Ухвала
від 22.02.2013 по справі 361/1574/13-к
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251 справа № 361/1574/13-к

провадження № 1-кс/361/147/13

22.02.2013

У Х В А Л А

22 лютого 2013 року м.Бровари

Слідчий суддя Броварського міськрайонного суду Київської області

за участю старшого слідчого Краснощока О.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ Броварської ОДПІ Київської області ДПС Краснощока О.П., погоджене прокурором Броварської міжрайонної прокуратури Київської області Ляшенком Р.О. про тимчасовий доступ до документів за матеріалами кримінального провадження № 32012100130000011 від 27.11.2012 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України

встановив:

20 лютого 2013 року старший слідчий СВ Броварської ОДПІ Київської області ДПС Краснощок О.П. звернувся до суду з вищевказаним клопотанням.

З клопотання вбачається, що досудовим слідством встановлено, що службові особи ТОВ "Фантом" (код ЄДРПОУ 31318851) ухилилися від сплати податків в особливо великих розмірах.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення - ч. 3 ст. 212 КК України.

Під час проведення досудового слідства у кримінальному провадженні встановлено, що ТОВ "Фантом" сформувало податковий кредит з податку на додану вартість та валові витрати з податку на прибуток від підприємства з ознаками фіктивності - ТОВ "Юла-Люкс" (код ЄДРПОУ 35577254).

В ході досудового слідства у кримінальному провадженні на підставі програмного продукту "Центральна база даних юридичних осіб ДПС України" встановлено, що у ТОВ "Юла-Люкс" (код ЄДРПОУ 35577254) відкрито рахунок: № 26000010106348, в ПАТ "ВТБ Банк", МФО 321767.

Тому можна прийти до висновку, що в ПАТ "ВТБ Банк", МФО 321767, знаходяться документи та відомості, які мають значення для встановлення обставин у даному кримінальному провадженні, а саме:

- виписка про рух грошових коштів по рахунку: № 26000010106348, відкритому ТОВ "Юла-Люкс";

- документи щодо відкриття та закриття вказаного рахунку ТОВ "Юла-Люкс";

- грошові чеки, квитанції та інші документи на отримання готівкових коштів по рахунку ТОВ "Юла-Люкс".

Вищевказані документи у кримінальному провадженні мають важливе значення, оскільки в них можуть міститися зразки підпису та почерку службових осіб ТОВ "Юла-Люкс" та інших осіб, що мали доступ до рахунку, які можуть бути використані для проведення експертизи. У виписках про рух коштів по рахунку та інших документах, пов'язаних з відкриттям (закриттям) рахунку, отримання готівкових коштів з рахунку, можуть міститися дані, що підтверджують факт перерахування грошових коштів з банківського рахунку ТОВ "Юла-Люкс" на банківські рахунки інших підприємств, відомості про підприємства, які перерахували грошові кошти на рахунок ТОВ "Юла-Люкс".

Відомості, що містяться у документах, пов'язані з відкриттям (закриттям) банківського рахунку ТОВ "Юла-Люкс", отримання готівкових коштів з рахунку, а також відомості про рух коштів по рахунку, можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

Відповідно до ст. 60 Закону України "Про банки і банківську діяльність", інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносини з ним чи третіми особами при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди, є банківською таємницею.

Оскільки, згідно ст. 62 Закону України "Про банки і банківську діяльність" інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками не інакше як за рішенням суду, то іншими способами встановити обставини, які передбачається довести за допомогою вищевказаних документів неможливо.

Вислухавши доводи слідчого, перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та, дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки є достатні підстави вважати, що за вказаною у клопотанні адресою можуть знаходитися документи, які мають значення для встановлення істини по справі та належної кваліфікації кримінального правопорушення.

На підставі ч. 7 ст. 163 КПК України надати розпорядження особі, у володінні якої знаходяться вказані документи, на вилучення останніх з метою отримання доступу до них для їх опрацювання та прийняття відповідних процесуальних рішень та усунення загрози зміни або знищення вищезазначених документів.

Керуючись ст. ст. 93, 99, 131, 132, 159-166, 309, 369- 372 та 395 КПК України, -

ухвалив :

Клопотання старшого слідчого СВ Броварської ОДПІ Київської області Краснощока О.П. - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ Броварської ОДПІ Краснощоку Олександру Петровичу або старшому оперуповноваженому ГВПМ Броварської ОДПІ Гутнику Ігорю Валерійовичу на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ПАТ "ВТБ Банк", МФО 321767, за адресою: м. Київ, бульвар Тараса Шевченка/вул. Пушкiнська, буд. 8/26, та розкрити банківську таємницю щодо діяльності та фінансового стану ТОВ "Юла-Люкс" (код ЄДРПОУ 35577254), а саме надати тимчасовий доступ до наступних документів та відомостей:

- виписки про рух грошових коштів по рахунку: № 26000010106348, з моменту відкриття рахунку по теперішній час з інформацією про: рух грошових коштів по рахунку за вказаний період; залишок грошових коштів на кінець та початок банківського дня; призначення платежів; розрахункові (поточні) рахунки юридичних (фізичних) осіб - контрагентів ТОВ "Юла-Люкс" та банківські установи, в яких вони відкриті; назви юридичних (фізичних) осіб - контрагентів ТОВ "Юла-Люкс", їх коди ЄДРПОУ, у паперовому та електронному вигляді;.

- документів щодо відкриття та закриття вказаного рахунку ТОВ "Юла-Люкс" (заяв, карток із зразками підписів та відбитком печатки, всіх інших документів, які подавались ТОВ "Юла-Люкс" до установи банку і знаходяться в банку). У разі їх відсутності документи, на підставі яких було вилучено оригінали вище зазначених документів.

- грошових чеків, квитанцій та інших документів на отримання готівкових коштів по вищевказаному рахунку з моменту відкриття рахунку по теперішній час.

На підставі ч. 7 ст. 163 КПК України надати розпорядження старшому слідчому СВ Броварської ОДПІ Краснощоку Олександру Петровичу або старшому оперуповноваженому ГВПМ Броварської ОДПІ Гутнику Ігорю Валерійовичу можливість вилучити вищезазначені документи.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 164 КПК України строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Згідно ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала виготовлена в двох екземплярах та двох копіях.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Т.Л. Міхієнкова

Дата ухвалення рішення22.02.2013
Оприлюднено22.07.2015
Номер документу46930581
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів за матеріалами кримінального провадження № 32012100130000011 від 27.11.2012 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —361/1574/13-к

Ухвала від 22.02.2013

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Міхієнкова Т. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні