Ухвала
від 12.09.2011 по справі 5023/7131/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

підготовче засідання

"12" вересня 2011 р. Справа № 5023/7131/11

вх. № 7131/11

Суддя Господарського суду Усатий В.О.

при секретарі судового засідання Лучнікова В.В.

За участю:

представника боржника - ОСОБА_1, директор,

арбітражного керуючого - ОСОБА_2 (ліц. серія АВ № 470379 від 26.04.2010 р.)

Розглянувши справу за заявою ТОВ "Монолітспецстрой", м. Харків

до ТОВ "Монолітспецстрой", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Боржник звернувся до суду з заявою про визнання його банкрутом в порядку п. 5 ст. 7 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" на тій підставі, що власником боржника прийнято рішення про звернення до суду з заявою про порушення справи про банкрутство ТОВ "Монолітспецстрой" у зв'язку з його неспроможністю виконати після настання встановленого строку сплати грошові зобов'язання перед кредиторами.

В своїй заяві боржник просить суд призначити розпорядником майна арбітражного керуючого ОСОБА_2

В судовому засіданні 12.09.2011 р. арбітражний керуючий ОСОБА_2 надала заяву на участь у даній справі та сповістила суд, що порушень законодавства при виконанні обов’язків арбітражного керуючого і порушень строків подання інформації за час виконання своїх обов’язків вона не має. Вона не є особою, яка згідно з Законом України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» є заінтересованою, раніше не здійснювала управління боржником, не є особою якій заборонено здійснювати цей вид підприємницької діяльності або займати керівні посади, не має судимості за вчинення корисливих злочинів.

Розглянувши в судовому засіданні 12.09.2011 р. матеріали справи, заслухавши представника боржника, суд зазначає наступне.

Згідно свідоцтва про державну реєстрацію та статуту боржника, довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та ЄДРПОУ ТОВ "Монолітспецстрой" (код 35349930) зареєстровано 04.09.2007 р. як юридична особа виконкомом Харківської міської ради за адресою: 61045, м. Харків, вул. Джанкойська, б.76.

Засновником ТОВ "Монолітспецстрой" прийнято рішення про звернення до суду з заявою про порушення справи про банкрутство ТОВ "Монолітспецстрой" у зв'язку з його неспроможністю виконати після настання встановленого строку сплати грошові зобов'язання перед кредиторами не інакше як через відновлення платоспроможності.

Згідно бухгалтерської документації, боржник має загальну кредиторську заборгованість в сумі 13468449,63 грн., яка не оспорюється боржником.

Заборгованість перед бюджетом по заробітній платі відсутня.

Згідно ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" безспірними є, зокрема, вимоги кредиторів, визнані боржником.

Згідно п. 4.6. Рекомендації президії Вищого господарського суду України В«Про деякі питання практики застосування Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» від 04.06.2004 року №04-5/1193 - справа про банкрутство порушується господарським судом за заявою боржника за наявності хоча б однієї з підстав, передбачених частиною п'ятою статті 7 Закону. Ініціювання боржником порушення справи про банкрутство свідчить про відсутність між боржником та його кредиторами спору про наявність і неоплатність (реальну чи потенційну) боргу, оскільки сам боржник визнає ці обставини.

Як свідчать матеріали справи, боржник має наступні активи: дебіторську заборгованість на загальну суму 13421350,00 грн., а також грошові кошти на рахунку боржника в сумі 846,77 грн.

На підставі викладеного, судом встановлено, що загальна сума вимог кредиторів до боржника складає 13468449,63 грн., а вартість його активів становить 13422196,77 грн., причому 12555438,70 грн. дебіторської заборгованості рахується за ПАТ "Харківстальконструкція", яке знаходиться в процедурі банкрутства, що свідчить про неможливість погашення кредиторської заборгованості.

Представлений суду план санації боржника передбачає реструктуризацію заборгованості шляхом розстрочення, відстрочення та прощення боргів, укладання мирової угоди та залучення інвесторів.

Відповідно до ст.1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» (далі - Закон), безспірні вимоги кредиторів - вимоги кредиторів, визнані боржником, інші вимоги кредиторів, підтверджені виконавчими документами чи розрахунковими документами, за якими відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника;

Відповідно ч. 3 ст. 6 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно складають не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Згідно ч.5 ст.7 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" боржник зобов'язаний звернутися в місячний строк до господарського суду з заявою про порушення справи про банкрутство якщо орган боржника, уповноважений відповідно до установчих документів або законодавства прийняти рішення про ліквідацію боржника, прийняв рішення про звернення в господарський суд з заявою боржника про порушення справи про банкрутство.

З наданих до матеріалів справи документів боржника вбачається неспроможність боржника виконати свої грошові зобовВ»язання перед кредиторами протягом трьох місяців після настання встановленого строку їх сплати, тому суд вважає, що боржник відповідає законодавчому визначенню юридичної особи, яка неспроможна виконати свої грошові зобов"язання перед кредиторами не інакше, як через застосування відповідних судових процедур банкрутства до боржника .

Враховуючи вищенаведене, суд вважає за необхідне ввести процедуру розпорядження майном боржника та розглянувши кандидатуру арбітражного керуючого ОСОБА_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, ліцензія серія АВ № 470379 від 26.04.2010 р., адреса: м. Харків, вул.Героїв Праці, б.20, корп.Б, кв.111), призначає ії розпорядником майна боржника.

Оцінивши представлені докази, суд, з метою виявлення всіх кредиторів і осіб які можуть взяти участь у санації боржника, зобов"язує боржника подати до офіційного друкованого органу оголошення про порушення справи про банкрутство ТОВ "Монолітспецстрой".

На підставі вищезазначеного та керуючись ст.ст. п.5 ст.7, ст.ст.11,13 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , ст. 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Зобов’язати ТОВ "Монолітспецстрой" в десятиденний строк з дня прийняття даної ухвали опублікувати в офіційному друкованому органі України газеті В«Голос УкраїниВ» або В«Урядовий Кур’єрВ» оголошення про порушення справи про банкрутство ТОВ "Монолітспецстрой" (код 35349930) із зазначенням повного найменування боржника, його поштової адреси, банківських реквізитів, найменування та адреси господарського суду, номера справи, дати порушення справи про банкрутство, відомостей про розпорядника майна.

Докази надання оголошення надати суду в триденний строк після його публікації.

Ввести процедуру розпорядження майном боржника.

Призначити розпорядником майна боржника арбітражного керуючого ОСОБА_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, ліцензія серія АВ № 470379 від 26.04.2010 р., адреса: м. Харків, вул.Героїв Праці, б.20, корп.Б, кв.111).

Розпоряднику майна разом з керівником боржника розглянути в місячний строк з моменту публікації оголошення вимоги кредиторів, скласти реєстр вимог кредиторів і не пізніше ніж на п’ятий день після витікання строку для подачі вимог кредиторів, надати складений і підписаний керівником підприємства і головним бухгалтером підприємства реєстр вимог кредиторів з посиланням на загальний розмір визнаних вимог кредиторів. Остаточна дата подання розпорядником майна реєстру вимог кредиторів до господарського суду - до 20.11.2011 р.

Зобов’язати керівника боржника разом з розпорядником майна боржника здійснити інвентаризацію всіх активів боржника, копії актів інвентаризації надати суду.

Попереднє засідання господарського суду призначити на 06.12.2011 р. о 11:20 год. в приміщенні господарського суду Харківської обл. к.104

Розпоряднику майна боржника письмово повідомити кредиторів про час і місце проведення попереднього засідання суду, докази направлення повідомлення надати суду.

Розпоряднику майна боржника письмово повідомити кредиторів про проведення зборів кредиторів, які мають відбутися не пізніше 16.12.2011 р.

Дата засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи прийнята постанова про визнання його банкрутом та відкрита ліквідаційна процедура, чи припинено провадження у справі про банкрутство, буде визначена в попередньому засіданні.

Визнати явку боржника, розпорядника майна в судові засідання обов’язковими.

Ухвалу направити боржнику, управлінню з питань банкрутства Державного департаменту з питань банкрутства, розпоряднику майна, ВДВС головного управління юстиції в Харківській області.

Суддя Усатий В.О.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення12.09.2011
Оприлюднено14.07.2015
Номер документу46352830
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/7131/11

Ухвала від 09.07.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 16.11.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 03.06.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 23.04.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 14.03.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 18.02.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 16.11.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 25.06.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 23.02.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні