Ухвала
від 07.07.2015 по справі 908/3958/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про повернення заяви про порушення провадження у справі про банкрутство

07.07.2015 Справа № 908/3958/15

м. Запоріжжя

Господарський суд у складі судді Кричмаржевського Володимира Анатолійовича, розглянувши заяву Державної податкової інспекції у Шевченківському м.Запоріжжя ГУ ДФС у Запорізькій області про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Альфаінвест» (код з ЄДР – 31121855), м.Запоріжжя, і додані до неї матеріали –

Установив:

До господарського суду Запорізької області 02.07.2015р. надійшла заява ДПІ у Шевченківському районі м.Запоріжжя ГУ ДФС у Запорізькій області про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Альфаінвест» в порядку статей 10, 11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Суд, вивчивши заяву та додані до неї матеріали, вважає їх такими, що підлягають поверненню без розгляду з наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 статті 41 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Частиною 1 статті 15 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” встановлено, що господарський суд не пізніше п'яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду, якщо заява не відповідає змісту вимог, зазначених в Законі.

Відповідно до частини 7 статті 11 Закону до заяви кредитора - органу державної фіскальної служби чи інших органів, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння податків і зборів (обов'язкових платежів), страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування, додаються докази вжиття заходів до отримання відповідної заборгованості у встановленому законодавством порядку.

Подана ДПІ у Шевченківському районі м.Запоріжжя заява не відповідає змісту вимог Закону.

Так, доказів вжиття в повній мірі заходів до отримання відповідної заборгованості у встановленому законодавством порядку не представлено.

Інкасове доручення за № 15, що надіслано до банківської установи, датоване 15 січня 2015 року.

Встановлений Законом тримісячний строк, протягом якого боржником не виконано зобов'язання, сплинув 26.04.2015р.

Доказів того, що боржником не здійснювалась підприємницька діяльність та не отримано доходів, а відповідно і були відсутні надходження грошових коштів на розрахункові рахунки у період з 26.04.2015р (з часу повернення інкасового доручення банком) по теперішній час не надано.

Можливо боржник у цей період відновив свою підприємницьку діяльність.

Доказів на підтвердження того, що у боржника відсутні розрахункові рахунки в інших банківських установах, не надано.

Крім того, податковою інспекцією заявлені як безспірні вимоги в розмірі - 4.769.320,03 грн., проте інкасове доручення сформовано лише на суму -2.979.034,42 грн.

З матеріалів, доданих до заяви, неможливо достеменно встановити відсутність зареєстрованих за боржником активів та відсутність у заявника можливості отримати наявну заборгованість у встановленому законодавством порядку.

Ані заява, ані додані матеріали не містять інформації щодо наявності чи відсутності заставного майна боржника, тобто, заявником не підтверджено того, що сума вимог кредитора (кредиторів) не забезпечена повністю заставою майна боржника (за наявності застави).

А обов'язковість надання разом з заявою про порушення справи про банкрутство доказів того, що сума вимог кредитора (кредиторів) не забезпечена повністю заставою майна боржника (за наявності застави), передбачено частиною 2 статті 11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Надані матеріали заяви не дають підстав суду вважати правомірним та обґрунтованим подання заяви про порушення справи про банкрутство.                              

Оскільки заява про порушення провадження у справі про банкрутство повинна бути подана з додержанням вимог, встановлених вищезазначеними нормами Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, то невідповідність заяви змісту вимог, зазначених в Законі, є підставою для повернення її без розгляду за частиною 1 статті 15 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Керуючись абзацом 4 частини 1 статті 15 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, господарський суд –

Ухвалив:

Повернути без розгляду заяву Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м.Запоріжжя ГУ ДФС у Запорізькій області про порушення справи банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Альфаінвест» (код з ЄДР – 31121855), м.Запоріжжя, і додані до неї матеріали.

Копію ухвали надіслати заявнику, ТОВ «Альфаінвест».

Додаток на адресу заявника: заява з додатками на 23 арк.

Суддя В.А. Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення07.07.2015
Оприлюднено13.07.2015
Номер документу46274731
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Альфаінвест» (код з ЄДР – 31121855), м.Запоріжжя, і додані до неї матеріали

Судовий реєстр по справі —908/3958/15

Ухвала від 07.07.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні