Постанова
від 19.05.2015 по справі 826/7656/15
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

місто Київ

19 травня 2015 року №826/7656/15

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Літвінової А.В. розглянув в порядку скороченого провадження адміністративну справу

за позовомзаступника прокурора Оболонського району міста Києва в інтересах держави в особі Центрального територіального департаменту Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку до товариства з обмеженою відповідальністю Агентство Союздрук простягнення штрафу у розмірі 119 000,00 грн., ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заступник прокурора Оболонського району міста Києва в інтересах держави в особі Центрального територіального департаменту Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю Агентство Союздрук про стягнення штрафних санкцій у розмірі 119 000,00 грн.

Позовні вимоги мотивовано тим, що відповідачем у добровільному порядку не сплачено штрафні санкції у розмірі 119 000,00 грн., застосовані до нього Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку згідно постанови про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів від 24.12.2014 №1827-ЦД-1-Е.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 30.04.2015 в адміністративній справі № 826/7656/15 відкрито скорочене провадження та встановлено відповідачеві строк до 18.05.2015 для подання заперечення проти позову та всіх доказів на їх підтвердження, а також повідомлено, що у разі визнання позову він може у десятиденний строк з дня одержання ухвали подати до суду відповідну заяву про визнання позову.

Ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 30.04.2015 №826/7656/15 надіслано на адресу, за якою товариство з обмеженою відповідальністю Агентство Союздрук внесено до Єдиного державного реєстру, проте поштова кореспонденція суду повернулась до суду з відміткою пошти за закінченням встановленого строку зберігання . Із врахуванням приписів статті 35, частини третьої статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала суду вважається врученою відповідачеві.

Заперечення проти позову або заява про визнання позову від відповідача до суду не надходили.

Справу розглянуто після отримання судом інформації щодо повідомлення належним чином сторін про відкриття скороченого провадження у справі.

Відповідно до статті 183 2 Кодексу адміністративного судочинства України скорочене провадження застосовується в адміністративних справах, зокрема, щодо стягнення грошових сум, які ґрунтуються на рішеннях суб'єкта владних повноважень, щодо яких завершився встановлений цим Кодексом строк оскарження. Суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі. За результатами розгляду справи у скороченому провадженні суддя, оцінивши повідомлені позивачем, відповідачем обставини, за наявності достатніх підстав приймає законне та обґрунтоване судове рішення.

Оцінивши повідомлені позивачем обставини справи, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд -

ВСТАНОВИВ:

Актом про правопорушення на ринку цінних паперів від 11.12.2014 №1798-ЦД-1-Е встановлено факт порушення товариством з обмеженою відповідальністю Агентство Союздрук вимог законодавства про цінні папери, а саме: невиконання відповідачем розпорядження Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про усунення порушень законодавства про цінні папери від 04.12.2013 №3211-ЦД-1-Е.

За наслідками розгляду справи про правопорушення на ринку цінних паперів, уповноваженою особою Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку прийнято постанову про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів від 24.12.2014 №1827-ЦД-1-Е, якою до відповідача за невиконання розпорядження Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про усунення порушень законодавства про цінні папери від 04.12.2013 №3211-ЦД-1-Е застосовано штраф у розмірі 7000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 119 000,00 грн.

У зв'язку з несплатою товариством з обмеженою відповідальністю Агентство Союздрук суми штрафу у добровільному порядку, заступником прокурора Оболонського району міста Києва в інтересах держави в особі Центрального територіального департаменту Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку подано адміністративний позов про стягнення штрафів у примусовому порядку.

Досліджуючи надані сторонами докази, аналізуючи наведені міркування та заперечення, оцінюючи їх в сукупності, суд бере до уваги наступне.

Відповідно до пунктів 10 та 14 статті 8 Закону України Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку має право: надсилати емітентам, особам, які здійснюють професійну діяльність на ринку цінних паперів, фондовим біржам та саморегулівним організаціям обов'язкові для виконання розпорядження про усунення порушень законодавства про цінні папери та вимагати надання необхідних документів відповідно до чинного законодавства; накладати адміністративні стягнення, штрафні та інші санкції за порушення чинного законодавства на юридичних осіб та їх співробітників, аж до анулювання ліцензій на здійснення професійної діяльності на ринку цінних паперів.

Відповідно до пункту 8 статті 11 Закону України Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку застосовує до юридичних осіб фінансові санкції за: невиконання або несвоєчасне виконання рішень Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку або розпоряджень, постанов або рішень уповноважених осіб Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку щодо усунення порушень законодавства на ринку цінних паперів - у розмірі від тисячі до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Судом встановлено, що постановою Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 24.12.2014 №1827-ЦД-1-Е про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів до товариства з обмеженою відповідальністю Агентство Союздрук застосовано санкції у вигляді штрафу 119 000,00 грн. за невиконання розпорядження Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про усунення порушень законодавства про цінні папери від 04.12.2013 №3211-ЦД-1-Е.

Постанова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 24.12.2014 №1827-ЦД-1-Е була надіслана рекомендованим листом на адресу товариства з обмеженою відповідальністю Агентство Союздрук .

Доказів сплати у добровільному порядку суми штрафних санкцій, визначених постановою від 24.12.2014 №1827-ЦД-1-Е, або ж доказів оскарження в судовому порядку вказаної постанови, відповідачем не надано.

Згідно з вимогами статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення.

Будь-яких фактичних даних в спростування наявності або ж відсутності обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, відповідачем суду не надано.

З урахуванням викладеного, суд дійшов висновку, що позовні вимоги заступника прокурора Оболонського району міста Києва в інтересах держави в особі Центрального територіального департаменту Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку щодо стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю Агентство Союздрук штрафу у розмірі 119 000,00 грн. є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись статтями 35, 69-71 та 158-163, 183 2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю Агентство Союздрук (04114, місто Київ, вулиця Автозаводська, 79, код ЄДРПОУ 01191166) на користь Державного бюджету України штраф у розмірі 119 000,00 грн (сто дев'ятнадцять тисяч гривень 00 копійок).

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку за правилами, встановленими статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною. Постанова суду, прийнята в порядку скороченого провадження виконується негайно.

Суддя Літвінова А.В.

Дата ухвалення рішення19.05.2015
Оприлюднено13.07.2015
Номер документу46284024
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/7656/15

Ухвала від 18.11.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Літвінова А.В.

Постанова від 19.05.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Літвінова А.В.

Ухвала від 30.04.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Літвінова А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні