Ухвала
від 14.07.2015 по справі 906/778/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"14" липня 2015 р. Справа № 906/778/15.

Господарський суд Житомирської області у складі:

Судді: Лозинської І.В.

За позовом: Ліквідатора обслуговуючого підприємства "Комунальник" (смт. Першотравневе, Овруцький район, Житомирська область) арбітражного керуючого О.Ю. Ярмоли

до Першотравневої селищної ради (смт. Першотравневе, Овруцький район)

про витребування майна з чужого незаконного володіння

В засіданні суду присутні:

- від позивача: Ярмола О.Ю.- ліквідатор

- від відповідача: не прибув

Обслуговуюче підприємство "Комунальник" в особі ліквідатора Ярмоли О.Ю. звернулось до господарського суду з позовом до Першотравневої селищної ради про витребування майна з чужого незаконного володіння

Ухвалою від 29.05.2015 р. господарський суд прийняв позовну заяву, порушив провадження у справі та призначив справу до розгляду.

Ухвалою від 23.06.2015 господарський суд розгляд справи відклав; зобов'язав сторони надати необхідні документи та вказав про огляд в засіданні суду матеріали справи №14/5007/1366-Б/12 для з"ясування вимог ДПІ в Овруцькому районі до позивача - боржника у справі про банкрутство, в розрізі податків, про що зазначено в мотивувальній частині цієї ухвали.

Ухвалою від 08.07.2015 р. господарський суд відклав розгляд справи, зобов"язав ліквідатора Ярмолу О.Ю. повідомити відповідача про дату і час наступного судового засідання.

14.07.2015 на адресу суду від ліквідатора Ярмоли О.Ю. надійшла заява про заміну первісного відповідача належним відповідачем Комунальним підприємством "Водоканал" Першотравневої селищної ради Овруцького району Житомирської області та залучити Першотравневу селищну раду в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

В засіданні суду ліквідатор Ярмола О.Ю. вказану заяву від 14.07.2015 підтримала в повному обсязі.

За ініціативи суду до матеріалів справи долучено Спеціальний витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на 14.07.2015 р. стосовно Комунального підприємства "Водоканал" Першотравневої селищної ради Овруцького району, Житомирської області, де зазначено місцезнаходження даного підприємства (а. с. 72).

Відповідно до ч. 2 ст. 24 ГПК України господарський суд, встановивши до прийняття рішення, що позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, може за згодою позивача, не припиняючи провадження у справі, допустити заміну первісного відповідача належним відповідачем.

Частиною 3 цієї ж статті унормовано, що про залучення іншого відповідача чи заміну неналежного відповідача виноситься ухвала, і розгляд справи починається заново.

У ч. 1 абз. 4 п. 3.8 Постанови Пленуму ВГСУ від 26.12.2011 №18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" зазначено, що у разі залучення до участі у справі іншого відповідача або заміни неналежного відповідача розгляд справи починається заново, а отже, спочатку починається й перебіг строку вирішення спору.

Враховуючи вище викладене, суд вважає за необхідне замінити відповідача у справі з Першотравневої селищної ради (Житомирська область, Овруцький район, смт. Першотравневе) на Комунальне підприємство "Водоканал " Першотравневої селищної ради Овруцького району, Житомирської області, оскільки спірне майно знаходиться саме на балансі Комунального підприємства "Водоканал", що підтверджується довідкою відповідно до акту приймання - передачі (а. с. 42).

Згідно з ч. 3 ст. 24 ГПК України про залучення іншого відповідача чи заміну неналежного відповідача виноситься ухвала, і розгляд справи починається заново.

З приводу клопотання про залучення Першотравневої селищної ради в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, суд зазначає, що згідно з ч.ч.1,3 ст. 27 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу.

Виходячи з повноважень господарського суду, які визначені ст.27 ГПК України, слід залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Першотравневу селищну раду.

Враховуючи, що в процесі розгляду справи у суду виникла необхідність витребувати додаткові документи від сторін, суд дійшов висновку про необхідність відкладення розгляду справи.

Керуючись ч. 2 ст. 24, ст. ст. 27, 86 ГПК України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Замінити відповідача у справі з Першотравневої селищної ради (Житомирська область, Овруцький район, смт. Першотравневе) на Комунальне підприємство "Водоканал" Першотравневої селищної ради Овруцького району, Житомирської області (11114, Житомирська область, Овруцький район, смт. Першотравневе, вул. Калініна, б. 1, код ЄДРПОУ 37774809);

2. Залучити до участі у справі третьою особою без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Першотравневу селищну раду Овруцького району, Житомирської області (11114, Житомирська область, Овруцький район, смт. Першотравневе, вул. Калініна, б. 9, код ЄДРПОУ 04346706).

3. Розгляд справи відкласти.

4. Наступне судове засідання призначити на 10.09.2015 о 10:30 в приміщенні господарського суду Житомирської області за адресою: м. Житомир, майдан Путятинський,3/65 в кімнаті № 107.

5. Зобов"язати позивача направити копію позовної заяви з додатками відповідачу - Комунальному підприємству "Водоканал" Першотравневої селищної ради Овруцького ра-ну, Житомирської області, докази надіслання надати суду.

6. Відповідачу надати господарському суду:

- письмовий відзив на позовну заяву, наявні заперечення обґрунтувати документально, або надіслати поштою до дати судового засідання;

- оригінал Акту приймання - передачі основних засобів Першотравневої селищної ради на баланс КП "Водоканал" для огляду в засіданні суду, або надіслати поштою до дати судового засідання належним чином засвідчену, якісну копію вказаного Акту;

- належні докази фактичного використання Комунальним підприємством "Водоканал" спірним автотранспортом після дати, зазначеної у вказаному Акті приймання - передачі основних засобів по даний час.

7. Викликати в засідання суду повноважних представників сторін.

Суддя Лозинська І.В.

Друк:

1 - в справу

2 - а/к Ярмолі О.Ю.

3 - КП "Водоканал" Першотравневої селищної ради , 1114, Овруцький район, смт. Першотравневе, вул. Калініна, 1 (з повід.)

4 - Першотравенська селищна рада, 1114, Овруцький район, смт. першотравневе, вул. Ккалініна, 9

Дата ухвалення рішення14.07.2015
Оприлюднено21.07.2015
Номер документу46852390
СудочинствоГосподарське
Сутьзалучення Першотравневої селищної ради в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача

Судовий реєстр по справі —906/778/15

Ухвала від 14.12.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Дужич С.П.

Ухвала від 14.12.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Дужич С.П.

Ухвала від 29.10.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

Рішення від 29.09.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 24.09.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 10.09.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 14.07.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 29.05.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні