Ухвала
від 29.09.2014 по справі 301/2461/14-к
ІРШАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 301/2461/14-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"29" вересня 2014 р. м. Іршава

Слідча суддя Іршавського районного суду Закарпатської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю старшого слідчого СВ Іршавського РВ УМВС України в Закарпатській області ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м.Іршава клопотання старшого слідчого СВ Іршавського РВ УМВС України в Закарпатської області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором прокуратури Іршавського району ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів по кримінальному провадженню, внесеному 22 травня 2014 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42014070100000003 за ознаками злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 191 КК України,

встановила:

Старша слідча СВ Іршавського РВ УМВС України в Закарпатській області ОСОБА_3 за погодженням з прокурором прокуратури Іршавського району ОСОБА_4 , звернулася до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання мотивовано тим, що в провадженні слідчого знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного 22 травня 2014 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42014070100000003 за ознаками злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що згідно акту прийому-передачі конфіскованого майна від 12 липня 2013 року до ІНФОРМАЦІЯ_1 передано конфісковане майно, однак, вказане майно інвалідам та дітям-інвалідам передано не було, а привласнено службовими особами, які підробили списки та підписи 29 членів сімей дітей-інвалідів про отримання конфіскованого майна. Таким чином, державі в особі ІНФОРМАЦІЯ_2 -інвалідів спричинено шкоду у сумі 46750,48 грн.

Крім того, в списку про видачу конфіскованого майна в останній графі зазначено найменування конфіскованого майна, однак в Іршавському відділенні таке конфісковане майно не видавалось, а сам список містить ознаки підробки.

З метою досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування даного кримінального провадження виникла необхідність проведення почеркознавчої експертизи, для отримання відомостей, котрі є необхідними по кримінальному провадженню, які в подальшому будуть системою доказів, що вказують на вчинення певною особою злочину. У зв`язку з чим виникла необхідність в тимчасовому доступі до оригіналів документів, які зберігаються в ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою АДРЕСА_1 , код ЄДРПУО НОМЕР_1 , а саме:

-акту безплатного прийому-передачі конфіскованого майна від 12.07.2013 року складеного в м. Ужгород;

-списку, який складений в ІНФОРМАЦІЯ_1 , в якому зазначенні 29 прізвищ дітей-інвалідів та підтвердження ними отриманого конфіскованого майна;

-заяви на прийняття та заяви про звільнення з ІНФОРМАЦІЯ_1 , написанні власноруч завідуючим ОСОБА_5 .

У судовому засіданні слідча підтримала дане клопотання та просила його задовольнити, пояснивши, що без відповідної ухвали отримати доступ до оригіналів документів, які зберігаються в ІНФОРМАЦІЯ_3 м АДРЕСА_1 , код ЄДРПУО НОМЕР_1 , можливості не має. Вказані документи необхідні для проведення почеркознавчої експертизи.

Відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України, розгляд клопотання проведено без повідомлення осіб, у володінні яких знаходиться інформація.

Заслухавши думку сторони кримінального провадження, дослідивши матеріали справи, якими слідча обґрунтовує клопотання, вважаю, що таке підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В ході розгляду клопотання встановлено, що в провадженні слідчого перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного 22 травня 2014 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №2014070100000003 за ознаками злочину, передбаченого за ст.191 ч.2 КК України, а саме: заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 не передали конфісковане майно, а привласнили його, підробивши підписи 29 членів сімей дітей-інвалідів про отримання безоплатно конфіскованого майна. Таким чином спричинили державі в особі ІНФОРМАЦІЯ_1 на суму 46750,48 грн.

Вказані в клопотанні документи акт прийому-передачі конфіскованого майна, список осіб з 29 прізвищ дітей-інвалідів з особистими підписами про отримання конфіскованого майна та заява про прийняття на роботу, заява про звільнення з ІНФОРМАЦІЯ_1 Примич ОСОБА_6 , доступ до яких просить надати слідча, не містить інформацію, що є охоронюваною законом таємницею.

Враховуючи наведене вважаю, що клопотання старшого слідчого ОСОБА_3 є обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 159-164, 166, 309 КПК України,

ухвалила:

Клопотання старшого слідчого СВ Іршавського РВ УМВС України в Закарпатської області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором прокуратури Іршавського району ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів по кримінальному провадженню, внесеному 22 травня 2014 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42014070100000003 за ознаками злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 191 КК України задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Іршавського РВ УМВС України в Закарпатської області ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 , АДРЕСА_1 , код ЄДРПУО НОМЕР_1 , а саме:

-акту безплатного прийому-передачі конфіскованого майна від 12.07.2013 року, складеного в м. Ужгород;

-списку, який складений в ІНФОРМАЦІЯ_1 , в якому міститься 29 прізвищ дітей-інвалідів та їх підписи про отримання конфіскованого майна;

-заяви про прийняття на роботу та заяви про звільнення з ІНФОРМАЦІЯ_1 , що написанні власноруч завідуючим ОСОБА_5 ;

з можливістю їх вилучити.

Ухвала діє до 28 жовтня 2014 року включно.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1 .

СудІршавський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення29.09.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу46574502
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —301/2461/14-к

Ухвала від 29.09.2014

Кримінальне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Пітерських М. О.

Ухвала від 25.11.2014

Кримінальне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Пітерських М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні