Ухвала
від 15.06.2015 по справі 826/8395/15
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва, 8, корпус 1

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без розгляду

15 червня 2015 року м. Київ № 826/8395/15

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Данилишина В.М., при секретарі судових засідань Махиньку Ю.О., за участю представника відповідача, без участі представника позивача, розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами та адміністрування пенсійних фондів "Ніко Фінанс" про відкликання позовної заяви, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Окружного адміністративного суду міста Києва знаходиться справа №826/8395/15 за позовною заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами та адміністрування пенсійних фондів "Ніко Фінанс" (далі - позивач) до Київської обласної державної адміністрації (далі - відповідач) про:

- визнання протиправною бездіяльності відповідача щодо прийняття розпорядження про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки приватної власності позивача, цільове призначення якої змінюється, із "для іншого сільськогосподарського призначення" на ділянку "для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості" на території Гостомельської селищної ради Київської області (далі - земельна ділянка) ;

- зобов'язання відповідача прийняти розпорядження, яким затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та змінити цільове призначення земельної ділянки, площею 1,0383 га, кадастровий номер 3210945900:02:013:0003, що розташована на території Гостомельської селищної ради Київської області та належить на праві власності позивачу, із "для іншого сільськогосподарського призначення" (підрозділ 1,13 розділу 1 секції А розділу II Класифікації видів цільового призначення земель, затвердженої наказом Державного комітету України із земельних ресурсів від 23 липня 2010 року № 548 (далі - класифікація) , на цільове призначення земельної ділянки "для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості" (підрозділ 11.02 розділу 11 секції J розділу II класифікації).

Разом з тим, 12 червня 2015 року до суду через канцелярію від представника позивача надійшло письмове клопотання про відкликання позовної заяви та залишення її без розгляду.

Присутня у судовому засіданні 15 червня 2015 року представник відповідача не заперечувала проти задоволення заявленого клопотання.

Представник позивача у судове засідання 15 червня 2015 року не прибув, хоча про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлений своєчасно та належним чином.

Проаналізувавши заявлене клопотання на предмет його відповідності викладеним у даному судовому рішенні нормам, а також оцінивши докази, які містяться у матеріалах справи, суд прийшов до висновку про наявність підстав для залишення позовної заяви без розгляду, виходячи з наступного.

Так, згідно з п. 3 ч. 3 ст. 49, ст. 133, п. 5 ч. 1 ст. 155 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) , особи, які беруть участь у справі, мають право заявляти клопотання.

Клопотання осіб, які беруть участь у справі, вирішуються судом негайно після того, як буде заслухана думка інших присутніх у судовому засіданні осіб, які беруть участь у справі, про що постановляється ухвала. Ухвала суду про відмову в задоволенні клопотання не перешкоджає повторному його заявленню протягом судового розгляду справи.

Суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.

На підставі вище викладеного, керуючись ст.ст. 122, 155, 160, 165 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити заявлене клопотання.

2. Залишити без розгляду позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами та адміністрування пенсійних фондів "Ніко Фінанс" до Київської обласної державної адміністрації про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинити певні дії.

Копії ухвали направити (вручити) сторонам (їх уповноваженим представникам), роз'яснивши, що особа, позовна заява якої залишена без розгляду, після усунення підстав, з яких заява була залишена без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Відповідно до ст.ст. 185, 186 КАС України, ухвала може бути оскаржена повністю або частково шляхом подання до Київського апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суд міста Києва апеляційної скарги протягом п'яти днів із дня отримання копії ухвали . Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Київського апеляційного адміністративного суду.

Згідно зі ст. 254 КАС України, ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя В.М. Данилишин

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення15.06.2015
Оприлюднено21.07.2015
Номер документу46869991
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/8395/15

Ухвала від 15.06.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Данилишин В.М.

Ухвала від 13.05.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Данилишин В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні