Ухвала
від 09.07.2015 по справі 201/11199/15-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

справа № 201/11199/15-к

провадження № 1-кс/201/7064/2015

УХВАЛА

09 липня 2015 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого в ОВС СВ СУ прокуратури Дніпропетровської ОСОБА_2 , погодженого з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про дозвіл на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

09 липня 2015 року слідчий звернувся до суду з клопотанням погодженим з прокурором про дозвіл на проведення обшуку.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що у провадженні слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області перебуває кримінальне провадження №42015040000000423, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 26.05.2015 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України.

В ході досудового розслідування встановлені непоодинокі факти протиправної діяльності з боку посадових осіб наступних суб`єктів господарювання на території м. Дніпродзержинська: ТОВ ТІІК «PЕM ЛТД» (код ЄДРПОУ 20269030), ТОВ «Acтpa Інвест Компані» (код ЄДРПОУ39410851) , ТОВ «УПМК- Компані» (код ЄДРПОУ 35446287), ТОВ Фірма «Блок ЛТД» (код ЄДРПОУ 19142866) та ТОВ «Максі Метал Груп» (код ЄДРПОУ 25523590) під час поводження з відходами металургійного виробництва, що утворюються на ПАТ «ДМК ім. Дзержинського».

Так, зазначені підприємства здійснюють діяльність з переробки відходів мартенівського, конвертерного та доменного шлаку за межами розташування ПАТ «ДМК ім. Дзержинського», при цьому, виробничі процеси пов`язані зі збиранням, перевезенням, зберіганням та утилізацією відходів металургійного виробництва, здійснюються зазначеними підприємствами без отримання відповідних дозвільних документів, з порушенням вимог податкового законодавства України, нормативно-правових актів у сфері заготовки та переробки брухту чорних металів, екологічної, техногенної безпеки та земельних відносин.

Зокрема, згідно з отриманою інформацією від Дніпродзержинської ОДТІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області (вх. №25/4б2 від 26.05.2015 р. ), ТОВ ТПК «РЕМ ЛТД» є платником єдиного податку, однак протягом 2013-2015 років податкова звітність підприємством не надавалась. Крім того, підприємству ТОВ ТПК «РЕМ ЛТД» на умовах оренди надана земельна ділянка за адресою: м Дніпродзержинськ, вул. Українська, 1, для розміщення дробильно-сортувальної дільниці, на якій з початку 2015 раку здійснює виробничу діяльність ТОВ «Астра Інвест компані». Однак, податкове зобов`язання по орендній платі зазначеними підприємствами не сплачувалося.

Також встановлено, що ТОВ «Астра Інвест компані» та ТОВ «УПМК компані», фактично здійснюючі виробничу діяльність з подальшою реалізацією металевої складової та відсортованого шлаку за готівку, не надають податкову звітність, що свідчить про ухилення від сплати податків та обов`язкових платежів до державного бюджету.

Поряд із цим, зазначені суб`єкти господарювання здійснюють переробку відходів металургійного виробництва за допомогою машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки, які знаходяться в аварійному стані, мають місце грубі порушення під час їх нагляду, експлуатації та обслуговування, зниження рівня планово-попереджувальних ремонтних заходів щодо забезпечення їх безперебійної та безпечної роботи.

Крім того, встановлено, що на підприємствах ТОВ ТПК «РЕМ ЛТД», ТОВ «Астра Інвест компані». та ТОВ «УПМК компані» відсутні відповідні дозвільні документи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування ) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, видані управлінням Держаної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України в Дніпропетровській області. На підприємствах ТОВ ТПК «РЕМ ЛТД» та ТОВ «УПМК компані» фактичний стан виробництва не відповідає вимогам нормативно-правових актів з охорони праці, що охоплюється умовами наявних дозволів, чим у сукупності створюються передумови до аварій, надзвичайних ситуацій та загибелі робітників підприємств або інших тяжких наслідків на особливо небезпечних виробництв.

Разом з тим, фактично з боку ТОВ ТПК «РЕМ ЛТД», ТОВ «Астра Інвест компані», ТОВ «УПМК компані» та ТОВ «Максі Метал Груп» здійснюється певний вид господарської діяльності у порушення положень Закону України «Про металобрухт», а саме: збирання, перевезення, зберігання та утилізація відходів, як вторинної сировини, а також дроблення, сортування та подальша реалізація шлаків металургійного виробництва.

Також встановлено, що відповідальні посадові особи зазначених підприємств, нехтуючи вимогами чинного законодавства України, здійснюють виробничу діяльність з грубими порушеннями вимог нормативна-правових актів у cфepi охорони атмосферного повітря, водних ї земельних ресурсів, а також поводження з відходами

Так роботи з переробки металургійного шлаку здійснюється без отримання підприємствами в установленому порядку дозволів на розміщення відходів.

Крім того, підприємствами не ведеться первинний та поточний облік кількості відходів, статистична звітність щодо поводження з відходами, технічні паспорти відходів розроблені не на всі види відходів, а також мають місце засмічення земельних ділянок відходами металургійного виробництва, чим може бути нанесено шкоду довкіллю шляхом псування земель.

Крім того, з боку ТОВ ТПК «РЕМ ЛТД», ТОВ «Астра Інвест компані», ТОВ «УПМК компані» та ТОВ «Максі Метал Груп» мають місце порушення умов на спеціальне водокористування, а саме: понадлімітне використання та забір поверхневих та підземних вод, а також користування водними ресурсами без отримання дозволу на спеціальне водокористування, порушення умов скидання стічних вод, а також незаконного розміщення об`єктів в межах земель водного фонду та водоохоронної зони.

В ході досудового розслідування встановлено, що фактичний контроль над ТОВ «УПМК-Компані» (код ЄДРПОУ 35446287), здійснюється ОСОБА_4 (ІНН НОМЕР_1 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцем м. Дніпропетровська, громадянином України, зареєстрованим за адресою: АДРЕСА_1 , інформація, щодо власника вказаного житлового приміщення у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, реєстрі прав власності на нерухоме майно, Державному реєстрі іпотек та Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єктів нерухомого майна відсутня.

На підставі викладеного, слідчий для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, просив суд надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення первинних документів, документів бухгалтерського й податкового обліків, їх реєстри, платіжні документи, печатки, штампи, факсиміле, документи тіньової бухгалтерії, системні блоки, паперові й магнітні носії інформації, мобільні телефони, змінні носії, фінансово-господарських договорів з підприємствами-контрагентами: ТОВ ТІІК «PЕM ЛТД» (код ЄДРПОУ 20269030), ТОВ «Acтpa Інвест Компані» (код ЄДРПОУ39410851) та ТОВ «Максі Метал Груп» (код ЄДРПОУ 25523590) та інших СПД, уставних та реєстраційних документів, комп`ютерної техніки яка може використовуватись в злочинній діяльності, грошових коштів, які здобуті злочинним шляхом, а також інших предметів і документів, що мають значення для розкриття кримінального правопорушення.

Дослідивши матеріали кримінального провадження № 42015040000000423, вважаю клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки дані, викладені у матеріалах кримінального провадження дають підстави для висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення цього кримінального правопорушення, проведення зазначених слідчих дій є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст. 110, 223, 234, 236, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Дозволити слідчому в ОВС СВ СУ прокуратури Дніпропетровської ОСОБА_2 , проведення обшуку в приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення первинних документів, документів бухгалтерського й податкового обліків, їх реєстри, платіжні документи, печатки, штампи, факсиміле, документи тіньової бухгалтерії, системні блоки, паперові й магнітні носії інформації, мобільні телефони, змінні носії, фінансово-господарських договорів з підприємствами-контрагентами: ТОВ ТІІК «PЕM ЛТД» (код ЄДРПОУ 20269030), ТОВ «Acтpa Інвест Компані» (код ЄДРПОУ39410851) та ТОВ «Максі Метал Груп» (код ЄДРПОУ 25523590) та інших СПД, уставних та реєстраційних документів, комп`ютерної техніки яка може використовуватись в злочинній діяльності, грошових коштів, які здобуті злочинним шляхом, а також інших предметів і документів, що мають значення для розкриття кримінального правопорушення.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.07.2015
Оприлюднено17.03.2023
Номер документу46742478
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —201/11199/15-к

Ухвала від 09.07.2015

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Антонюк О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні