Ухвала
від 15.07.2015 по справі 127/16529/15-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/16529/15-к

Провадження №1-кс/127/7176/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 липня 2015 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю:

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС третього відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області майор податкової міліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС третього відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області майор податкової міліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про проведення огляду за адресою: м. Вінниця перехрестя вулиць Чехова/Ватутіна на території автостоянки, де фактично розташована «АГНС».

Клопотання мотивовано тим, що проводиться досудове розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32015020000000058 від 16.06.2015, за ознаками злочину передбаченого за ч.1 ст. 204 КК України.

Під час досудового розслідування було допитано як свідока гр. ОСОБА_4 , який показав що 05.06.2015 здійснював заправку скрапленого газу на автомобільній газовій заправній станції, що розташована біля автосалону „Мазда за адресою: м. Вінниця, вул. Максимовича, буд. 43. На вказаній заправній станції він придбав скраплений газ в кількості біля 12 літрів, за ціною 8 грн. за 1 літру на загальну суму 100 грн. При купівлі він звернув увагу на те, що на території автозаправної станції були відсутні будь-які дозвільні документи та документи які б вказували про якість газу та про власника вказаного газу. При розрахунку за придбаний газ касир не надавав фіскальний чек. В подальшому проїхавши біля 10 км., автомобіль почав працювати несправно, а через деякий час взагалі зупинився. Спустивши вказаний газ з газового установки та заправивши скраплений газ на іншій автозаправній станції, автомобіль почав працювати без проблем.

В ході розслідування кримінального провадження встановлено, що вказана газова автозаправна станція належить Товариству з обмеженою відповідальністю „Агрограндтрейдер (код ЄДРПОУ 39526565, м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 2 офіс 712).

В ході огляду адреси за якою згідно реєстраційних документів знаходиться ТОВ «Агрорандтредер» м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 2 офіс 712 було встановлено, що кабінеті під №712 орендує Вінницька обласна організація профспілки працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів на протязі багатьох років.

Згідно відомостей, що міститься в матеріалах кримінального провадження службові особи ТОВ „Агрограндтрейдер не отримували будь-яких дозволів в органах місцевого самоврядування та державної влади щодо здійснення діяльності пов`язаної з реалізацією скрапленого газу.

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що на території м. Вінниці здійснюють незаконну діяльність, ще дві газові автозаправні станції, які належать ТОВ „Агрограндтрейдер, а саме: АГЗП (С) що знаходиться на території АТП за адресою м. Вінниця, вул. Стеценка, 75 А та АГЗП (С) яка знаходиться на території автостоянки за адресою м. Вінниця перехрестя вулиць Чехова/Ватутіна.

В ході досудового розслідування, встановлено, що ПП ОСОБА_5 , ІПН НОМЕР_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 передала в оренду земельну ділянку площею 20 кв.м. службовим особам ТОВ „Агрограндтрейдер, яка розташована за адресою: м. Вінниця перехрестя вулиць Чехова/Ватутіна для проведення монтажу технологічного обладнання АГЗС згідно договору №02/06/15 від 02.06.2015 року.

Крім того, згідно рапорту оперативного працівника відділу протидії незаконного обігу підакцизних товарів ОУ ГУ ДФС у Вінницькій області встановлено, що за адресою м. Вінниця перехрестя вулиць Чехова/Ватутіна на території автостоянки здійснює незаконну діяльність газова автомобільна заправна станція, яка належить ТОВ „Агрограндтрейдер.

Таким чином, є достатні підстави вважати що за адресою: м. Вінниця перехрестя вулиць Чехова/Ватутіна на території автостоянки здійснює незаконну діяльність автомобільна газозаправна станція АГЗП (С), яка реалізовує скраплений газ (підакцизний товар) сумнівного походження, без належних дозвільних та реєстраційних документів.

Крім того, в ході здійснення досудового розслідування по кримінальному провадженню з метою підтвердження чи спростування фактів незаконної реалізації скрапленого газу проведено огляд газової автозаправної станції з застосуванням технічних засобів фіксації відеокамери, в ході якого зафіксовано факти незаконної реалізації скрапленого газу (підакцизних товарів) без дозвільних документів населенню.

Враховуючи вищевикладене та те що, вказана автозаправна станція і надалі здійснює незаконну реалізацію скрапленого (стиснутого) газу населенню сумнівної якості, з метою отримання зразків для проведення судово-хімічної експертизи, за результатами якої можливо встановити якістю скрапленого газу та відповідність його нормам ДСТУ, а також те, що скраплений газ, який міститься в наземних резервуарах, первинні фінансові та інші документи, які мають відношення до господарської діяльності АГНС можуть мати доказове значення у кримінальному провадженні, з метою вжиття заходів щодо швидкого, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, тому слідчий просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав за обставин викладених у ньому.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами КПК України, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ч. 5 ст. 237 КПК України при проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Усі вилучені речі і документи підлягають негайному огляду і опечатуванню із завіренням підписами осіб, які брали участь у проведенні огляду.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню, оскільки метою проведення огляду є виявлення та фіксація відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а не отримання будь-яких речей або документів. Однак при здійсненні огляду слідчий не позбавлений права вилучити речі або документи, які мають значення для кримінального провадження. Таким чином слідчий суддя вважає за необхідне задовольнити клопотання лише в частині надання дозволу на огляд.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 237, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС третього відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області майору податкової міліції ОСОБА_3 дозвіл на проведення огляду у нежитлових приміщеннях (підсобних приміщеннях) та прилеглої території, яка знаходиться в оренді ТОВ „Агрограндтрейдер за адресою: м. Вінниця перехрестя вулиць Чехова/Ватутіна на території автостоянки, де фактично розташована АГНС (автомобільна газонаповнювальна станція).

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення15.07.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу46855785
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду

Судовий реєстр по справі —127/16529/15-к

Ухвала від 15.07.2015

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні