Рішення
від 29.11.2011 по справі 2/0913/754/11
РОЖНЯТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2/0913/754/11

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 листопада 2011 року смт. Рожнятів

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

в складі: головуючого судді Витвицького В.В.

секретаря судового засідання Коваль В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Рожнятів цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів, -

в с т а н о в и в:

в основу позовних вимог позивачка зіслалась на те, що з 21 листопада 2000 року перебуває в зареєстрованому шлюбі з відповідачем. Від цього шлюбу в них народилася дочка ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1. Спільне сімейне життя з відповідачем не склалося. Відповідач жодної матеріальної допомоги на утримання дитини не надає хоча має постійне місце роботи, оскільки працює заступником начальника по виробництву ПрАТ В«Коростенський завод МДФВ» . Її матеріальне становище є незадовільним, а тому просить винести рішення, яким стягувати з відповідача в її користь на утримання дитини аліменти в розмірі ? частини всіх видів заробітку (доходів) щомісячно, але не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму на одну дитину, для дитини відповідного віку, щомісячно до досягнення дитиною повноліття.

В судове засідання ОСОБА_1 не з'явилася, однак до суду подала заяву в якій позов підтримала. В зв'язку з сімейними обставинами справу просить розглянути в її відсутності.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання також не з'явився, однак до суду подав заяву в якій позов визнав в повному об'ємі. В зв'язку із зайнятістю на роботі справу просить розглянути в його відсутності.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що позов підлягає до задоволення з таких підстав.

Копією свідоцтва про одруження (а.с.3) підтверджено, що з 21 листопада 2000 року сторони перебувають в зареєстрованому шлюбі.

З копії свідоцтва про народження дитини (а.с.4) видно, що сторони мають дочку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Актом обстеження матеріально - побутових умов позивачки від 15 листопада 2011 року підтверджено, що матеріально-побутові умови сім'ї ОСОБА_1 є задовільними.

У відповідності до ст.180 СК України батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття, а згідно ст. 181 СК України за рішенням суду кошти на утримання дитини присуджуються у частці від доходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі.

Відповідач має можливість сплачувати аліменти на дитину в розмірі ? частини всіх видів заробітку (доходів), але не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму на одну дитину, для дитини відповідного віку, щомісячно, про що просить позивачка і з чим згідний відповідач.

Згідно ст.88 ЦПК України судові витрати по справі слід покласти на відповідача.

На підставі ст.ст.180-183 СК України та керуючись ст.ст. 209, 214, 215, 218, 223, 294 ЦПК України суд, -

р і ш и в:

Позов задовільнити.

Стягувати з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_3, вул.І.Франка, 20/52, Рожнятівського району Івано-Франківської області та жителя ІНФОРМАЦІЯ_4 в користь ОСОБА_1 аліменти на утримання дочки ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 в розмірі ? частини всіх видів заробітку (доходів), але не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму на одну дитину, для дитини відповідного віку, починаючи з 16 листопада 2011 року до повноліття дитини.

Виконання даного рішення у межах суми платежу за один місяць допустити до негайного виконання.

Стягнути з ОСОБА_2 в доход держави судовий збір в розмірі 188 (сто вісімдесят вісім) грн. 20 коп. (призначення платежу В«судовий збірВ»за позовом ОСОБА_1, Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області, код ЄДРПОУ 02891486).

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Апеляційного суду Івано -Франківської області через Рожнятівський районний суд протягом десяти днів з дня отримання копії рішення.

Суддя (підпис):

З оригіналом вірно

Голова Рожнятівського районного суду ОСОБА_4

СудРожнятівський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення29.11.2011
Оприлюднено17.07.2015
Номер документу46547199
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2/0913/754/11

Рішення від 29.11.2011

Цивільне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Витвицький В.В. В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні