Постанова
від 21.02.2011 по справі 589/11/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 лютого 2011 р. Справа № 2-а-589/11/2170

Херсонський окружний адміністративний суд

у складі: головуючого судді: Варняк С.О.,

розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом

Державної податкової інспекції у м. Херсоні до приватного підприємства "Композитгруп" про припинення юридичної особи,

встановив:

Звернувшись до суду з зазначеним позовом, позивач посилається на те, що відповідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Податковий борг згідно даних картки особового рахунку не обліковується.

Просить суд припинити юридичну особу - приватного підприємства "Композитгруп"; направити державному реєстратору рішення про припинення юридичної особи - приватного підприємства "Композитгруп".

Відповідач письмових заперечень на позов не надав, був належним чином повідомлений про розгляд справи в порядку скороченого провадження, строк та порядок подання заперечення проти позову, а також наслідки неподання такого заперечення, що підтверджується повідомленням яке було повернуто до суду з відміткою, організація вибула.

Згідно зі ст. 35 КАС України вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив такі обставини.

Приватне підприємство "Композитгруп" зареєстроване як юридична особа 27.04.2007р. розпорядженням виконавчого комітету Херсонської міської ради. Місцезнаходження: м. Херсон, вул. Червонофлотська, 17, 73000.

Як платник податку відповідач знаходиться на обліку в ДПІ у м. Херсоні з 03.05.2007р. за № 7521.

ДПА у Херсонській області 25.05.2010р. складено акт про результати перевірки вірогідності юридичної адреси № 21/26-318, якою встановлено, що ПП "Композитруп" (код ЄДР 35120682) за юридичною адресою: м. Херсон, вул. Червонофлотська, 17, що вказана в реєстраційних документах - не знаходиться.

Позивачем 09.07.2010р. до відділу державної реєстрації Виконавчого комітету Херсонської міської ради було направлено Повідомлення № 232/29-117 про відсутність юридичної особи з місцемзнаходженням.

Відповідно до витягу Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо ПП "Композитгруп" внесено запис про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Станом на 11.10.2010р. згідно карток особових рахунків, податковий борг не обліковується.

Відповідно до ч. 1 ст. 33 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" юридична особа припиняється за судовим рішенням, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Згідно з ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" суд, який постановив рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Згідно з ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Таким чином, суд приходить до висновку задоволення позовних вимог у повному обсязі.

Керуючись ст. ст. 8, 9, 12, 183-2 КАС України, суддя

постановив :

Позовні вимоги задовольнити у повному обсязі.

Припинити юридичну особу - приватне підприємство "Композитгруп" (код ЄДРПОУ 35120682).

Копію постанови направити державному реєстратору та сторонам по справі.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з моменту її отримання.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Варняк С.О.

кат. 8.3.2

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.02.2011
Оприлюднено20.07.2015
Номер документу46731926
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —589/11/2170

Постанова від 21.02.2011

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Варняк С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні