Ухвала
від 07.07.2015 по справі 910/17164/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

0,2

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

07.07.2015Справа № 910/17164/15

          Суддя Демидов В.О., розглянувши

позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Куренівський ринок»

до Київської міської ради

про зобов'язання вчинити дії

ВСТАНОВИВ:

06.07.2015 позивач звернувся до суду із позовною заявою, в якій просив внести зміни до договору оренди земельної ділянки (кадастровий номер 8000000000:78:111:0027, площею 1,5270 га), що знаходиться за адресою: м. Київ, пл. Фрунзе, 1, виклавши ст. 2 договору у наступній редакції:

« 2. Орендна плата

2.1.          Визначена цим Договором орендна плата за Земельну ділянку становить платіж, який Орендар вносить Орендодавцеві за користування Земельною ділянкою у грошовій формі.

2.2.          Річна орендна плата за Земельну ділянку встановлюється у розмірі З (трьох) відсотків від її нормативно-грошової оцінки.

2.3.          Розмір орендної плати може змінюватись за згодою сторін шляхом прийняття відповідного рішення Київською міською радою та внесення змін до цього Договору.

2.4.          Зміна нормативно-грошової оцінки Земельної ділянки та її індексація проводиться без внесення змін та доповнень до цього Договору у порядку та у випадках, передбачених законодавством України.

2.5.          Орендна плата вноситься Орендарем за базовий податковий (звітний) період, який дорівнює календарному місяцю, щомісячно протягом тридцяти календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця на рахунок 33217812800006, КЕКД 13050200 у УДК, МФО 820019. Одержувач ФУ у Оболонському районі м. Києва, ідентифікаційний код 26077916.

2.6.          Зміна отримувача орендної плати та його банківських реквізитів може здійснюватися Орендодавцем в односторонньому порядку і не потребує внесення змін до цього Договору. Орендар зобов'язується уточнювати банківські реквізити і назву отримувача орендної плати.

2.7.          Згідно з довідкою Головного управління земельних ресурсів виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) від 07.11.2003 № 690 нормативна грошова оцінка земельної ділянки становить 14 003 1 89 (чотирнадцять мільйонів три тисячі сто вісімдесят дев'ять) гри. 90 когі.

2.8.          За несвоєчасне внесення орендної плати справляється пеня в розмірі 120 (сто двадцяти) відсотків річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виникнення такого боргу або на день його (частини його) погашення, при цьому для розрахунку використовується більша із зазначених ставок. Розрахунок пені здійснюється на дату погашення суми боргу (частини боргу) за кожний календарний день прострочення- платежу, включаючи день такого погашення.

2.9.          Контроль за правильністю обчислення і справляння орендної плати та • її стягнення здійснює районний податковий орган за місцем розташування

земел ьної ділянки.».

Матеріали позовної заяви підлягають поверненню без розгляду на підставі п. 4 ч. 1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України з огляду на таке.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 57 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі.

Об'єкти справляння судового збору, його розмір, пільги щодо сплати судового збору визначені нормами Закону України "Про судовий збір".

Згідно зі ст. 4 Закону України «Про судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

У відповідності до п. 2 п. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» за подання до господарського суду позовної заяви майнового характеру справляється судовий збір у розмірі 2 відсотки ціни позову, але не менше 1,5 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 60 розмірів мінімальних заробітних плат, а із позовних заяв немайнового характеру - 1 розмір мінімальної заробітної плати.

Відповідно до п. 2.21 постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 7 від 21.02.2013 року "Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України" платіжне доручення на безготівкове перерахування судового збору, квитанція установи банку про прийняття платежу готівкою додаються до позовної заяви (заяви, скарги) і мають містити відомості про те, яка саме позовна заява (заява, скарга, дія) оплачується судовим збором.

Відповідні документи подаються до господарського суду тільки в оригіналі; копії, у тому числі виготовлені із застосуванням технічних засобів (фотокопії тощо) цих документів, не можуть бути належним доказом сплати судового збору.

У якості доказів сплати судового збору заявником надана копія платіжного доручення №42 від 30.06.2015 на суму 1218 грн.

Таким чином, заявником не надано належних доказів сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі.

За таких обставин, позовна заява та додані до неї документи підлягають поверненню без розгляду на підставі п. 4 ч. 1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України.

Після усунення зазначених недоліків, заявник не позбавлений можливості подати належно оформлену позовну заяву у порядку, встановленому розділом VІІІ Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись п. 4 ч.1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України, суд,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Куренівський ринок» до Київської міської ради про зобов'язання вчинити дії та додані до неї матеріали повернути без розгляду.

Звернути увагу позивача, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Суддя                                                   В.О. Демидов

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення07.07.2015
Оприлюднено13.07.2015
Номер документу46275376
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/17164/15

Ухвала від 07.07.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Демидов В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні