Постанова
від 12.12.2011 по справі 4-448/11
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 4-448/11

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 грудня 2011 року м.Бровари

Броварський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого - судді - Рабець М.Д.

при секретарі - Гривко А.В.

з участю прокурора - Чагарного М.П.

скаржника - ОСОБА_1

розглянув у відкритому судовому засіданні в м.Бровари, в приміщенні суду скаргу ОСОБА_1 на постанову про відмову в порушенні кримінальної справи, винесену 13 жовтня 2011 року дільничним інспектором міліції Броварського MB ГУ МВС України в Київській області,-

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаною скаргою, аргументувавши її тим, що дільничний інспектор міліції ОСОБА_2 при проведені перевірки його заяви про вчинення злочину, як спочатку, так і після скасування судом чотирьох аналогічних постанов в поточному році знову на його думку необґрунтовано і незаконно виніс 13 жовтня 2011 року постанову про відмову в порушенні кримінальної справи по його заяві поданій 28 березня 2011 року до Броварського MB ГУ МВС України в Київській області про вчинення крадіжки його майна.

В судовому засіданні ОСОБА_1 повністю підтримав свою скаргу, пояснив, що 16 жовтня 2010 року, за місцем свого проживання в ІНФОРМАЦІЯ_1, він виявив відсутність приватного майна в своєму домоволодінні. Спочатку думав, що речі забрала колишня дружина і тому не звертався в міліцію із заявою, однак коли в судовому засіданні при розгляді цивільної справи бувша дружина повідомила, що немає ніякого відношення до тих речей, а він її вірить, тому і звернувся з заявою про злочин до міліції.

Одначе, органом дізнання, замість постанови про порушення кримінальної справи, була винесена постанова про відмову в порушенні кримінальної справи за відсутністю складу злочину в діях ОСОБА_3 Вказану постанову він оскаржив до суду і постановою суду від 21 квітня 2011 року вона була скасована, матеріали направлені на додаткову перевірку. Фактично повторна перевірка не проводилась і знову була винесена 13 травня 2011 року аналогічна постанова про відмову в порушенні кримінальної справи за ст. 185 КК України до встановлення ступеня тяжкості отриманих тілесних ушкоджень, саме так написано в постанові.

Після цього, ще тричі 09 червня, 25 липня, 19 вересня поточного року судом скасовувалась постанова про відмову в порушенні кримінальної справи.

Вважає, що оскаржувана ним постанова від 13 жовтня 2011 року винесена безпідставно у зв'язку з неповнотою проведеної перевірки, невірним застосуванням норм процесуального права та порушенням вимог кримінально-процесуального закону і. як на його думку, підлягає скасуванню.

Прокурор в судовому засіданні вказав, що не заперечує проти задоволення скарги і повідомив, що проведена по заяві ОСОБА_1І . перевірка дільничним інспектором міліції неповна, без з'ясування всіх обставин, без врахування пояснень заявника, а також не виконані в ході перевірки вимоги суду, які були вказані в постановах при скасуванні аналогічних постанов.

Дослідивши матеріали скарги, відмовний матеріал по заяві ОСОБА_4, вислухавши пояснення заявника, який підтримав скаргу в повному обсязі, думку прокурора, вважавшого, що необхідно скасувати постанову, суд приходить висновку, що скарга заявника підлягає задоволенню, оскільки винесена постанова є недостатньо мотивованою, містить суперечності, і не виконані при перевірці заяви вимоги суду, які вказані в чотирьох раніше винесених судом постановах про скасування рішень органу дізнання про відмову в порушенні кримінальної справи, тому в такому вигляді оскаржувана постанова залишатись не може.

Крім того, оскаржувана постанова містить умови її винесення, а саме дільничний інспектор міліції вказує, що він керуючись чинним законодавством та в зв'язку з тим, що ОСОБА_3 не закінчила лікування, а також до встановлення всіх обставин справи він відмовляє в порушенні кримінальної справи по ст. 185 КК України у відношенні ОСОБА_5 за відсутності в її діях складу злочину.

Такі посилання є незаконними та неприпустимими при прийняті рішення по суті заяви про злочин.

Викладені в оскаржуваній постанові відомості належним чином, в ході проведення перевірки не з'ясовані не перевірені та не спростовані, освітлені факти не відповідають дійсності, а наведені висновки зроблені внаслідок неповного та необ'єктивного дослідження обставин викладених в заяві про злочин.

Зокрема, вказівки викладені в постановах суду від 21 квітня, 09 червня, 25 липня, 19 вересня цього року не виконані, що суперечить вимогам ст..403 КПК України, згідно якої постанова суду є обов'язковою для всіх державних і громадських підприємств, установ і організацій, посадових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України.

За вказаних обставин, слід визнати, що оскаржувана постанова винесена передчасно, без врахування всіх обставин викладених в заяві про злочин ОСОБА_1, а тому його скарга підлягає задоволенню, а постанова скасуванню.

Оскільки копія постанови була несвоєчасно вручена заявнику ОСОБА_1, то суд таке визнає поважною причиною пропущення строку на оскарження і тому поновляє його.

На підставі викладеного, керуючись ст..ст.236-1. 236-2 КПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

Скаргу ОСОБА_1 задовольнити.

Скасувати постанову дільничного інспектора міліції Броварського МВ ГУ МВС України в Київській області ОСОБА_2 від 13 жовтня 2011 року про відмову в порушенні кримінальної справи, а матеріали повернути Броварському міжрайонному прокурору Київської області для організації проведення додаткової перевірки.

Копію постанови направити дільничному інспектору міліції ОСОБА_2, скаржнику ОСОБА_1, Броварському міжрайонному прокурору Київської області.

На постанову суду прокурором, особою, яка подала скаргу, протягом семи діб з дня її винесення може бути подана апеляція до Апеляційного суду Київської області.

Суддя М.Д.Рабець

СудБроварський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення12.12.2011
Оприлюднено29.07.2015
Номер документу46586938
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-448/11

Постанова від 11.03.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Ванівський О. М.

Вирок від 09.02.2012

Кримінальне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Медінцева Н. М.

Постанова від 18.04.2011

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шелєхова Г. В.

Постанова від 31.10.2011

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Штих Т. В.

Постанова від 14.11.2011

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

Постанова від 28.11.2011

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Бондар Я. М.

Постанова від 30.08.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

Постанова від 10.06.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Шатілова Л. Г.

Постанова від 12.12.2011

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Рабець М. Д.

Постанова від 03.03.2011

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Кальчук А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні