Ухвала
від 29.08.2013 по справі 826/13051/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1 У Х В А Л А

29 серпня 2013 року № 826/13051/13-а

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Скочок Т.О., при секретарі судового засідання Новик В,М., за участю: представника позивача - ОСОБА_1, представника третьої особи - Кулинич В.П., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника позивача в адміністративній справі

за позовом ОСОБА_3 до 3-тя особа Головного управління юстиції у м. Києві Семерги Сергія Ілліча (відповідач 1), Начальника відділу державної реєстрації юридичних осіб, легалізації об'єднань громадян та державної реєстрації друкованих засобів масової інформації Реєстраційної служби Головного управління у місті Києві Нечипоренко Юлії Віталіївни (відповідач 2), Головного спеціаліста відділу державної реєстрації юридичних осіб, легалізації об'єднань громадян та державної реєстрації друкованих засобів масової інформації Реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві Харченка Артема Борисовича (відповідач 3), Головного управління юстиції у місті Києві (відповідач 4) Громадська організація "Об'єднання по збереженню та відтворенню природи "Обрій" про визнання неправомірними дії, та визнання нечинним наказу № 327 від 29.12.2012 року,

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернувся ОСОБА_3 з позовом до начальника Головного управління юстиції у м. Києві Семерги Сергія Ілліча, начальника відділу державної реєстрації юридичних осіб, легалізації об'єднань громадян та державної реєстрації друкованих засобів масової інформації Реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві Нечипоренко Юлії Віталіївни, головного спеціаліста відділу державної реєстрації юридичних осіб, легалізації об'єднань громадян та державної реєстрації друкованих засобів масової інформації Реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві Харченка Артема Борисовича та Головного управління юстиції у місті Києві, в якому просить:

- визнати неправомірними дії начальника відділу державної реєстрації юридичних осіб, легалізації об'єднань громадян та державної реєстрації друкованих засобів масової інформації Реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві Нечипоренко Юлії Віталіївни та головного спеціаліста відділу державної реєстрації юридичних осіб, легалізації об'єднань громадян та державної реєстрації друкованих засобів масової інформації Реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві Харченка Артема Борисовича при складанні правового висновку від 29.12.2012 року щодо відповідності законодавству України та статуту Громадської організації «Об'єднання по збереженню та відтворенню природи «Обрій» інформації про зміни у складі керівних органів;

- визнати неправомірними дії начальника Головного управління юстиції у м. Києві Семерги Сергія Ілліча щодо винесення наказу від 29.12.2012 року №327 щодо взяття до відома інформації про зміни в складі керівних органів Громадської організації «Об'єднання по збереженню та відтворенню природи «Обрій»;

- визнати нечинним наказ начальника Головного управління юстиції у м. Києві Семерги Сергія Ілліча від 29.12.2012 року №327 щодо взяття до відома інформації про зміни в складі керівних органів Громадської організації «Об'єднання по збереженню та відтворенню природи «Обрій».

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 15.08.2013 року відкрито провадження в адміністративній справі, залучено третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, закінчено підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду.

В судове засідання 29.08.2013 року з'явилися представник позивача та представник третьої особи. Належним чином повідомлені про дату, час та місце судового розгляду відповідачі в судове засідання зз'явилися. Клопотань про розгляд справи за їх відсутності або клопотань про відкладення розгляду справи до суду не надходило.

29.08.2013 року від представника позивача через канцелярію суду надійшла заява про витребування у Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Святошинського районного управління юстиції у м.Києві матеріалів реєстраційної справи (або завірені копії) Громадської організації "Об'єднання по збереженню та відтворенню природи "Обрій", оскільки, на думку представника позивача, вказані документи доводять, що відповідачі безпідставно вчинили дії, які є предметом адміністративного позову.

Під час судового засідання представник позивача підтримав подану через канцелярію суду заяву та просив суд її задовольнити. Представник третьої особи проти витребування вищевказаних документів не заперечував.

Відповідно до ч. 2 ст. 69 КАС України, докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Враховуючи викладене, на думку суду, матеріали реєстраційної справи Громадської організації "Об'єднання по збереженню та відтворенню природи "Обрій" містять докази в адміністративній справі, а отже, для з'ясування всіх обставин у справі, для всебічного та об'єктивного розгляду і вирішення справи протягом розумного строку, суд дійшов висновку про необхідність витребування їх належним чином завірених копій від Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Святошинського районного управління юстиції у м.Києві.

Керуючись ст.ст. 69, 160, 165 КАС України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Задовольнити клопотання представника позивача.

2. Витребувати від Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Святошинського районного управління юстиції у м.Києві (03148, м.Київ, вул.Гната Юри, 9) належним чином завірені копії матеріалів реєстраційної справи Громадської організації "Об'єднання по збереженню та відтворенню природи "Обрій" (ідентифікаційний код: 21680683; адреса: 03680, м.Київ, вул.Якутська, 10).

3. Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Святошинського районного управління юстиції у м.Києві у найкоротший термін (до 17.09.2013 року) надати запитувані матеріали через канцелярію суду за адресою: м. Київ, вул. Командарма Каменєва, 8, корпус 1 або повідомити про причини неможливості надання вказаних матеріалів.

Ухвала не підлягає оскарженню та набирає законної сили з моменту її постановлення.

Суддя Т.О. Скочок

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення29.08.2013
Оприлюднено10.07.2015
Номер документу46283916
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/13051/13-а

Ухвала від 29.08.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 17.09.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 09.10.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 17.09.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 22.10.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 15.08.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні