Ухвала
від 20.02.2013 по справі 908/453/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 31/7/13

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

20.02.13 Справа № 908/453/13-г

Господарський суд Запорізької області у складі судді Хуторного В.М., при секретарі Романовій К.І.

За участю представників: від позивача - Овчинніков М.Б., довіреність № 1 від 02.01.2013 р.; від відповідача - Бутт І.А., довіреність від 11.02.2013 р.; Мамонтов В.В., голова ліквідаційної комісії.;

Розглянувши в судовому засіданні матеріали справи № 908/453/13-г

за позовом: Відкритого акціонерного товариства «Запоріжжяобленерго», м. Запоріжжя (скорочено ВАТ «Запоріжжяобленерго»);

до відповідача: Державного закладу «Ленінська районна санітарно - епідеміологічна станція Міністерства охорони здоров'я України» в особі ліквідаційної комісії, м. Запоріжжя (скорочено Ленінська СЕС);

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Державна установа «Запорізький обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України», м. Запоріжжя;

про визнання ВАТ «Запоріжжяобленерго» кредитором відповідача із вимогами в сумі 1531082,93 грн.

ВСТАНОВИВ:

ВАТ «Запоріжжяобленерго» заявлено позовні вимоги до Ленінської СЕС про визнання ВАТ «Запоріжжяобленерго» кредитором відповідача та зобов'язання ліквідаційної комісії включити до проміжного ліквідаційного балансу та до акту приймання-передачи вимоги ВАТ «Запоріжжяобленерго» у сумі 1531082,93 грн.

Ухвалою господарського суду від 01.02.2013 р. позовна заява прийнята до розгляду, порушено справу та присвоєно номер провадження 31/7/13, справу до розгляду в засіданні господарського суду призначено на 20.02.2013 р.

За клопотанням представників сторін розгляд справи здійснювався без застосування засобів фіксації судового процесу.

Представник позивача у судовому засіданні заявив клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України», оскільки відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я України від 18.01.2013 р. № 7-о все майно, в т.ч. заборгованості передаються від позивача на баланс Держсанепідемслужби України або територіальних органів, у порядку встановленому законодавством України. Позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Представники відповідача у судовому засіданні позовні вимоги визнають частково з підстав, викладених у відзиві на позовну заяву. Проти задоволення клопотання позивача про залучення третьої особи не заперечують.

Згідно ст. 27 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або з ініціативи господарського суду. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити або допустити до участі у справі.

Дослідивши додані матеріали справи, суд дійшов висновку про необхідність залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України», оскільки рішення з господарського спору може вплинути на її права або обов'язки .

Згідно п. п. 1, 3 ч. 1 ст. 77 ГПК України, господарський суд, у випадку нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу та при необхідності витребування нових доказів, відкладає розгляд справи.

Суд дійшов висновку про наявність підстав для відкладення розгляду справи у зв'язку з витребуванням нових доказів та залученням третьої особи.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Розгляд справи відкласти та призначити чергове засідання на 13.03.2013 р. на 12 год. 30 хвилин.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Державну установу «Запорізький обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України» (69037, м. Запоріжжя, вул. Рекордна, буд. 27).

Зобов'язати третю особу надати суду відзив на позов, документи на підтвердження правового статусу. Забезпечити явку в судове засідання уповноваженого представника.

Зобов'язати позивача завчасно направити копію позовної заяви третій особі, докази її направлення надати суду. Забезпечити явку в судове засідання уповноваженого представника.

Зобов'язати відповідача надати витяг з проекту акту приймання-передачі майна із балансу Державного закладу «Ленінська районна санітарно - епідеміологічна станція Міністерства охорони здоров'я України» на баланс Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України» стосовно заборгованості по якій виник спір, забезпечити явку в судове засідання уповноваженого представника.

Витребувані документи необхідно завчасно подавати через канцелярію суду, копії документів слід засвідчувати відповідно до вимог п. 5.27 ДСТУ 4163-2003, згідно якого відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів «Згідно з оригіналом», назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.

Суддя Хуторной В.М.

Дата ухвалення рішення20.02.2013
Оприлюднено17.07.2015
Номер документу46681572
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання ВАТ «Запоріжжяобленерго» кредитором відповідача із вимогами в сумі 1531082,93 грн

Судовий реєстр по справі —908/453/13-г

Ухвала від 27.08.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Попова І.А.

Ухвала від 20.02.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Хуторной В.М.

Рішення від 13.03.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Хуторной В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні