Ухвала
від 06.07.2015 по справі 643/10601/15-ц
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 643/10601/15-ц

Номер провадження 6/643/221/15

06.07.2015

У X В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 липня 2015 року Московський районний суд м. Харкова у складі: головуючого - судді Єлізарова І.Є.,при секретарі -Зубковій Г.В. розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Харкові цивільну справу за поданням Головного державного виконавця Московського ВДВС ХМУЮ ОСОБА_1 про обмеження права виїзду за межі України ОСОБА_2 ,-

В С Т А Н О В И В :

Головний державний виконавець Московського ВДВС ХМУЮ ОСОБА_1 звернувся до суду із поданням , погодженим із начальником Московського ВДВС ХМУЮ, яким просить суд тимчасово обмежити боржника ОСОБА_2 (НОМЕР_1) у праві виїзду за межі України.

Подання мотивоване тим, що на виконанні у Московському відділі державної виконавчої служби Харківського міського управління юстиції знаходиться виконавче провадження по примусовому виконанню наказу № 922/3263/14 виданого 16.09.2014 року Господарським судом Харківської області про стягнення з ТОВ « О.П.К. » на користь ПАТ «Артемівський машинобудівний завод «ВІСТЕК» суму боргу у розмірі 246061,41 гривен.

Суд , дослідив матеріали справи, вважає, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що на виконанні у Московському відділі державної виконавчої служби Харківського міського управління юстиції знаходиться виконавче провадження поо примусовому виконанню наказу № 922/3263/14 виданого 16.09.2014 року Господарським судом Харківської області про стягнення з ТОВ « О.П.К. » на користь ПАТ «Артемівський машинобудівний завод «ВІСТЕК» суму боргу у розмірі 246061,41 гривен.

В ході примусового виконання виконавчого провадження було встановлено , що рухомого та нерухомого майна за боржником не зареєстровано.

Згідно відповіді ДПС боржник має відкритті рахунки , на які державним виконавцем накладено арешт.

Керуючись ст. ст. 17, 19, 20, 25 Закону України «Про виконавче провадження» державним виконавцем 07.10.2014 винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, копії яких направлені сторонам виконавчого провадження.

Однак, боржником у строк надано для самостійного виконання рішення суду не виконано.

Відповідно до ст. 27 Закону України «Про виконавче провадження» державним виконавцем розпочато примусове виконання рішення.

Державним виконавцем було вжито заходи примусового виконання рішень, що підтверджують повноту вчинення виконавчих дій.

Під час примусового виконання рішення суду встановлено, що керівником юридичної особи - боржника ТОВ « О.П.К. » є ОСОБА_2 (паспорт МН № 865755).

Таким чином боржник - ТОВ « О.П.К. » ,код ЄДРПОУ 37877597 має невиконані зобов'язання відповідно до наказу на примусове виконання рішення Господарського суду Харківської області від 16.09.2014 року , справа № 922/3263/14 , а відповідно до ст.124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами України і є обов'язковими для виконання на всій території України.

Примусове виконання рішень в Україні покладається на виконавчу службу, яка входить до системи Міністерства юстиції України. Відповідно до ст.5 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець здійснює необхідні заходи щодо своєчасного і повного виконання рішення, зазначеного в документі на примусове виконання рішення.

Згідно з п. 18 ч. З ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право: у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи за межі України - до виконання зобов'язань за рішенням. Окрім того в зазначеному ракурсі слід зазначити, що від стягувача надійшла заява про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України директора вищезазначеної юридичної особи.

Також відповідно до статтею 6 Закону України «Про порядок виїзду з України та в'їзд в Україну громадян України» право виїзду за кордон громадянина України може бути тимчасово обмежено, зокрема у таких випадках: якщо щодо нього діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов'язання - до виконання зобов'язань, або розв'язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов'язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України; якщо щодо нього подано цивільний позов до суду - до закінчення провадження у справі.

Відповідно до ст.377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби. Невиконання боржником зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням , є підставою для обмеження його у праві виїзду за межі України.

Порядок здійснення права громадян України на виїзд з України і в'їзд в Україну, порядок оформлення документів для зарубіжних поїздок, випадки тимчасового обмеження права громадян на виїзд з України і порядок розв'язання спорів у цій сфері визначає та встановлює Закон України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» № 3857-ХІ від 21 січня 1994 року (далі - Закону).

Згідно пункту 5 ст. 6 Закону громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у видачі паспорта у випадках, якщо існують неурегульовані аліментні зобов'язання та він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, до виконання зобов'язань.

Згідно абзацу другого статті 6 Закону громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, передбачених пунктами 1-9 частини першої цієї статті.

Відповідно до положень ст.2 Закону України «Про Державну прикордонну службу України» № 661-ІУ від 3 квітня 2003 року, однією із основних функцій Державної прикордонної служби України є здійснення в установленому порядку прикордонного контролю і пропуску через державний кордон України осіб, транспортних засобів, вантажів та іншого майна, а також виявлення і припинення випадків незаконного їх переміщення.

Згідно пункту 8 ст.19 Закону України «Про Державну прикордонну службу України» на Державну прикордонну службу України відповідно до визначених законом завдань покладаються, окрім іншого, запобігання та недопущення виїзду з України осіб, яких тимчасово обмежено у праві виїзду з України.

З цих підстав боржника ОСОБА_2 належить тимчасово обмежити у праві на виїзд за межі України до виконання зобов'язань покладених судовим рішенням.

Керуючись ст. 5 Закону України „Про виконавче провадження"; ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» № 3857-ХІ від 21 січня 1994 року (з наступними змінами); ст.ст. 2 і 19 Закону України «Про Державну прикордонну службу України» № 661-ІУ від З квітня 2003 року (з наступними змінами), ст. ст. 197 ч.2, 377-1 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Подання Головного державного виконавця Московського ВДВС ХМУЮ ОСОБА_1 про обмеження права виїзду за межі України ОСОБА_2 - задовольнити.

Тимчасово обмежити керівника ТОВ «О.П.К.» ОСОБА_2 (НОМЕР_1, виданий 25.10.2006 року Московським РВ ГУ МВС України в Харківській області ) у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документу шляхом заборони перетинання державного кордону України до виконання своїх зобов'язань , покладених на виконання наказу на примусове виконання рішення Господарського суду Харківської області від 16.09.2014 року , справа № 922/3263/14 про стягнення з ТОВ « О.П.К. » на користь ПАТ «Артемівський машинобудівний завод «ВІСТЕК» 116810,39 гривен основного боргу та 124426,28 гривен 3% річних, пені , штрафу за договором поставки № 474М/13 від 25.11.2013 року та 4824,74 гривен судового збору.

Виконання ухвали покласти на Державну прикордонну службу України.

Копію ухвали після набрання її законної сили направити державному виконавцю Московського ВДВС ХМУЮ для подання до Державної прикордонної служби України.

Копію ухвали направити боржнику.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Харківської області через Московський районний суд м. Харкова шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Суддя Єлізаров І.Є.

СудМосковський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення06.07.2015
Оприлюднено21.07.2015
Номер документу46847259
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —643/10601/15-ц

Ухвала від 25.06.2015

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Єлізаров І. Є.

Ухвала від 06.07.2015

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Єлізаров І. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні