Ухвала
від 25.11.2014 по справі 404/9818/14-к
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/9818/14-к

Номер провадження 1-кс/404/1730/14

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 листопада 2014 року Слідчий суддя Кіровського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в місті Кіровограді клопотання слідчого СВ Кіровоградського МВ УМВС України в Кіровоградській області ОСОБА_3 погодженого з прокурором прокуратури м. Кіровограда ОСОБА_4 про проведення обшуку, по матеріалам кримінального провадження № 12014120020006127 внесене до єдиного реєстру досудових розслідувань 06.08.2014 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України ,

ВСТАНОВИВ:

25.11.2014 року до Кіровського районного суду м. Кіровограда надійшло клопотання слідчого СВ Кіровоградського МВ УМВС України в Кіровоградській області погоджене з прокурором прокуратури м. Кіровограда про проведення обшуку в автомобілі марки КІА СЕЕD, державний номер НОМЕР_1 , що належить ОСОБА_5 , з метою відшукання і вилучення документів, щодо фінансово-господарської діяльності ПП «АЙРА-К», ТОВ «АЛІЛА», ПП «АРТ-МЄГА», ПП «АРТ-ВЄГА», ТОВ«АВТОЮСТ», ТОВ«АЕГІР», електронних носіїв інформації, печаток та штампів, а також грошових коштів здобутих злочинним шляхом, речей заборонених обігом та які мають значення для встановлення істини в кримінальному провадженні та будуть в подальшому визнані речовими доказами і підтверджуватимуть злочинну діяльність.

Необхідність проведення вищевказаної слідчої дії слідчий пов`язує з розслідуванням вищевказаного кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, а саме за фактом створення на території м. Кіровограда групою осіб фіктивних підприємств, діяльність яких пов`язана з проведенням безтоварних операцій, з метою переведення безготівкових грошових коштів в готівку.

В ході досудового розслідування було встановлено перелік підприємств, що використовуються у вищезазначеній злочинній схемі, а саме: ПП «АЙРА-К» (код ЄДРПОУ 37405787), юридична адреса: м. Київ, вул. Смирнова-Ласточкіна, буд.3/5, засновник та директор ОСОБА_5 ; ТОВ «АЛІЛА» (код ЄДРПОУ 38981742), юридична адреса м. Київ, вул. Кіквідзе, буд.28, засновник та директор ОСОБА_5 ; ПП «АРТ-МЄГА» (код ЄДРПОУ 37980890) юридична адреса: м. Київ, вул. Артема, буд.37/41, засновник та директор ОСОБА_6 ; ПП «АРТ-ВЄГА» (код ЄДРПОУ 34724425) юридична адреса: м. Кіровоград, вул. Кільцева, буд.63А, засновник та директор ОСОБА_7 ; ТОВ «АВТОЮСТ» (код ЄДРПОУ 35012203), юридична адреса: м. Київ, вул. М. Раскової, буд.19, засновник та директор ОСОБА_8 ; ТОВ «АЕГІР» (код ЄДРПОУ 33746390), юридична адреса: м. Київ, вул. Електриків, буд.28, засновник та директор ОСОБА_9 .

В ході проведення заходів спрямованих на встановлення місця знаходження ТОВ «АЕГІР», ТОВ «АВТОЮСТ», ПП «АРТ-МЄГА», ПП «АРТ-ВЄГА», ПП «АЙРА-К», ТОВ «АЛІЛА», були перевірені адреси реєстрації вищезазначених підприємств, а також допитано голову квартального комітету №6 ОСОБА_10 та встановлено їх відсутність за даними адресами.

Також встановлено, що до створення вищезазначених фіктивних підприємств, формування недостовірної бухгалтерської та звітної документації, а також переведення безготівкових грошових коштів в готівку, причетна ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована та проживає в АДРЕСА_1 , працює на посаді директора ПП «АЙРА-К» та ТОВ «АЛІЛА».

Даний факт підтверджується свідченнями ОСОБА_11 , що останній надав в ході допиту, згідно яких в лютому 2014 році ОСОБА_5 пропонувала призначити його на посуду директора ТОВ «АЛІЛА», з метою участі у проведенні безтоварних фінансово-господарських операцій та переведення безготівкових грошових коштів в готівку.

Згідно інформації та копій документів наданих Державною податковою інспекцією у Шевченківському районі м. Києва офіційний річний оборот ПП «АЙРА-К» з квітня 2013 року по січень 2014 року склав 4 млн. 682 тис. грн. (загальна сума заявленого ПДВ 681 тис. грн.), при цьому єдиними постачальниками товарів до ПП «АЙРА-К» є ПП «АРТ-ВЄГА», ТОВ «АВТОЮСТ» та ТОВ «АЕГІР».

Згідно інформації та копій документів наданих Державною податковою інспекцією у Печерському районі м. Києва офіційний річний оборот ТОВ «Аліла» з січня 2014 року по травень 2014 року складає 874 тис. грн. (загальна сума заявленого ПДВ 122 тис. грн.) при цьому єдиними постачальниками товарів до ТОВ «АЛІЛА» є ПП «АЙРА-К» та ПП «АРТ-МЕГА».

З протоколу допиту ОСОБА_7 встановлено, що на даний час він безробітній, ні якої фінансово-господарської діяльності, як директор ПП «АРТ-ВЄГА» він не здійснював та відповідно ні яких документів не підписував, посадові особи ПП «АЙРА-К» йому невідомі.

Згідно з висновком експерта Кіровоградського відділення Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз ОСОБА_12 від 11.09.2014 року №1595 підписи від імені ОСОБА_7 виконані в статутно-реєстраційних документах ПП «АРТ-ВЄГА», які були вилучені в Реєстраційній службі Кіровоградського управління юстиції, виконані не ОСОБА_7 , а іншою особою.

Таким чином зібрані матеріали дають достатньо підстав вважати, що директор ПП «АЙРА-К» та ТОВ «АЛІЛА» ОСОБА_5 причетна до створення фіктивних підприємств, підробки бухгалтерських та звітних документів по фінансово-господарським операціям з ПП «АРТ-МЕГА», ПП «АРТ-ВЄГА», ТОВ «АВТОЮСТ» та ТОВ «АЕГІР», що призвело до незаконного отримання податкового кредиту по податку на додану вартість в сумі 803 тис. грн. та відшкодування вищезазначеної суми з бюджету України.

Також, встановлено, що директор ПП «АЙРА-К» та ТОВ «АЛІЛА» ОСОБА_5 підроблені документи ПП «АЙРА-К», ТОВ «АЛІЛА», ПП «АРТ-МЄГА», ПП «АРТ-ВЄГА», ТОВ«АВТОЮСТ», ТОВ«АЕГІР», печатки та штампи вищезазначених підприємств, а також грошові кошти здобуті злочинним шляхом зберігає у автомобілі марки КІА СЕЕD, державний номер НОМЕР_1 , який знаходиться в її користуванні. Відповідно до інформації наданої УДАІ УМВС України в Кіровоградській області №10/2016 від 24.09.2014 року власником вищезазначеного транспортного засобу є ОСОБА_5 .

Тому з метою встановлення усіх обставин кримінального провадження, осіб, які вчинили дане правопорушення, форму їх вини, вид та розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, відшукання речових доказів, а саме: підроблених документів ПП «АЙРА-К», ТОВ «АЛІЛА», ПП «АРТ-МЄГА», ПП «АРТ-ВЄГА», ТОВ«АВТОЮСТ», ТОВ«АЕГІР», в тому числі і тих, що зберігаються на електронних носіях інформації, печаток та штампів вищезазначених підприємств, а також грошових коштів здобутих злочинним шляхом, необхідно провести обшук в автомобілі марки КІА СЕЕD, державний номер НОМЕР_1 , власником якого є ОСОБА_5 .

Дослідивши матеріали кримінального провадження, заслухавши пояснення слідчого приходжу до наступного.

Частиною 1 ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

За таких умов обґрунтовані доводи слідчого про необхідність проведення обшуку в автомобілі марки КІА СЕЕD, державний номер НОМЕР_1 , що належить ОСОБА_5 , з метою відшукання і вилучення предметів та знарядь вчинення злочину, а саме підроблених документів ПП «АЙРА-К», ТОВ «АЛІЛА», ПП «АРТ-МЄГА», ПП «АРТ-ВЄГА», ТОВ«АВТОЮСТ», ТОВ«АЕГІР», в тому числі і тих, що зберігаються на електронних носіях інформації, печаток та штампів вищезазначених підприємств.

Сукупність перелічених обставин доводить, що відшукуванні речі і документи можуть знаходитися у зазначеному в клопотанні транспортному засобі.

Відповідно до п.1 ч.1-2 ст. 91 КПК України, подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення) підлягають доказуванню у кримінальному провадженні; доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Таким чином, слідчий довів наявність достатніх підстав для одержання ним дозволу на проведення обшуку у вищевказаному транспортному засобі. Заслухавши пояснення слідчого, враховуючи підстави і мотиви клопотання, дослідивши документи, додані до клопотання, оглянувши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що слідчим доведена наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, а відшукувані предмети, речі і документи мають значення для досудового розслідування, відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, а також, що відшукувані речі та документи можуть знаходитися у зазначеному у клопотанні транспортному засобі, що відповідно до ч.5 ст.234 КПК України свідчить про обґрунтованість клопотання та необхідність його задоволення.

Представлені матеріали кримінального провадження містять достатньо даних ( ст.234 КПК України), які вказують про неможливість в інший спосіб здобути докази, які мають значення для кримінального провадження і можуть бути використані органами досудового розслідування у розкритті кримінального правопорушення, за умови дотримання слідчим вимог ст. 236 КПК України.

Керуючись ст.ст. 206, 233 - 236, 309, 369-372, 376, 532 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Кіровоградського МВ УМВС України ОСОБА_3 від 25.11.2014 року, погодженого з прокурором прокуратури м. Кіровограда ОСОБА_4 про проведення обшуку, задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Кіровоградського МВ УМВС України ОСОБА_3 на проведення обшуку (один раз) в автомобілі марки КІА СЕЕD, державний номер НОМЕР_1 , що належить ОСОБА_5 , з метою відшукання і вилучення документів, щодо фінансово-господарської діяльності ПП «АЙРА-К», ТОВ «АЛІЛА», ПП «АРТ-МЄГА», ПП «АРТ-ВЄГА», ТОВ«АВТОЮСТ», ТОВ«АЕГІР», електронних носіїв інформації, печаток та штампів, а також грошових коштів здобутих злочинним шляхом, речей заборонених обігом та які мають значення для встановлення істини в кримінальному провадженні та будуть в подальшому визнані речовими доказами і підтверджуватимуть злочинну діяльність.

Строк дії ухвали визначити на один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає

Суддя Кіровського районного суду м.Кіровограда ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.11.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу46252626
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку, по матеріалам кримінального провадження № 12014120020006127 внесене до єдиного реєстру досудових розслідувань 06.08.2014 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —404/9818/14-к

Ухвала від 25.11.2014

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Бурко Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні