Ухвала
від 16.06.2015 по справі 127/13602/15-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/13602/15-к

Провадження №1-кс/127/5932/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 червня 2015 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання заступника начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СУ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 , тел.: НОМЕР_2 ), з можливістю їх вилучення в копіях, за відсутністю клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів, -

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СУ УМВС України у Вінницькій області підполковник міліції ОСОБА_3 звернувся до суду з вказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_4 , мотивуючи свої вимоги тим, що відділом розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СУ УМВС України у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12015020000000076 від 06.02.2015, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 194 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у лютому 2015 року за невстановлених обставин на території ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( АДРЕСА_2 ) невідомими особами викрадено готову продукцію та пошкоджено обладнання для обробітку продукції.

Окрім того, на протязі 2014-2015 років службові особи ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » здійснювали незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення, зокрема вапняку, за допомогою спеціального обладнання та техніки, виготовляли продукцію: щебінь, камінь, відсів, яку в подальшому вивозили на залізничну станцію у с.Пеньківка, Шаргородського району та реалізовували без зарахування коштів на рахунок ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

26.05.2015 у ході проведення огляду залізничної станції Ярошенка у с. Пеньківка, Шаргородського району виявлено насип каменю вапнякового близько 30 тон.

Згідно показів начальника вказаної станції ОСОБА_5 вказаний камінь є власністю ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». До допиту ОСОБА_5 надав копію листа ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_6 від 03.05.2015, згідно якого з 06.05.2015 ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » планує відвантажувати продукцію через станцію в об`ємах до 30 тон., власником такої продукції є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Враховуючи викладене, є достатньо підстав вважати, що у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » знаходяться документи, на підставі яких ним набуто право власності каменю вапнякового у ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та документи щодо його подальшої реалізації: договори про співпрацю, купівлі-продажу у ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » каменю вапнякового (щебеню, відсіву, мучки, неякісної гірничої маси), договори купівлі-продажу щодо подальшої реалізації вказаної продукції, накладні, товарно-транспортні накладні, виписки банків тощо.

Відомості, що містяться у вказаних документах, як самостійно, так і в сукупності з іншими документами, здобутими під час досудового розслідування, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні, зокрема, щодо кількості реалізації ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » каменю вапнякового, його виду (фракції щебеню, відсіву, мучки), вартості, даних про суб`єктів господарювання, яким в подальшому реалізовано вказаний камінь, його подальшої вартості.

Враховуючи, що у вказаних документах, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 , тел.: НОМЕР_2 ), містяться дані, які самі по собі та в сукупності з іншими документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому слідчий просив клопотання задоволити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до судового засідання не з`явився, про причини неприбуття суд не повідомив, хоча був повідомлений про дату і час судового розгляду завчасно та належним чином, тому відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутність.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, оглянувши матеріали кримінального провадження, вважаю, що клопотання є обґрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Матеріалами кримінального провадження та клопотанням слідчого підтверджено факт того, що документи про доступ до яких клопоче останній перебувають в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 160, 163 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати заступнику начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СУ УМВС України у Вінницькій області підполковнику міліції ОСОБА_3 або оперативному підрозділу органів внутрішніх справ за його дорученням, право тимчасового доступу до документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 , тел.: НОМЕР_2 ), з можливістю їх вилучення в копіях, а саме, договорів про співпрацю із ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), купівлі-продажу у ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » каменю вапнякового (щебеню, відсіву, мучки, неякісної гірничої маси тощо), договорів купівлі-продажу із суб`єктам господарювання, яким у подальшому реалізовано вказаний камінь вапняковий, прибуткових та видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, виписок банків, інших документів, пов`язаних із придбанням та реалізацією каменю вапнякового, з 03.02.2015 по 16.06.2015 року.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення16.06.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу46923895
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/13602/15-к

Ухвала від 16.06.2015

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні