Постанова
від 27.01.2010 по справі 2-а-85/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а-85/10/1970

27 січня 2010 р.м.Тернопіль

ОСОБА_1 окружний адміністративний суд в складі:

головуючої Дерех Н.В.

секретаря Вальчук І.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залісуду м. Тернополі адміністративну справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 об'єднаної державної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відповідальністю «Скіф ВВ» третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору і виступає на стороні позивача ОСОБА_2 державних реєстраторів ОСОБА_1 міської ради про припинення юридичної особи, суд

встановив:

ОСОБА_1 об'єднана державна податкова інспекція (надалі позивач) звернулася до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Скіф ВВ» (надалі відповідач), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору і виступає на стороні позивача ОСОБА_2 державних реєстраторів ОСОБА_1 міської ради про припинення юридичної особи, посилаючись на те, що відповідач по справі більше одного року не подає до органів державної податкової служби документів податкової звітності, а саме - з 21.04.2008 року, що згідно ч.2 ст.38 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємцівВ» від 15.05.2003 року №755-IV є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи

Представник позивача ОСОБА_1 об'єднаної державної податкової інспекції у судовому засіданні позов підтримав в повній мірі та просив суд задовольнити позовні вимоги у повному обсязі з мотивів, викладених у позовній заяві.

Представник відповідача в судове засідання не прибув з невідомих на те суду причин, хоча про дату, час та місце судового розгляду був повідомлений належним чином, що не перешкоджає розгляду справна по суни за наявності достатніх документів про права, і обов'язки сторін.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору і виступає на стороні позивача - ОСОБА_2 державних реєстраторів ОСОБА_1, міської ради в судове засідання не прибув з невідомих на те суду причин, хоча про дату, час та місце судового розгляду був повідомлений належний чином.

Суд, в судовому засіданні заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши представлені докази по справі у їх сукупності приходить до висновку, що вимоги позивача є обгрунтованими, відповідають дійсним обставинам та матеріалам справи, ґрунтуються на вимогах чинного законодавства, а отже підлягають до задоволення, виходячи з наступних міркувань.

Згідно свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи товариство з обмеженою відповідальністю «Скіф ВВ» 27.08.2001 року зареєстроване виконавчим комітетом ОСОБА_1 міської ради як юридична особа за адресою: вул. Камінна, 6, м. Тернопіль, ідентифікаційний код - 31594035.

З 13.09.2001 року відповідач перебуває на обліку в ОСОБА_1 об'єднаної державній податковій інспекції.

Як вбачається з довідки № 14471/02 від 22.12.2009 року, виданої Управлінням Пенсійного фонду України, в місті Тернополі, Товариство з обмеженою відповідальністю «Скіф ВВ» зареєстроване як платник страхових внесків па загальнообов'язкове державне пенсійне страхування і заборгованості по їх сплаті не має.

Згідно п. 2, ч.1, ст.9 Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про систему оподаткування" №77/97-ВР від 18.02.1997 року платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням та сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до довідки позивача від 24.12.2009 року № 78093/7/29-01 відповідачем звітність про господарську діяльність не подавалась з 20.10.2008 року, тобто більше одного року не подає до органів державної податкової служиш документів податковий звітності, заборгованості перед бюджетами та державними цільовими фондами не має.

В силу вимог, п.4 ч.2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», підставами для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Таким чином, в судовому засіданні встановлено факт не подання відповідачем -Товариством з обмеженою відповідальністю «Скіф ВВ» документів податкової звітності документів податкової звітності з 20.10.2008 року, тобто більше одного року до позивача ОСОБА_1 об'єднаної державної податкової інспекції, на обліку якої він перебуває, як платник податків, податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, що є підставою для припинення юридичної особи.

Враховуючи вищевикладене суд вважає що позовні вимоги є підставними, відповідають дійсним обставинам та матеріалам справи, ґрунтуються на вимогах чинного законодавства, не заперечені в установленому порядку відповідачем, а тому підлягають до задоволення в повному обсязі.

Керуючись ст.ст.50,86,158,163,186 КАС України, cт.9 ч.1 п.2 Закону України "Про внесення змін до Закону України «Про систему оподаткування», ст.38 ч.2 п.4 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ", суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позов ОСОБА_1 об'єднаної державної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відповідальністю «Скіф ВВ», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору і виступає на стороні позивача ОСОБА_2 державних реєстраторів ОСОБА_1 міської ради про припинення юридичної особи -задовольнити.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Скіф ВВ» (вул. Камінна, 6, м. Тернопіль), ідентифікаційний код - 31594035.

Копію постанови направити ОСОБА_2 державних реєстраторів ОСОБА_1 міської ради.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку на її апеляційне оскарження.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через ОСОБА_1 окружний адміністративний суд шляхом подання заяви про апеляційне оскарження протягам десяти днів з дня проголошення та апеляційної скарги протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження або без попереднього подання такої заяви, у строк, встановлений для її подання.

Головуючий суддя Дерех Н.В.

копія вірна

Суддя Дерех Н.В.

Дата ухвалення рішення27.01.2010
Оприлюднено15.07.2015
Номер документу46452831
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-85/10/1970

Постанова від 27.01.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Н.В.

Ухвала від 18.01.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні