Ухвала
від 29.10.2013 по справі 592/11424/13-к
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/11424/13-к

Провадження № 1-кс/592/2601/13

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 жовтня 2013 року м.Суми Суддя Ковпаківського районного суду м. Суми Алфьоров А.М., розглянувши матеріали клопотання старшого слідчого СВ СМВ УМВС України в Сумській області Новик О.В. про надання дозволу на проведення обшуку АДРЕСА_1, за фактичним місцем проживання ОСОБА_1.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, -

В С Т А Н О В И В:

15 червня 2012 р. невстановлені особи, з метою прикриття незаконної діяльності, здійснили перереєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності ТОВ «Текоілресурс» (код ЄДРПОУ 37053262, зареєстрованого за адресою: м. Суми вул. Супруна, 15) на підставну особу ОСОБА_2, мешканця АДРЕСА_2, за допомогою якого здійснювали фіктивну, незаконну фінансово-господарську діяльність пов'язану з перерахунками безготівкових коштів у банківських установах із подальшим їх заволодінням на власні потреби.

При проведенні досудового слідства згідно даних ДПС України встановлено, що ТОВ «Текоілресурс» має відповідні рахунки в банківських установах за допомогою яких відбувалося перерахування грошових котів при здійсненні фіктивних операцій та через які у вигляді готівки знімались на власні потреби без сплати до бюджету податків та зборів на загальну суму 3 163 000 грн.

Зі свідчень ОСОБА_2 встановлено. що пропозицію перереєструвати ТОВ «Текоілресурс» на свої ім'я він отримав від ОСОБА_3, присутнім при цьому також був ОСОБА_1, з яким у подальшому при відкритті розрахункових рахунків підприємства в банківських установах, неодноразово зустрічався ОСОБА_3 разом з ОСОБА_2, однак ОСОБА_2 не відомо, які саме питання при цьому вирішували ОСОБА_3 з ОСОБА_1

Встановлено, що при перереєстрації ТОВ «Текоілресурс» на ім'я ОСОБА_2 неодноразово була присутня ОСОБА_4, яку представили як бухгалтера і яка ставила на документах відтиски печатки підприємства.

Згідно оперативної інформації ГВПМ ДПІ у м. Сумах та баз даних ДПС України, підприємство ТОВ «Текоілресурс» у період з червня 2012 р. по грудень 2012 р. використовувалося з метою надання неправомірної вигоди суб'єктам господарської діяльності реального сектору економіки, зокрема ТОВ «Текбуд-ЛТД» код ЄДРПОУ 38244891, директором якого у період з вересня 2012 р. по січень 2013 р. був ОСОБА_1, ТОВ «Перше травня комбікормовий завод» код ЄДРПОУ 36330229, ТОВ «Форвард-Ойл» код ЄДРПОУ 36756679 та іншим суб'єктам господарської діяльності, у вигляді фіктивного податкового кредиту з податку на додану вартість та завищення валових витрат останніх, шляхом складання документів на нібито поставку продукції від ТОВ «Текоілресурс».

З метою виявлення та вилучення печатки, бухгалтерських та фінансово-господарських документів ТОВ «Текоілресурс», а також комп'ютерної техніки, яка містить інформацію щодо господарської діяльності вказаного підприємства, старший слідчий СВ Сумського МВ УМВС України в Сумській області звернулася з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку АДРЕСА_1, за місцем фактичного проживання ОСОБА_1.

Відповідно до ст. ч. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Оскільки старший слідчий СВ Сумського МВ УМВС України в Сумській області не обґрунтував підстави для проведення обшуку та не надав достатній обсяг матеріалів, вважаю відмовити у наданні дозволу на проведення обшуку.

З поданого клопотання та доданих до нього матеріалів не вбачається підтвердження про знаходження у зазначеному в клопотанні квартири відшукуваних предметів та речей, які мають значення для досудового розслідування.

За таких обставин, проводити обшук для пошуку предметів, які мають значення для справи, а також інші предмети здобуті злочинним шляхом, не доцільно, оскільки проведення такої слідчої дії безпідставно порушує право громадянина, передбачене ст. 30 Конституції України, на недоторканість житла чи іншого володіння особи.

Керуючись ст. 234, 235 КПК України, суд, -

У Х В АЛ И В:

У задоволенні клопотання старшого слідчого СВ Сумського МВ УМВС України в Сумській області Новик О.В. про надання дозволу на проведення обшуку АДРЕСА_1, за фактичним місцем проживання ОСОБА_1, відмовити.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Суддя: А.М. Алфьоров

Дата ухвалення рішення29.10.2013
Оприлюднено14.07.2016
Номер документу46619311
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —592/11424/13-к

Ухвала від 29.10.2013

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Алфьоров А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні