Ухвала
від 23.05.2014 по справі 126/1789/14-к
БЕРШАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 126/1789/14-к

Провадження № 1-кс/126/256/14

"23" травня 2014 р.

Слідчий суддя Бершадського районного суду Вінницької області ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3

сторони кримінального провадження ст. слідчого СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Бершадь клопотання ст. слідчого СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12014020090000138 від 27.02.2014 року, за ознаками злочину, передбаченого ст. 191 ч. 2 КК України,-

в с т а н о в и в :

22.05.2014 року в провадження слідчого судді Бершадського районного суду Вінницької області ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів які містять охоронювану законом таємницю, а саме до документів-рішень сесій ІНФОРМАЦІЯ_1 з додатками, згідно яких було заплановано виділення коштів місцевого бюджету на ремонт, грейдерування доріг та ремонт зливної каналізації на території ІНФОРМАЦІЯ_1 в 2013 році, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

У судовому засіданні слідчий ОСОБА_4 посилався на достатність підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення необхідної інформації.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Відповідно до ч. 1 ст.107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що 26.02.2014 року до Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області надійшов рапорт ст. о/у СДСБЕЗ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області майора міліції ОСОБА_5 , про виявлений злочин, який вчинений службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 , які спільно з службовими особами Флоринського комунального підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", являючись службовими особами, з корисливих спонукань, маючи умисел на заволодіння грошовими коштами, зловживаючи службовим становищем, шляхом підроблення офіційних документів про укладання договорів підряду з ремонту доріг, зливної каналізації та грейдерування доріг, про виконання вказаних робіт, а також перераховуючи грошові кошти за нібито виконані підрядні роботи та закуплені матеріали розтратили грошові кошти, які належали Флоринському сільському бюджету.

27.02.2014 року дані матеріали досудового розслідування внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12014020090000138.

27.02.2014 року начальником СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області підполковником міліції ОСОБА_6 провадження досудового слідства по кримінальному провадженні № 12014020090000138 доручено ст. слідчому СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області ст. лейтенанту міліції ОСОБА_4 .

В ході досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів-рішень сесій ІНФОРМАЦІЯ_1 з додатками, згідно яких було заплановано виділення коштів місцевого бюджету на ремонт, грейдерування доріг та ремонт зливної каналізації на території ІНФОРМАЦІЯ_1 в 2013 році з метою вилучення завірених належним чином їх копій, для вивчення та для встановлення обставин, що підлягають доказуванню та встановлення розміру шкоди завданої кримінальним правопорушенням.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження слідчого СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_4 , прокурора ОСОБА_3 , яка просить задовольнити клопотання з вищенаведених підстав, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для надання тимчасового доступу до даної інформації, з метою отримання інформації, яка в сукупності з іншими документами має суттєве значення для встановлення обставин кримінального провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя-

у х в а л и в :

Клопотання слідчого СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів які містять охоронювану законом таємницю задовольнити.

Зобов`язати ІНФОРМАЦІЯ_3 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) надати тимчасовий доступ до речей та документів старшому слідчому СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області старшому лейтенанту міліції ОСОБА_4 , зокрема, документів - рішень сесій ІНФОРМАЦІЯ_1 з додатками, згідно яких було заплановано виділення коштів місцевого бюджету на ремонт, грейдерування доріг та ремонт зливної каналізації на території ІНФОРМАЦІЯ_1 в 2013 році, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

Визначити строк дії ухвали тридцять календарних днів, який рахувати з моменту її постановлення.

У разі не виконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням суб`єкта оперативно-розшукової діяльності, якому надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями Кримінального процесуального Кодексу з метою відшукування та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення23.05.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу46241261
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —126/1789/14-к

Ухвала від 23.05.2014

Кримінальне

Бершадський районний суд Вінницької області

Рудь О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні