Постанова
від 05.10.2010 по справі 2а-2736/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"05" жовтня 2010 р. Справа № 2a-2736/10/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі:

Судді Черепія П.М.

при секретарі Данилюк І.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністративну справу

за позовом: Державної податкової інспекції в Косівському районі, вул. Незалежності, 101, м. Косів

до Косівського районного спортивного клубу одноборств «Вігор», вул. І.Франка, 5, с. Вербовець, Косівського р-ну

За участю представників сторін:

від позивача: Терьохіна. Т.П., представник, довіреність № 6781/9/10-019, від 02.06.2009 року;

від відповідача: не з'явився;

про припинення державної реєстрації об'єднання громадян спортивного клубу одноборств «Вігор»

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція в Косівському районі (далі -ДПІ) звернулася в суд із адміністративним позовом до Косівського районного спортивного клубу одноборств «Вігор» (далі -СКО «Вігор») про припинення державної реєстрації об'єднання громадян.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримала та пояснила, що протягом 2005-2010 років відповідач не подавав до ДПІ документи бухгалтерської звітності. Неодноразові усні та письмові повідомлення ДПІ про необхідність подання в ДПІ звітності, залишені відповідачем без будь-якого реагування.

Просить позов задовольнити.

Відповідач в судове засідання не з'явився повторно з невідомих суду причин, хоча був належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи. Наданим правом на подання заперечення проти позову не скористався. Заяв чи клопотань про відкладення розгляду справи чи про причини неявки суду не подав.

За таких обставин суд вбачає за можливе розглянути справу на підставі наявних доказів за відсутності відповідача.

Вислухавши представника позивача, дослідивши письмові докази, які маються в справі, суд прийшов до висновку про обґрунтованість позовних вимог та необхідністі їх задоволення з наступних мотивів.

Судом встановлено, що СКО «Вігор» зареєстрований Косівським районним управлінням юстиції 25.02.2003 року та включений до Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України (а.с. 5-6).

Як вбачається з матеріалів справи, наказом Косівського районного управління юстиції від 15.06.2006 року № 09-01/5 скасовано рішення Косівського районного управління юстиції від 25.02.2003 року про реєстрацію СКО «Вігор»і анульовано запис у Реєстрі об'єднань громадян про реєстрацію СКО «Вігор»(а.с 10).

Згідно відповіді начальника управління статистики в Косівському районі від 27.09.2010 року № 243 на запит першого заступника начальника ДПІ у Косівському районі в Єдиному Державному реєстрі підприємств та організацій України станом на 27.09.2010 року значиться СКО «Вігор», ідентифікаційний код 26342577 (а.с. 45).

З витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, юридична особа та фізична особа-підприємець, ідентифікаційний код 26342577, не значиться (а.с. 46).

Судом встановлено, що відповідач більше року, а саме: протягом 2005-2010 років не подавав до ДПІ документи бухгалтерської звітності, чим порушив вимоги ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування».

Відповідно до ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування» від 25.06.1991 року №1251-ХІІ платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законами; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Статтею 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців» визначено порядок державної реєстрації припинення суб'єкта господарювання -юридичної особи на підставі судового рішення.

Згідно ч. 2. ст. 38 вищевказаного Закону підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

В силу п. 17 ст. 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні» органам державної податкової служби надано право звертатися у передбачених законом випадках до суду з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Враховуючи вище викладене, суд вважає вимоги позивача обгрунтованими, а позов таким, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст. 124 Конституції України, ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування», ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців», ст.ст. 158, 159, 160, 161, 162, 163 ст. 167 КАС України, суд-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити державну реєстрацію об'єднання громадян - спортивного клубу одноборств «Вігор», вул. І.Франка, 5, с. Вербовець, Косівського району, Івано-Франківської області, код ЄДРПОУ 26342577.

Копію постанови направити Косівському районному управлінню юстиції (адреса: вул. Незалежності, 85, м. Косів) для внесення до Єдиного реєстру громадських формувань запису про судове рішення та внесення запису про припинення об'єднання громадян.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 КАС України, апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбаченому частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Відповідно до статті 254 КАС України постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України, постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова в повному обсязі складена 08 жовтня 2010 року.

Суддя /підпис/ ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.10.2010
Оприлюднено17.07.2015

Судовий реєстр по справі —2а-2736/10/0970

Постанова від 05.10.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Черепій П.М.

Постанова від 05.10.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Черепій П.М.

Ухвала від 02.08.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Черепій П.М.

Постанова від 05.10.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Черепій П.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні