Ухвала
від 06.07.2015 по справі 127/15776/15-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/15776/15-к

Провадження №1-кс/127/6829/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 липня 2015 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання заступника начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СУ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення обшуку у будівлях, спорудах, резервуарах та на території за адресою: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , що належить державі Україна в особі Міністерства оброни України, перебувають в оперативному управлінні Квартирно-експлуатаційного відділу м. Чернігова та знаходяться в оренді Приватного підприємства «Нафтосфера», з метою відшукання та вилучення сировини для виготовлення нафтопродуктів, юридичних, бухгалтерських та фінансових документів, блокнотів, зошитів, записників, окремих аркушів із записами, комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації та інших речей та документів із інформацією щодо поставки сировини на ТОВ «Будіндустрія 09», ТОВ «Статусінвестбуд», ТОВ «Статусінвестгруп», ТОВ «Струм-сервіс», ТОВ «Рось Ойл-Тат», безпосередньо ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , -

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СУ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_2 звернувся до суду із вказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_5 .

Клопотання мотивоване тим, що відділом розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СУ УМВС України у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12015020000000234 від 18.06.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що близько 2013 року невстановленими особами по АДРЕСА_4 , де здійснює свою господарську діяльність ТОВ «Будіндустрія 09» організовано незаконне з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво, виготовлення нафтопродуктів: бензинів та дизельного палива, які відносяться підакцизних товарів, з метою подальшої реалізації на території України під виглядом якісних.

У ході обшуку 23.06.2015 даної території виявлено малотоннажну установку по переробці нафти, резервуари та інше обладнання, у резервуарах речовини темно-коричневого та світло-коричневих кольорів із характерним запахом нафтопродуктів.

Відповідно до отриманої у ході досудового слідства інформації фактичними власниками та організаторами незаконного виготовлення нафтопродуктів є ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Вжитими заходами встановлено, що постачальником сировини для незаконного виготовлення нафтопродуктів на обладнанні ТОВ «Будіндустрія 09» є ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який через ПП «Яр-Транс» (код ЄДРПОУ 35566022, м. Одеса, вул. Катерининська 26, кв. 21), засновником та директором якого є ОСОБА_7 , на підставі підроблених документів здійснював поставку сировини з орендованої Приватним підприємством «Нафтосфера» (код ЄДРПОУ 38185260, м. Прилуки, Чернігівської області, вул. Юрія Коптєва 37, кв.16) території за адресою: Військове містечко №12, буд. №№ 46, 72, 105 м. Прилуки, Чернігівської області. У документах одержувачами сировини зазначались ТОВ «Будіндустрія 09», ТОВ «Статусінвестбуд» (код ЄДРПОУ 38969821, м. Вінниця, вул. Збишка, 2а, кв.49), засновником якого є ОСОБА_3 , керівником ОСОБА_8 , ТОВ «Статусінвестгруп» (код ЄДРПОУ 38969898, м. Вінниця, вул. Збишка 2а, кв.49), засновником та керівником якого є ОСОБА_9 , ТОВ «Струм-сервіс» (код ЄДРПОУ 32899490, м. Вінниця, вул. Збишка, 2а, кв.49), засновником та керівником якого є ОСОБА_10 , ТОВ «Рось Ойл-Тат» (код ЄДРПОУ 37028613, м. Вінниця, вул Тарногродського, 10, кв. 81), засновником якого є ОСОБА_4 , керівником ОСОБА_11 .

Відповідно до Реєстру прав власності на нерухоме майно, нежитлові будівлі за адресою: АДРЕСА_1 , 72, АДРЕСА_3 знаходяться у державній власності в особі Міністерства оброни України та перебувають в оперативному управлінні Квартирно-експлуатаційного відділу м. Чернігова. Згідно договору оренди з 12.09.2013 вказані будівлі передані в оренду Приватному підприємству «Нафтосфера».

Враховуючи викладене, є достатні підстави вважати, що на території, у резервуарах, будівлях та спорудах за адресою: АДРЕСА_1 , 72, АДРЕСА_3 можуть знаходитись сировина для виготовлення нафтопродуктів, юридичні, бухгалтерські та фінансові документи, блокноти, зошити, записники, окремі аркуші із записами, комп`ютерна техніка, електронні носії інформації та інші речі та документи із інформацією щодо поставки сировини ТОВ «Будіндустрія 09», ТОВ «Статусінвестбуд», ТОВ «Статусінвестгруп», ТОВ «Струм-сервіс», ТОВ «Рось Ойл-Тат», безпосередньо ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення і відшукання знарядь кримінального правопорушення, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин скоєного правопорушення, керуючись ст. 110 та ст. 234 КПК України, слідчий просив клопотання задоволити.

Дослідивши клопотання та матеріали кримінального провадження вважаю, що клопотання є обгрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Частиною 1 ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Враховуючи те, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що у будівлях, спорудах, резервуарах та на території за адресою: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , що належить державі Україна в особі Міністерства оброни України, перебувають в оперативному управлінні Квартирно-експлуатаційного відділу м. Чернігова та знаходяться в оренді Приватного підприємства «Нафтосфера», можуть знаходитися речі та документи, що свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а також можуть бути доказом під час судового розгляду, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 166, 234, 235 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення обшуку у будівлях, спорудах, резервуарах та на території за адресою: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , що належить державі Україна в особі Міністерства оброни України, перебувають в оперативному управлінні Квартирно-експлуатаційного відділу м. Чернігова та знаходяться в оренді Приватного підприємства «Нафтосфера», з метою відшукання та вилучення сировини для виготовлення нафтопродуктів, юридичних, бухгалтерських та фінансових документів, блокнотів, зошитів, записників, окремих аркушів із записами, комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації та інших речей та документів із інформацією щодо поставки сировини на ТОВ «Будіндустрія 09», ТОВ «Статусінвестбуд», ТОВ «Статусінвестгруп», ТОВ «Струм-сервіс», ТОВ «Рось Ойл-Тат», безпосередньо ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення06.07.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу46768410
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку у будівлях, спорудах, резервуарах та на території за адресою: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , що належить державі Україна в особі Міністерства оброни України, перебувають в оперативному управлінні Квартирно-експлуатаційного відділу м. Чернігова та знаходяться в оренді Приватного підприємства «Нафтосфера», з метою відшукання та вилучення сировини для виготовлення нафтопродуктів, юридичних, бухгалтерських та фінансових документів, блокнотів, зошитів, записників, окремих аркушів із записами, комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації та інших речей та документів із інформацією щодо поставки сировини на ТОВ «Будіндустрія 09», ТОВ «Статусінвестбуд», ТОВ «Статусінвестгруп», ТОВ «Струм-сервіс», ТОВ «Рось Ойл-Тат», безпосередньо ОСОБА_3 та ОСОБА_4

Судовий реєстр по справі —127/15776/15-к

Ухвала від 06.07.2015

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні