Ухвала
від 24.02.2010 по справі 2а-1095/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

24 лютого 2010 року                               Справа № 2а-1095/10/0870

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Стрельнікова Наталя Вікторівна, розглянувши матеріали

звернення: Державної податкової інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя, м. Запоріжжя

до: Товариства з обмеженою відповідальністю «Аква-Ленд», м. Запоріжжя

про арешт активів платника у вигляді зупинення операцій на розрахункових рахунках, -

ВСТАНОВИВ:

          

          До Запорізького окружного адміністративного суду надійшло звернення Державної податкової інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальністю «Аква-Ленд», в якому податковий орган просить суд застосувати адміністративний арешт активів ТОВ «Аква-Ленд» (ЄДРПОУ 31105042, м. Запоріжжя, вул. Чумаченка, б.15 «г», кв. 45) у вигляді зупинення операцій на рахунках строком на 8760 годин.

          Розглянувши матеріали звернення, суд встановив, що воно підлягає залишенню без руху виходячи з наступного.

          Відповідно до ст. 104 КАС України до адміністративного суду має право звернутися з адміністративним позовом особа, яка вважає, що порушено її права, свободи чи інтереси у сфері публічно-правових відносин. Суб'єкт владних повноважень має право звернутися до адміністративного суду у випадках, встановлених законом.

          Частиною 1 ст. 105 КАС України передбачено, що адміністративний позов подається до адміністративного суду у формі письмової заяви особисто позивачем або його представником.

          Як зазначалося вище, Державна податкова інспекція у Комунарському районі м. Запоріжжя звернулася до суду із зверненням, що не відповідає вимогам ст. 104 КАС України.

          Крім того, в порушення вимог ч. 2, 3 ст. 106 КАС України ДПІ у Комунарському районі м. Запоріжжя не зазначено ані позивача, ані відповідача по справі, натомість вказано – суб'єкт владних повноважень та особа щодо якої подається звернення.

          Відповідно до ст. 108 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

          За таких обставин звернення Державної податкової інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

          Недоліки позовної заяви можуть бути усунені шляхом направлення на адресу суду позовної заяви та її копії для відповідача у справі із зазначенням позивача і відповідача по справі.

Керуючись ст. ст. 106, 108 КАС України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Звернення Державної податкової інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальністю «Аква-Ленд», про арешт активів платника у вигляді зупинення операцій на розрахункових рахунках - залишити без руху.

Надати строк для усунення недоліків до 15 березня 2010 року Якщо недоліки позовної заяви не будуть усунені у зазначений строк позовна заява буде вважатися неподаною та повернута. Залишення позовної заяви без руху не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

          Копію ухвали направити особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження відповідно ст.254 КАС України. Ухвала може бути оскаржена особою, яка подала позовну заяву, шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження протягом п'яти днів з дня її отримання та подальшої подачі апеляційної скарги протягом десяті днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд в порядку ст. 186 КАС України.

Суддя                                                                                          Н.В. Стрельнікова

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.02.2010
Оприлюднено17.07.2015
Номер документу46632964
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1095/10/0870

Ухвала від 16.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 24.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 16.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталія Вікторівна

Ухвала від 24.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталія Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні