Постанова
від 27.11.2013 по справі 809/3296/13-а
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" листопада 2013 р.                               Справа № 809/3296/13-а

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Шумей М.В., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у м. Яремчому ГУ Міндохів в Івано-Франківській області до Політичної партії Яремчанської міської організації народно-демократичної партії про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у м. Яремчому ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області звернулася в суд із адміністративним позовом до Політичної партії Яремчанської міської організації народно-демократичної партії про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги мотивовано тим, що відповідно до вимог статті 67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом. Підставою для звернення до суду є неподання відповідачем більше року податкової декларації, що є порушенням ст. 16, 177.5 Податкового кодексу України.

30.10.2013 року судом відповідно до пункту 3 частини 1 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України винесено ухвалу про відкриття скороченого провадження по даній адміністративній справі, яку разом із копією позовної заяви та доданими до неї документів направлено відповідачу для подання заперечення або заяви про визнання позову.

06.11.2013 року на адресу суду повернулося поштове відправлення із ухвалою про відкриття скороченого провадження у зв'язку із відсутністю за вказаною адресою.

Згідно із пункту 3 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів у разі якщо протягом семи днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, до суду не надійшло заперечення відповідача та за умови, що справа не розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Враховуючи, що до суду не було подано заперечення відповідача проти заявленого позову та те, що справа не розглядається судом за місцезнаходженням відповідача, поданий позов підлягає розгляду в строк визначений пунктом 3 частиною 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суд, в порядку скороченого провадження, відповідно до вимог статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України розглянувши матеріали справи, оцінивши повідомлені сторонами обставини, прийшов до висновку, що позов підставний та підлягає до задоволення.

          Судом встановлено, що юридична особа – Яремчанська міська організація народно-демократичної партії зареєстрована як суб'єкт господарської діяльності та відповідно взята на податковий облік як платник податків Яремчанською ДПІ.

У відповідності до довідки Яремчанської ДПІ від 09.10.2013 року у відповідача відсутня заборгованість перед бюджетом.

Відповідно до вимог п. 16.1.2 ст. 16 Податкового кодексу України платники податків зобов'язані вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків і зборів та подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

          Відповідно до пп. 49,1-49,2 ст. 49 Податкового кодексу України податкова декларація подається за звітний період в установлені цим Кодексом строки органу державної податкової служби, в якому перебуває на обліку платник податків. Платник податків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до цього кодексу незалежно від того, чи проводив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

          Згідно ч.1 ст. 33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» від 15.05.2003 року юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам – правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади прийнятим у випадках, передбачених законом.

          Статтею 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» визначено порядок державної реєстрації припинення суб'єкта господарювання-юридичної особи на підставі судового рішення.

          Частиною 1 даної статті передбачено, що суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

          Пунктом 4 частини 2 вказаної статті встановлено, що підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

          Згідно довідки Державної податкової інспекції в м.Яремчому Головного управління Міндоходів в Івано-Франкіській області №501/10/15-0 від 10.10.2013 року відповідач не подає податкову звітність в інспекцію з 10.08.2011 року.

          Враховуючи вищевикладене, суд вважає вимоги позивача обґрунтованими, а позов таким, що підлягає до задоволення.

          На підставі ст. 124 Конституції України, керуючись ст. ст. 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд ,-

                                         ПОСТАНОВИВ:

          Позов задовольнити повністю.

          Припинити юридичну особу Яремчанську міську організацію народно-демократичної партії (вул.Свободи, 214, буд. 39, м.Яремче, код ЄДРПОУ 33534748).

Постанову допустити до негайного виконання.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку скаргу не було подано.

          

          Суддя:                                                                      Шумей М.В.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.11.2013
Оприлюднено15.07.2015
Номер документу46455856
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —809/3296/13-а

Постанова від 27.11.2013

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 30.10.2013

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні