, обставини, що пом*якшують покарання підсудної, відсутність обставин, що обтяжують покарання, те, що підсудна відповідно до ст.. 89 КК України вважається такою, що не має судимості. Запевняє суд, що не могла працевлаштувалася, але вже оформлено їй третю групу інвалідності, вона отримує певні кошти щомісячно. Суд вважає, що підсудній слід обрати міру покарання у вигляді громадських робіт. Штраф, як міру покарання їй не доцільно призначати, оскільки саме відсутність коштів є причиною виникнення заборгованості зі сплати аліментів та відповідно порушення даної кримінальної справи. Громадські роботи, як міра покарання, буде достатньою для її виправлення та попередження скоєння нових злочинів.

Керуючись ст.ст. 323, 324 КПК України, суд

З А С У Д И В :

ОСОБА_1 визнати винною у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.164 КК України і призначити покарання у вигляді 100 годин громадських робіт.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду Київської області через Іванківський районний суд Київської області протягом 15 днів з моменту його проголошення.

Суддя:

СудІванківський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення27.03.2012
Оприлюднено10.07.2015
Номер документу46223863
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-74/12-1012

Вирок від 27.03.2012

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Слободян Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні