Ухвала
від 28.03.2014 по справі 126/1073/14-к
БЕРШАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 126/1073/14-к

Провадження № 1-кс/126/156/14

"28" березня 2014 р.

Слідчий суддя Бершадського районного суду Вінницької області ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3 , сторони кримінального провадження старшого слідчого СВ Бершадського РВУМВС України у Вінницькій області ОСОБА_4 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Бершадь клопотання слідчого СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_4 про призначення позапланової виїзної ревізії по кримінальному провадженні № 12014020000000138 від 27.02.2014 року-

в с т а н о в и в :

27.03.2014 року в провадження слідчого судді Бершадського районного суду Вінницької області ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_4 , про призначення документальної позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Флоринської сільської ради, юридична адреса: 24405 Вінницька область, Бершадський район, с. Флорино, вул. Чкалова, 142А, (код ЄДРПОУ 04329694) за 2013 рік з проведенням зустрічних перевірок Флоринського комунального підприємства "Флор-Сервіс", юридична адреса: 24405, Вінницька область, Бершадський район, с. Флорино, вул. Чкалова. 142А, (код ЄДРПОУ 37513695) проведення, якої доручити Державній фінансовій інспекції у Вінницькій області ( м. Вінниця вул. Хмельницьке шосе, 7).

Обґрунтовуючи своє клопотання слідчий стверджує, що 26.02.2014 року до Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області надійшов рапорт ст. о/у СДСБЕЗ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області майора міліції ОСОБА_5 , про виявлений злочин, який вчинений службовими особами Флоринської сільської ради, які спільно з службовими особами Флоринського комунального підприємства "Флор-Сервіс", являючись службовими особами, з корисливих спонукань, маючи умисел на заволодіння грошовими коштами, зловживаючи службовим становищем, шляхом підроблення офіційних документів про укладання договорів підряду з ремонту доріг, зливної каналізації та грейдерування доріг, про виконання вказаних робіт, а також перераховуючи грошові кошти за нібито виконані підрядні роботи та закуплені матеріали привласнили грошові кошти, які належали Флоринському сільському бюджету на загальну суму близько 60 тис. грн. Попередня кваліфікація злочину ч. З ст. 191 КК України.

27.02.2014 року дані матеріали досудового розслідування внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12014020090000138.

27.02.2014 року начальником СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області підполковником міліції ОСОБА_6 провадження досудового слідства по кримінальному провадженні № 12014020090000138 доручено ст. слідчому СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області ст. лейтенанту міліції ОСОБА_4 .

В ході досудового розслідування на підставі ухвали слідчого судді в Флоринській сільській раді було вилучено документи та завірені належним чином копії документів, які свідчать про проведення ФКП "Флор-Сервіс" підрядних робіт на протязі 2013 року по грейдеруванню доріг, ремонту доріг та ремонту зливної каналізації по вулицям Хороша, Зеленогайська, Хлібна, С. Бойка, Кутузова, Зоряна, по провулках Чкалова та Лісовий в с. Флорино Бершадського району, а також про проведені розрахунки за виконані підрядні роботи.

Під час досудового розслідування було проведено огляд доріг на вказаних вище вулицях та провулках с. Флорино Бершадського району, також було проведено допит ряду осіб, які проживають в будинках на зазначених вище вулицях та провулках с. Флорино Бершадського району Вінницької області. В результаті даних слідчих дій було встановлено, що на протязі 2013 року робота по грейдеруванню доріг, ремонту доріг та ремонту зливної каналізації по вулицям Хороша, Зеленогайська, Хлібна, С. Бойка, Кутузова, Зоряна, по провулках Чкалова та Лісовий в с. Флорино Бершадського району не проводились або проводились не в повній мірі.

В ході досудового розслідування виникла необхідність в проведенні позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Флоринської сільської ради під час якої необхідно вирішити наступні питання:

-законність використання Флоринською сільською радою коштів обласного, районного, сільського бюджетів та інших коштів на оплату робіт по грейдеруванню доріг, ремонту доріг та ремонту зливної каналізації по вулицям Хороша, Зеленогайська. Хлібна. Є. Бойка, Кутузова, Зоряна, по провулках Чкалова та Лісовий в с. Флорино Бершадського району на протязі 2013 року;

-законність використання Флоринською сільською радою коштів обласного, районного, сільського бюджетів та інших коштів на оплату робіт по грейдеруванню доріг та ремонту доріг по вулицях та провулках с. Флорино Бершадського району на протязі 2013 року:

-повнота оприбуткування матеріалів, обладнання та робіт закуплених за вказані вище кошти на протязі 2013 року;

-відповідність вартості проведених робіт по грейдеруванню доріг, ремонту доріг та ремонту зливної каналізації по вулицям Хороша, Зеленогайська, Хлібна, Є. Бойка, Кутузова, Зоряна, по провулках Чкалова та Лісовий в с. Флорино Бершадського району в 2013 році, об`єму виконаних робіт;

-відповідність вартості проведених робіт по грейдеруванню доріг та ремонту доріг по вулицях та провулках с. Флорино Бершадського району в 2013 році, об`єму виконаних робіт.

Відповідно до п. 4 ч.2 ст. 40 КПК України слідчий уповноважений призначати ревізії та перевірки у порядку, визначеному законом.

Таким чином збирання доказів слідчим здійснюється, зокрема, шляхом витребування та отримання ним висновків ревізій та актів перевірок. В той же час, згідно з нормами ст. 40 КПК України, законодавець наділяє його і повноваженням щодо призначення ревізій та перевірок у порядку, визначеному законом. Такий порядок встановлено Законом України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні".

Відповідно до ч.6 ст. 11 Закону України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні" позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду.

Відповідно до ч. 7 ст. 11 вказаного закону, позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження.

Відповідно до ч.8 зазначеної статті наведено, що орган державного фінансового контролю, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які відповідно до частин п`ятої і сьомої цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості.

Тривалість позапланової виїзної ревізії не повинна перевищувати 15 робочих днів відповідно до ст.11 Закону України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні".

Слідчим доведено необхідність отримання дозволу на проведення позапланової ревізії, оскільки отримані за результатами такої ревізії відомості матимуть істотне значення для встановлення обставин у вказаному кримінальному провадженні, що підтверджується і матеріалами кримінального провадження, відтак призначення позапланової ревізії є доцільним та відповідає завданням кримінального провадження, а тому наявні підстави для задоволення клопотання.

Керуючись ст. 2, 40,132,309, 395 КПК України, ст. 11 Закону України "Про основні засади здійснення державного фінансового, контролю в Україні", слідчий суддя, -

у х в а л и в :

Клопотання старшого слідчого СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області старшого лейтенанта міліції ОСОБА_4 - задоволити.

Надати дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово -господарської діяльності Флоринської сільської ради, юридична адреса: 24405 Вінницька область, Бершадський район, с. Флорино, вул. Чкалова, 142А, (код ЄДРПОУ 04329694) за 2013 рік з проведенням зустрічних перевірок Флоринського комунального підприємства "Флор-Сервіс", юридична адреса: 24405, Вінницька область, Бершадський район, с. Флорино, вул. Чкалова. 142А, (код ЄДРПОУ 37513695) проведення, якої доручити Державній фінансовій інспекції у Вінницькій області ( м. Вінниця вул. Хмельницьке шосе, 7).

Призначити строк проведення ревізії з 10.04.2014 року по 30.04.2014 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення28.03.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу46240990
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —126/1073/14-к

Ухвала від 28.03.2014

Кримінальне

Бершадський районний суд Вінницької області

Рудь О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні