Ухвала
від 15.06.2015 по справі 607/10311/15-к
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

15.06.2015 Справа №607/10311/15-к

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого СВ Тернопільського МВ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання слідчого СВ Тернопільського МВ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 , погоджене старшим прокурором прокуратури м. Тернополя ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СВ Тернопільського МВ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 за погодженням зі старшим прокурором прокуратури м. Тернополя ОСОБА_4 , в рамках кримінального провадження №120152100100000961 від 16 квітня 2015 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.176 КК України, звернувся до слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в приміщенні квартири АДРЕСА_1 , яке згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 29.05.2015 року №38274772 на праві приватної власності належить ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення комп`ютерної техніки (жорстких дисків серверів), за допомогою якої ОСОБА_6 здійснює адміністрування веб-сайту «profisional.at.ua», та інших доказів, що мають суттєве значення для встановлення істини у кримінальному провадженні.

Заслухавши пояснення слідчого, який клопотання підтримав з мотивів, наведених у ньому, вивчивши клопотання та додані до нього копії матеріалів кримінального провадження, приходжу до наступних висновків.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи веб-сайту «profisional.at.ua», порушуючи авторські та суміжні права за допомогою серверів даного веб-сайту, який знаходиться в м.Тернопіль, незаконно розміщують та розповсюджують контрафактні примірники комп`ютерних програм з наданням вільного доступу абонентам мережі, в тому числі твори, авторські права на які належать компаніям «Microsoft».

За даним фактом «16» квітня 2015 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження №12015210010000961 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 176 КК України.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення - незаконне відтворення, розповсюдження творів науки, літератури і мистецтва, комп`ютерних програм і баз даних, а так само незаконне відтворення, розповсюдження виконань, фонограм, відеограм і програм мовлення, їх незаконне тиражування та розповсюдження на аудіо- та відеокасетах, дискетах, інших носіях інформації, або інше умисне порушення авторського права і суміжних прав, що це завдало матеріальної шкоди у великому розмірі, передбачена ч. 2 ст. 176 КК України.

В ході досудового слідства встановлено, що в Тернопільський МВ УМВС України в Тернопільській області 16.04.2015 року надійшли матеріали правоохоронних та контролюючих державних органів за зверненням (повідомленням) заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю «Лексфор», код ЄДРПОУ 37199644 про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 176 КК України, а саме: щодо незаконного розміщення та розповсюдження, порушуючи авторські та суміжні права, службовими особами веб-сайту «profisional.at.ua» контрафактних примірників комп`ютерних програм, в тому числі творів, авторські права на які належать компанії «Microsoft», за допомогою серверів веб-сайту, який знаходиться в м. Тернопіль, та шляхом надання до них вільного доступу абонентам мережі.

Крім цього, працівниками ВБК УМВС України в Тернопільській області в ході оперативного супроводження кримінального провадження та під час проведення комплексу оперативно-розшукових заходів стало встановлено, що у приміщенні квартири АДРЕСА_1 , яке згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 29.05.2015 року №38274772 на праві приватної власності належить ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , який являється адміністратором веб-сайту «profisional.at.ua», здійснює адміністрування та зберігає комп`ютерну техніку, за допомогою якої здійснює адміністрування веб-сайту «profisional.at.ua», а також інші докази, що мають суттєве значення для встановлення істини у кримінальному провадженні.

Відповідно до ст.234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуто у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Приймаючи до уваги те, що є достатні підстави вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, речі які планує відшукати слідчий, а саме: комп`ютерну техніку (жорсткі диски серверів), за допомогою якої здійснюється адміністрування веб-сайту «profisional.at.ua» - мають значення для досудового розслідування, відомості, які містяться у вказаних речах можуть бути доказами під час досудового та судового розгляду, а також наявність достатніх підстав вважати, що вищевказані речі можуть знаходитись в приміщенні квартири АДРЕСА_1 , яке згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 29.05.2015 року №38274772 на праві приватної власності належить ОСОБА_5 , вважаю за можливе клопотання задовольнити частково та надати дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення комп`ютерної техніки (жорстких дисків серверів), за допомогою якої ОСОБА_6 здійснює адміністрування веб-сайту «profisional.at.ua».

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання слідчого СВ Тернопільського МВ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 , погоджене старшим прокурором прокуратури м. Тернополя ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні квартири АДРЕСА_1 , яке згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 29.05.2015 року №38274772 на праві приватної власності належить ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення комп`ютерної техніки (жорстких дисків серверів), за допомогою якої ОСОБА_6 здійснює адміністрування веб-сайту «profisional.at.ua».

Строк дії ухвали встановити протягом тридцяти днів з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського

міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.06.2015
Оприлюднено17.03.2023

Судовий реєстр по справі —607/10311/15-к

Ухвала від 15.06.2015

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Кунцьо С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні