Постанова
від 07.07.2015 по справі 816/1970/15
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 липня 2015 року м. ПолтаваСправа №816/1970/15

Полтавський окружний адміністративний суд у складі судді Петрової Л.М., розглянувши в порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Полтавській області до Громадської організації "Група компаній Гра" про припинення юридичної особи,

В С Т А Н О В И В:

03 червня 2015 року Кременчуцька об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Полтавській області звернулася до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Громадської організації "Група компаній Гра" про припинення юридичної особи, посилаючись на те, що відповідач не звітує до органів доходів і зборів більше одного року, що відповідно до статті 38 Закону України від 15 травня 2003 року №755-IV "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" є підставою для звернення органів доходів і зборів до суду з приводу припинення юридичної особи.

Як вбачається з матеріалів справи 25 червня 2015 року відповідач отримав копію ухвали про відкриття скороченого провадження, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення /а.с. 25/. Правом надати до суду заперечення у десятиденний строк відповідач не скористався.

Суд, вивчивши та дослідивши наявні в матеріалах справи документи, прийшов до наступних висновків.

Судом встановлено, що Громадської організації "Група компаній Гра" зареєстрована як юридична особа 25 травня 2007 року, ідентифікаційний код 35131741 /а.с. 5-9/.

Відповідач є платником податків та перебуває на податковому обліку у Кременчуцькій об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міндоходів у Полтавській області з 07 червня 2007 року, що підтверджується наявною у матеріалах справи копією довідки від 05 травня 2015 року №11427/10 /а.с. 10/.

Згідно з частиною восьмою статті 19 Господарського кодексу України усі суб'єкти господарювання, відокремлені підрозділи юридичних осіб, виділені на окремий баланс, зобов'язані вести первинний (оперативний) облік результатів своєї роботи, складати та подавати відповідно до вимог закону статистичну інформацію та інші дані, визначені законом, а також вести (крім громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які провадять господарську діяльність і зареєстровані відповідно до закону як підприємці) бухгалтерський облік та подавати фінансову звітність згідно із законодавством.

Підпунктом 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 Податкового кодексу України визначено, що платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Як вбачається з довідки Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Полтавській області від 17 червня 2015 року №471 відповідач заборгованості перед бюджетом не має /а.с. 24/.

Згідно довідки Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Полтавській області від 12 червня 2015 року №16875/10/16-03/15 відповідач не подавав податкову звітність з 12 лютого 2013 року /а.с. 23/.

Частиною другою статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб" передбачено, що підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно з підпунктом 20.1.37 пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України контролюючі органи мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою-підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Відповідно до частини четвертої статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Згідно з частиною першою статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження, виконуються негайно.

На підставі викладеного, керуючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 94, 1832, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Полтавській області до Громадської організації "Група компаній Гра" про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу Громадську організацію "Група компаній Гра" (ідентифікаційний код 35131741, зареєстровану 25 травня 2007 року).

Копію постанови направити Державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи Громадської організації "Група компаній Гра".

Постанова підлягає негайному виконанню.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови з одночасним надісланням її копії до суду апеляційної інстанції.

          Суддя                                                                                          Л.М. Петрова

Дата ухвалення рішення07.07.2015
Оприлюднено13.07.2015
Номер документу46281162
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/1970/15

Постанова від 07.07.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.М. Петрова

Ухвала від 05.06.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.М. Петрова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні