Ухвала
від 09.04.2014 по справі 317/1459/14-к
ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Примірник № ___

Справа № п 1-кс/317/143/2014

317/1459/14-к

УХВАЛА

м. Запоріжжя 09 квітня 2014 р.

Слідчій суддя Запорізького районного суду Запорізької області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого СВ Запорізького РВ ГУМВС України в Запорізькій області ОСОБА_2 , яке погоджено з прокурором прокуратури Запорізького району ОСОБА_3 та надійшло до суду 09 квітня 2014 року, на підставі матеріалів досудового розслідування № 120130802300001076 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04 червня 2013 року за ознаками правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України,

Про проведення обшуку

ВСТАНОВИВ:

З клопотанням про надання дозволу про проведення обшуку до суду звернувся слідчій СВ Запорізького РВ ГУМВС України в Запорізькій області ОСОБА_2 .

В клопотанні та при розгляді клопотання зазначив наступне:

Досудовим розслідуванням встановлено, що в період часу з 22.02.2004 по 21.06.2013, ОСОБА_4 , будучи генеральним директором ТОВ «Світоч» - керівником підприємства, який відповідно до статуту підприємства, наділений організаційно розпорядчими та адміністративно господарськими повноваженнями, тобто службовою особою підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, умисно, з корисливих мотивів, реалізуючи єдиний злочинний умисел, здійснив розтрату майна, яке було йому ввірено та перебувало у віданні, на підставі договору оренди від 22.02.2004, укладеного між співвласниками майна КСП «Україна» в особі ОСОБА_5 з ТОВ «Світоч» в особі ОСОБА_4 , та покладених на нього, як керівника підприємства (генерального директора ТОВ «Світоч») обов`язків, в особливо великих розмірах.

16 вересня 2013 року ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення. Передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, а саме розтрата чужого майна, яке було ввірено особі та перебувало в її віданні, вчинена службовою особою шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах.

Під час проведення досудового розслідування підозрюваний ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на виклики слідчого не з`являвся, за місцем свого мешкання та реєстрації не перебуває, та до цього часу його фактичне місце знаходження не відомо, що унеможливлює проведення слідчих дій, участь підозрюваного в яких є обов`язковою, та призводить до затягування проведення досудового розслідування та може негативно вплинути на хід досудового розслідування. У зв`язку з чим 31 грудня 2013 року, з метою встановлення місця знаходження підозрюваного ОСОБА_4 , останній був оголошений в розшук.

Крім того під час проведення досудового розслідування, ОСОБА_4 в підтвердження своєї невинуватості були надані копії заяв, свідоцтв про право власності на майнові паї членів колективного сільськогосподарського підприємства, актів про передачу прийом майнового паю в натурі, та додатків до них, якими останній мав намір підтвердити придбання у пайщиків та співвласників колишнього Колективного сільськогосподарського підприємства «Україна», згідно цих документів відповідного майна. Однак для перевірки цих фактів, достовірності складених документів необхідно було отримати оригінали документів, що дало б можливість перевірити їх справність. Однак враховуючи той факт, що місце знаходження ОСОБА_4 на даний час невідомо, що унеможливлює отримання у останнього шляхом тимчасового доступу до речей і документів, зазначені вище документи.

Також встановлено, що з 2007 року, з моменту створення, до цього часу ОСОБА_4 є керівником приватного підприємства «Світточ», ЄДРПОУ 34909856, яке мало фінансово господарські взаємовідносини з ТОВ «Світоч», де ОСОБА_4 є керівником протягом з 2000 року до цього часу.

За наявною інформацією, що міститься в допиті підозрюваного ОСОБА_4 , його заявах та в паспорті громадянина України, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 мешкає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , де мешкав разом з дружиною ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Згідно інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно, ОСОБА_6 є власником ? нежитлової будівлі, першого поверху літ. А-10, за адресою: АДРЕСА_2 .

На підставі викладеного, з метою встановлення місця знаходження підозрюваного ОСОБА_4 , речей і документів, які б тим або іншим чином могли вказати на місце перебування ОСОБА_4 та встановлення місця знаходження оригіналів заяв, свідоцтв про право власності на майнові паї членів колективного сільськогосподарського підприємства, актів про передачу прийом майнового паю в натурі, та додатків до них, виданих та складених на ім`я власників цих майнових паїв, документів фінансово господарської діяльності ТОВ «Світоч» та ПП «Світточ», необхідно провести обшук за адресою: АДРЕСА_2 .

Суддя, перевіривши доводи клопотання, вивчивши надані судді матеріали: клопотання, витяг з кримінального провадження №120130802300001076 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04 червня 2013 року, доручення, протокол допиту підозрюваного, вислухавши доводи слідчого та прокурора, що підтримали клопотання.

Приходить до висновку що клопотання є необґрунтованим та не підлягає задоволенню,

Обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, відшукання оголошеної в розшук особи. Але які є підстави проводити обшук у особи, яка не є підозрюваною по справі, не допитана в якості свідка та відсутні будь-які відомості про причетність вказаної особи до скоєного правопорушення не зрозуміло, а слідчим в клопотанні не зазначено.

Стосовно приміщення, в якому пропонується проведення обшуку взагалі відсутні відомості про осіб, які в ньому зареєстровані та проживають, що воно собою представляє, та хто є власником ? цього приміщення, та відсутні будь-які посилання на те, чому слідчий та прокурор вважають, що в цьому приміщенні можуть знаходитися документи, що інтересують слідство та може переховуватися особа, яка розшукується.

Відповідно ст. 107, 110, 234, 235 КПК України,

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання слідчого СВ Запорізького РВ ГУМВС України в Запорізькій області ОСОБА_2 , яке погоджено з прокурором прокуратури Запорізького району ОСОБА_3 та надійшло до суду 09 квітня 2014 року, на підставі матеріалів досудового розслідування № 120130802300001076 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04 червня 2013 року за ознаками правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України про проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_2 , власником ? частини нежитлової будівлі, першого поверху літ. А-10 якого, є ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає, проти неї можуть бути подані заперечення під час підготовчого провадження в суді.

Слідчій суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.04.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу46305896
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —317/1459/14-к

Ухвала від 09.04.2014

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні