Ухвала
від 04.01.2013 по справі 621/15/2013
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

1-кс/621/6/2013

УХВАЛА

Іменем України

04.01.2013 м. Зміїв

Слідчий суддя Зміївського районного суду Харківської області Вельможна І.В.,

за участю: секретаря судового засідання -Зубенко Л.С., слідчого -Горбунової К.В., прокурора Забродіна А.А.,

розглянувши клопотання слідчого СВ Зміївського РВ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_1, погоджене з прокурором прокуратури Зміївського району Харківської області ОСОБА_2, про проведення обшуку,

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по наданих матеріалах, заслухавши думку слідчого Горбунової К.В., прокурора Забродіна А.А.,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Зміївського РВ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_1, у провадженні якої знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12012220300000274 від 27 грудня 2012 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, звернулася до суду з клопотанням, в якому зазначила наступне:

27 грудня 2012 року до чергової частини Зміївського РВ ГУМВС України в Харківській області, надійшов рапорт від о\у СКР Зміївського РВ ГУМВС України в Харківській області старшого лейтенанта міліції ОСОБА_3 про те, що за місцем мешкання, розташованого за адресою: вул. Залізнична, 14, с. Гусина Поляна Зміївського району Харківської області, ОСОБА_4 зберігає наркотичну речовину - марихуану.

Відповідно форми №1 Зміївського РВ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1 при оформленні паспорта громадянина України, зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2.

Фактично будинком № 14 по вулиці залізнична в с. Гусина Поляна, Зміївського району, Харківської області користується ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_3.

При розгляді клопотання в судовому засіданні слідчий Горбунова К.В., прокурор Забродін А.А., підтримали клопотання та просили його задовольнити.

Клопотання про фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання слідчому судді не надходило і за ініціативою суду не здійснювалося, що відповідає вимогам ст. 107 КПК України

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання

знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення.

Згідно з ч.5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинене кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі,

-2-

документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Слідчий суддя, вислухавши думку сторони кримінального провадження та дослідивши надані докази, вважає його таким, що підлягає задоволенню.

Клопотання слідчого про проведення обшуку відповідає вимогам ч.2 ст. 233, ч.3 ст. 234 КПК України.

За таких обставин, оскільки встановлено наявність достатніх підстав вважати, що у будинку № 14 по вулиці Залізничній в с. Гусина Поляна Зміївського району Харківської області може перебувати майно, яке було здобуто в результаті вчинення злочину та яке має значення для досудового розслідування, а відшукуванні речі можуть бути доказами під час судового розгляду, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого є обгрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 233, 234,235,236 КПК України,

УХВАЛИВ:

1.Надати дозвіл на обшук за місцем проживання ОСОБА_4 за адресою: Харківська область, Зміївський район, с. Гусина Поляна вул. Залізнична, будинок №14, з метою відшукання та вилучення майна, зокрема наркотичної речовини - маріхуани.

2. Строк дії ухвали - один місяць. (03.02.2013 року)

3. Ухвала підлягає виконанню слідчим СВ Зміївського РВ ГУМВС України в Харківській області старшим лейтенантом міліції ОСОБА_1

4. Перед початком обшуку, копію даної ухвали надати ОСОБА_4, а за його відсутністю - іншій присутній особі.

5. Роз'яснити особам у присутності яких здійснюється обшук, при проведенні цієї слідчої (розшукової) дії, що вони мають право робити заяви, що підлягають занесенню до протоколу обшуку.

6. Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді та включені до апеляційної скарги на судове рішення.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення04.01.2013
Оприлюднено18.07.2016

Судовий реєстр по справі —621/15/2013

Ухвала від 04.01.2013

Кримінальне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні