Ухвала
від 30.01.2014 по справі 545/5307/13-ц
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №545/5307/13-ц

№2о/545/17/14

УХВАЛА

"30" січня 2014 р. Полтавський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді - Шелудякова Л.В.,

при секретарі - Лабовкіній Г.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Полтава цивільну справу за заявою ОСОБА_1, заінтересовані особи: відділ Держземагенства у Полтавському районі Полтавської області, відділ Державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Полтавського районного управління юстиції про встановлення факту, що має юридичне значення,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, в якій просив встановити факт, що земельна ділянка площею 6,32 га, розташована на території Куликівської сільської ради Полтавського району Полтавської області, яка належить йому на підставі державного акта на право власності на земельну ділянку серії ПЛ №059826 від 08 грудня 2005 року, який зареєстрований в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за №01-05-546-00135, має кадастровий номер 5324082700:00:026:0028, під яким вона внесена до Державного земельного кадастру.

В судове засідання представник заявника ОСОБА_2 не з'явилась, подала до суду заяву розглянути справу без її участі.

Представник заінтересованої особи - відділу Держземагенства у Полтавському районі Полтавської області направила до суду заяву про розгляд справи без її участі.

Представник відділу Державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Полтавського районного управління юстиції в судове засідання не з'явився, подав до суду заяву, в якій просив виключити відділ як учасника по даній справі в якості заінтересованої особи.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов до висновку про необхідність виключення заінтересованої особи з наступних підстав.

Відповідно до частин 1, 3 статті 235 ЦПК України, у справах окремого провадження суд сприяє у здійсненні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживає заходів щодо всебічного, повного і об'єктивного з'ясування обставин справи. Справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених ЦПК України, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Стороною у справі окремого провадження є заінтересована особа.

Відповідно до частини 3 статті 45 ЦПК України органи державної влади та органи місцевого самоврядування можуть бути залучені судом до участі в справі або взяти участь у справі за своєю ініціативою для подання висновків на виконання своїх повноважень. Участь зазначених органів у цивільному процесі для подання висновків у справі є обов'язковою у випадках, встановлених законом, або якщо суд визнає це за необхідне.

Статтею 19 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяження» однією з підстав державної реєстрації прав є рішення суду, що набрало законної сили.

Виходячи з вказаного реєстраційна служба немає ніякого відношення до видачі державного акту на право власності на земельну ділянку, яка належить заявнику.

Таким чином, у якості заінтересованої особи безпідставно заявником залучений відділ Державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Полтавського районного управління юстиції, який не має власної заінтересованості у результатах розгляду справи.

Зазначену заінтересовану особу слід виключити із числа учасників розгляду справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.33, ч. 3 ст.45, ст.ст.235, 208-210 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ :

Виключити з числа заінтересованих осіб у справі за заявою ОСОБА_1, про встановлення факту, що має юридичне значення - відділ Державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Полтавського районного управління юстиції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Полтавського районного суду Л.В.Шелудяков

СудПолтавський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення30.01.2014
Оприлюднено17.07.2015
Номер документу46588923
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —545/5307/13-ц

Ухвала від 30.01.2014

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Шелудяков Л. В.

Ухвала від 04.02.2014

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Шелудяков Л. В.

Рішення від 30.01.2014

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Шелудяков Л. В.

Ухвала від 09.01.2014

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Шелудяков Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні