Ухвала
від 23.07.2013 по справі 592/7714/13-к
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/7714/13-к

Провадження № 1-кс/592/1669/13

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 липня 2013 року м.Суми

Суддя Ковпаківського районного суду м. Суми Алфьоров А.М., розглянувши матеріали клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Сумській області ОСОБА_1 про надання дозволу на проведення обшуку адміністративних та інших виробничих приміщень ТОВ «Торговий дім «Кролевецький арматурний завод», за адресою Сумська область м. Кролевець вул. Маяковського, 2, що на праві власності належать Дочірньому підприємству «Будмонтаж».

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Сумській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні зареєстрованому в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 14.02.2013 р. за № 32013200000000020 за фактами ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «Торговий дім «Кролевецький арматурний завод», за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 212 ч.3 КК України. З матеріалів кримінального провадження вбачається, що протягом 2009 - 2012 років службові особи ТОВ «Торговий дім «Кролевецький арматурний завод» за готівкові кошти придбавали запірну арматуру (крани, задвижки, вентилі і т.д.) у різних суб'єктів господарської діяльності та фізичних осіб без проведення вказаних операцій по бухгалтерському та податковому обліку підприємства. Після реставрації зазначеної арматури вона офіційно реалізовувалась службовими особами ТОВ «Торговий дім «Кролевецький арматурний завод» на різні виробничі підприємства України, в зв'язку з чим у підприємства виникали податкові зобов'язання по сплаті до бюджету податку на додану вартість та податку на прибуток. В послідуючому, з метою ухилення від сплати податків, службові особи ТОВ «Торговий дім «Кролевецький арматурний завод», використовуючи підроблені документи бухгалтерського та податкового обліку, формували штучний податковий кредит з податку на додану вартість та валові витрати з податку на прибуток підприємства шляхом оформлення безтоварних операцій з придбання запірної арматури від «фіктивних» суб'єктів господарської діяльності, а саме: ТОВ «Турін-Дніпро» (код 36053963), ТОВ «ОСОБА_2С.В.» (код 36053958), ТОВ «Інвест-комцентр» (код 35740144), ПП «Сейм трейд» (код 36184265), ТОВ «Арагон ЛТД» (код 36790725), ПП «АВП-Буд» (код 35524841), ТОВ «Компанія Акріс» (код 3783279), ТОВ «Єврофокс Україна» (код 37023882), ПП «Бімметакс» (код 36851604), ТОВ «Терра гранд» (код 35380745), достовірно знаючи, що насправді вказані господарські операції не відбувалися. В результаті вказаних дій до бюджету не було сплачено податків на загальну суму 2 млн. 520 тис. 160 грн.

Слідчий звернувся з клопотанням про проведення обшуку в адміністративних та інших виробничих приміщеннях ТОВ «Торговий дім «Кролевецький арматурний завод», які розташовані за адресою: Сумська область, м. Кролевець, вул. Маяковського, 2, оскільки вважає, що за вказаною адресою знаходяться первинна бухгалтерська та інша документація ТОВ «Торговий дім «Кролевецький арматурний завод», яка підтверджує реальне придбання вказаним підприємством запірної арматури, а також інші предмети і документи, які містять в собі відомості щодо обставин скоєння кримінального правопорушення і які можуть бути використані як докази у вказаному кримінальному провадженні.

По справі є достатні підстави вважати, що за місцем знаходження адміністративних та інших виробничих приміщень ТОВ «Торговий дім «Кролевецький арматурний завод», які розташовані за адресою: Сумська область, м. Кролевець, вул. Маяковського, 2, можуть знаходитися речі та предмети, які мають значення для досудового розслідування (первинна бухгалтерська та інша документація).

Керуючись ст. 234, 235 КПК України, суд, -

У Х В АЛ И В:

1. Надати дозвіл на обшук адміністративних та інших виробничих приміщень ТОВ «Торговий дім «Кролевецький арматурний завод», за адресою: Сумська область, м. Кролевець, вул. Маяковського, 2, що на праві приватній власності належать Дочірньому підприємству «Будмонтаж» .

2. Мотиви застосування клопотання про надання дозволу на обшук - є достатні підстави вважати, що відшукуванні речі та документи, які мають значення для досудового розслідування, на даний час знаходяться за місцем знаходження адміністративних та інших виробничих приміщень ТОВ «Торговий дім «Кролевецький арматурний завод».

3. Речі, для виявлення яких проводиться обшук - первинна бухгалтерська та інша документація ТОВ «Торговий дім «Кролевецький арматурний завод», яка підтверджує реальне придбання вказаним підприємством запірної арматури, а також інші предмети і документи, які містять в собі відомості щодо обставин скоєння кримінального правопорушення і які можуть бути використані як докази у вказаному кримінальному провадженн.

4. Строк дії ухвали - п'ять днів з дня постановлення ухвали.

5. Організацію проведення обшуку доручити старшому слідчому з ОВС СУ фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Сумській області ОСОБА_1

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Суддя: А.М. Алфьоров

Дата ухвалення рішення23.07.2013
Оприлюднено12.07.2016
Номер документу46508526
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —592/7714/13-к

Ухвала від 23.07.2013

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Алфьоров А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні