Постанова
від 30.06.2015 по справі 922/3508/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"30" червня 2015 р.Справа № 922/3508/15

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Усатого В.О.

при секретарі судового засідання Мазуренко А.О.

розглянувши заявуТОВ "Інвестхолд", м. Харків про визнання банкрутом ТОВ "Інвестхолд", м. Харків , код ЄДРПОУ 35939627 за участю :

представника голови ліквідаційної комісії - Капустюк А.С., дов. від 18.05.2015 р.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 18.06.2015 р. прийнято заяву ТОВ "Інвестхолд" про порушення справи про його банкрутство до розгляду, призначено підготовче засідання по справі на 23.06.2015 р.

В судовому засіданні 23.06.2015 р. представник голови ліквідаційної комісії заяву про банкрутство ТОВ "Інвестхолд" обґрунтовав тим, що загальними зборами учасників ТОВ "Інвестхолд" прийнято рішення про ліквідацію боржника, призначено голову ліквідаційної комісії та встановлено двохмісячний термін для пред'явлення претензій кредиторів з дня опублікування оголошення про ліквідацію підприємства. Головою ліквідаційної комісії розглянуто вимоги кредиторів, проведено інвентаризацію майнових активів підприємства. За наслідками проведеної роботи було встановлено, що активів боржника недостатньо для погашення кредиторської заборгованості. На підставі цього було прийнято рішення про звернення до господарського суду з заявою про визнання боржника банкрутом та призначення ліквідатором голову ліквідаційної комісії Голдаєва І.В.

В підготовчому засіданні судом встановлено, що заявником при зверненні до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство боржника у порядку статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" повністю дотримано порядку самоліквідації, визначеної чинним законодавством та за наслідками розгляду цієї заяви ухвалою суду від 23.06.2015 р. порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ "Інвестхолд".

В судовому засіданні 30.06.2015 р. представник боржника просив суд визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру у зв"язку з неможливістю погасили кредиторську заборгованість за рахунок активів боржника.

Відповідно до п.2 ст.95 Закону, за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Згідно складеного ліквідатором проміжного ліквідаційного балансу станом на 18.05.2015 р., який був досліджений в підготовчому засіданні, непогашена кредиторська заборгованість складає 401566,26 грн., а активи боржника - 6090,0 грн.

Відсутність зареєстрованого за боржником на праві власності майна підтверджується довідками Державної інспекції сільського господарства в Харківській області, управління ДАІ ГУМВС України в Харківській області.

Відкриті рахунки боржника в установах банків відсутні.

Таким чином, враховуючи вищевикладене та приймаючи до уваги, що сума кредиторської заборгованості перевищує вартість активів боржника, підприємство не веде підприємницької діяльності, що робить неможливим погашення заборгованості перед кредиторами, боржник є дійсно неплатоспроможним, що свідчить про скрутний фінансовий стан боржника і неможливість відновлення виробництва, суд вважає необхідним визнати боржника банкрутом.

Приймаючи до уваги, що відповідно до п.2 ст.95 Закону, обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого, суд вважає за необхідне призначити ліквідатором боржника голову ліквідаційної комісії Голдаєва Івана Віталійовича (61036, м.Харків, вул.Морозова, б.13).

Керуючись ст. 11, 37, 38, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.86 ГПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Визнати товариство з обмеженою відповідальністю "Інвестхолд" (ідентифікаційний номер боржника 35939627, адреса: вул. Морозова, б. 13, м.Харків, 61036) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

З дня прийняття зазначеної постанови:

господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном. Керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестхолд" (код 35939627) голову ліквідаційної комісії Голдаєва Івана Віталійовича (61036, м.Харків, вул.Морозова, б.13) .

Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, текст якого додається.

Зобов'язати ліквідатора закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основний рахунок для проведення розрахунків з кредиторами, виконати інші дії передбачені ст.ст. 41-48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з урахуванням особливостей, встановлених ст.ст. 95 Закону і надавати суду щомісячно звіти про хід ліквідаційної процедури, використання коштів боржника.

Зобов'язати ліквідатора в строк до 30.06.2016 р. виконати ліквідаційну процедуру, надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі, відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси, відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти прийманні-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню.

Постанову направити ліквідатору, боржнику, Державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, фондам, Комінтернівському відділу державної виконавчої служби Харківського МУЮ, Основ"янській ОДПІ м.Харкова ГУ Міндоходів Харківській області.

Суддя Усатий В.О.

Дата ухвалення рішення30.06.2015
Оприлюднено17.07.2015
Номер документу46684019
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/3508/15

Постанова від 29.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 06.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 12.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 04.09.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 01.09.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 27.07.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 30.06.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 23.06.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 18.06.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні