Ухвала
від 16.07.2015 по справі 812/664/15
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

16 липня 2015 року СєвєродонецькСправа № 812/664/15 Суддя Луганського окружного адміністративного суду Тихонов І.В., перевіривши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Приватного акціонерного товариства «Сєвєродонецький науково-дослідницький конструкторський інститут хімічного машинобудування» про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені за порушення нормативу створення робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі 163386,96 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

14 липня 2015 року до ОСОБА_1 окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Приватного акціонерного товариства «Сєвєродонецький науково-дослідницький конструкторський інститут хімічного машинобудування» про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені за порушення нормативу створення робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі 163386,96 грн.

Відповідно до частини другої статті 107 Кодексу адміністративного судочинства України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду чи відмови у відкритті провадження у справі.

Позивачем до позовної заяви додано клопотання про поновлення строку для звернення з адміністративним позовом, в обґрунтування якого зазначено, що у зв’язку з проведенням антитерористичної операції на території ОСОБА_1 та Донецької областей, здійсненням військових дій на території знаходження позивача, у позивача не було можливості своєчасно звернутися з даним адміністративним позовом до суду. Також у зв’язку із зміною місцезнаходження позивача на територію, підконтрольну Україні, було втрачено базу даних щодо здійснення претензійно-позовної роботи, на відновлення якої було витрачено значний час.

Згідно зі статті 99 Кодексу адміністративного судочинства України, адміністративний позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

Для звернення до адміністративного суду суб'єкта владних повноважень встановлюється шестимісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня виникнення підстав, що дають суб'єкту владних повноважень право на пред'явлення передбачених законом вимог.

Відповідно до частини 1 статті 100 Кодексу адміністративного судочинства України, адміністративний позов, поданий після закінчення строків, установлених законом, залишається без розгляду, якщо суд на підставі позовної заяви та доданих до неї матеріалів не знайде підстав для визнання причин пропуску строку звернення до адміністративного суду поважними, про що постановляється ухвала.

Відповідно до Порядку сплати підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами, що використовують найману працю, суми адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 № 70 «Про реалізацію статей 19 і 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», адміністративно-господарські санкції розраховуються та сплачуються роботодавцями самостійно в строк до 15 квітня року, наступного за роком, в якому відбулося порушення нормативу, встановленого частиною першою статті 19 Закону.

Таким чином, право на звернення до суду із позовом про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені за порушення нормативу створення робочих місць для працевлаштування інвалідів виникло у позивача з 16 квітня 2014 року.

У позивача не було можливості звернутися до ОСОБА_1 окружного адміністративного суду з позовом в межах строку, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, у зв’язку з проведенням антитерористичної операції та переміщенням позивача, тому суд вважає поважними причини пропуску строку до адміністративного суду.

Адміністративний позов подано з додержанням вимог статей 105, 106 Кодексу адміністративного судочинства України, справа підсудна ОСОБА_1 окружному адміністративному суду, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі не встановлено, у зв'язку з чим, провадження у справі підлягає відкриттю.

Керуючись ст. ст. 99, 100, 105, 106, 107 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Визнати поважними причини пропуску звернення до адміністративного суду з адмінстративним позовом ОСОБА_1 обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Приватного акціонерного товариства «Сєвєродонецький науково-дослідницький конструкторський інститут хімічного машинобудування» про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені за порушення нормативу створення робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі 163386,96 грн.

Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Приватного акціонерного товариства «Сєвєродонецький науково-дослідницький конструкторський інститут хімічного машинобудування» про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені за порушення нормативу створення робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі 163386,96 грн.

Відкрите судове засідання призначити на 28 липня 2015 року об 11 год. 00 хв. у приміщенні ОСОБА_1 окружного адміністративного суду за адресою: м. Сєвєродонецьк, просп. Космонавтів, 18, І поверх.

Зобов’язати позивача надати оригінали документів, які додані до позовної заяви в копіях, - для огляду у судовому засіданні, у строк до 27 липня 2015 року надати копії установчих документів, інформацію з центра зайнятості про надання (ненадання) відповідачем звітів форми 3-ПН, копії звітів відповідача форми 3-ПН (за наявності), звіт відповідача форми 10-ПІ за 2013 рік (копії в матеріали справи, оригінали для огляду у судовому засіданні).

Зобов’язати відповідача у разі невизнання адміністративного позову у строк до 27 липня 2015 року подати письмові заперечення проти позову та докази, якими вони обґрунтовуються, засновницькі документи, звіт відповідача форми 10-ПІ за 2013 рік, інформацію про надання (ненадання) до центру зайнятості звітів форми 3-ПН, звіти форми 3-ПН (за наявності) (копії в матеріали справи, оригінали для огляду у судовому засіданні).

Зобов’язати Сєвєродонецький міський центр зайнятості у строк до 27 липня 2015 року надати відомості, чи подавались приватним акціонерним товариством «Сєвєродонецький науково-дослідницький конструкторський інститут хімічного машинобудування» (ідентифікаційний код 00220183) звіти про наявність вакансій, встановленої форми № 3-ПН, якщо так, надати копії всіх звітів за 2013 рік, а також повідомити, чи були факти відмови зі сторони приватного акціонерного товариства «Сєвєродонецький науково-дослідницький конструкторський інститут хімічного машинобудування» у працевлаштуванні інвалідів.

Справа розглядатиметься одноособово суддею Луганського окружного адміністративного суду Тихоновим І.В.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати особам, які беруть участь у справі, разом з витягом про їхні процесуальні права та обов’язки, встановлені статтями 49, 51 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_2

Дата ухвалення рішення16.07.2015
Оприлюднено21.07.2015
Номер документу46890263
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій та пені за порушення нормативу створення робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі 163386,96 грн

Судовий реєстр по справі —812/664/15

Ухвала від 18.09.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Малинін В.В.

Ухвала від 02.09.2015

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Казначеєв Едуард Геннадійович

Ухвала від 19.08.2015

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Казначеєв Едуард Геннадійович

Ухвала від 19.08.2015

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Казначеєв Едуард Геннадійович

Постанова від 28.07.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 16.07.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні