Постанова
від 24.10.2011 по справі 4-395/11
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 4-395/11

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 жовтня 2011 року м.Бровари

Броварський міськрайонний суд Київської області в складі: головуючого судді - Рабець М.Д.

при секретарі Гривко А.В.

з участю прокурора - Лавренюк Т.М.

слідчого - Швиденко Д.О.

розглянувши в м.Бровари в приміщенні суду подання слідчого в ОВС слідчого відділу Управління СБ України в Київській області за згодою заступника прокурора Київської області про зміну запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд на взяття під варту ОСОБА_1, обвинуваченому за ст.332 ч.2 КК У країни,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий в ОВС слідчого відділу Управління СБ України в Київській області за згодою заступника прокурора Київської області вніс до суду подання про зміну запобіжного заходу на взяття під варту ОСОБА_1, обвинуваченому у вчиненні злочину, передбаченого ст.332 ч.2 КК України, оскільки останній оголошений в міжнародний розшук.

Вивчивши матеріали кримінальної справи, заслухавши думку слідчого, який обґрунтував подання, вказав, що обвинувачений ОСОБА_1 ухиляється від органів слідства, а оскільки він оголошений в міжнародний розшук то йому слід змінити міру запобіжного заходу на взяття під варту, думку прокурора, підтримавшого подання, вважаю за необхідне задовольнити подання.

Кримінальна справа порушена 22 червня 2006 року за фактом організації незаконного переправлення, за попередньою змовою групою осіб, через державний кордон України 52 громадян КНР, за ознаками злочину, передбаченого ч.2ст.332 КК України. В послідуючому. в рамках вказаної кримінальної справи. 03 липня 2006 року порушено кримінальну справу стосовно громадянина ОСОБА_2 Народної ОСОБА_3 ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1. за ознаками злочину, передбаченого ч.2ст.332 КК України.

03 липня 2006 року громадянину КНР ОСОБА_1 застосовано слідчим запобіжний захід - підписку про невиїзд з місця тимчасового проживання в ІНФОРМАЦІЯ_2 кв.№77 та допитано його як підозрюваного, а 11 липня 2006 року йому пред'явлено обвинувачення за ст.332 ч.2 КК України і при допиті в якості обвинуваченого в цей же день він вину в інкримінованому злочині визнав повністю у вчиненому розкаявся та дав детальні покази щодо пред'явленого обвинувачення.

Після 11 серпня 2006 року обвинувачений ОСОБА_1 на виклики слідчого не з'являється, за місцем проживання відсутній і тому його 28 серпня 2006 року було оголошено в розшук.

10 жовтня 2006 року Броварський міськрайонний суд Київської області розглянув подання слідчого про зміну обвинуваченому ОСОБА_1 міру запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту, задоволив його частково та дав дозвіл на його затримання і доставку під вартою до суду.

До цього часу, протягом п'яти років обвинувачений ОСОБА_1 до слідчого не з'являється, оголошений розшук позитивних результатів не дав, тому слідчий постановою від 05 вересня 2011 року оголосив його в міжнародний розшук, провадження якого доручив ВБКОЗ Управління СБ України в Київській області та НЦБ Інтерполу в Україні.

В зв'язку з ним та відповідно до вимог ч.6 ст. 165-2 КПК України слідчий звернувся з вказаним поданням до суду за місцем вчинення злочинних дій.

Наведені в поданні обставини свідчать про наявність достатніх підстав вважати, що обвинувачений, перебуваючи на волі, ухиляється від слідства і суду, від виконання процесуальних рішень, місце його знаходження невідоме, оголошений розшук позитивних результатів не дав, він протягом п'яти років переховується від органів слідства, чим перешкоджає встановленню істини у справі, а оскільки оголошений в міжнародний розшук то вказане подання підлягає задоволенню.

Враховуючи вказане, з метою запобігти спробам обвинуваченого ухилитись від слідства та суду, перешкодити встановленню істини у кримінальній справі, продовжити злочинну діяльність і для забезпечення виконання процесуальних рішень, а також виходячи з тяжкості злочину та обставин його вчинення і даних про його особу, а також того, що він оголошений в міжнародний розшук, керуючись ст.ст. 148. 150. 165-2 КПК України, суд-

ПОСТАНОВИВ:

Подання задовольнити.

Змінити запобіжний захід з підписки про невиїзд з постійного місця проживання на взяття під варту оголошеному в міжнародний розшук обвинуваченому за ст.332 ч.2 КК України ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3, уродженцю провінції Тяньшу, китайцю, громадянину ОСОБА_2 Народної ОСОБА_3, з вищою освітою(закінчив в 2006 році Університет економіки та права КРОК м.Київ), не одруженому, тимчасово не працюючому, раніше не судимому, зареєстрованому у м.Києві. вул..Тимофія Шамрила, 6-а(гуртожиток), проживаючого за адресою м.Київ. вул..ОСОБА_4, буд.№ 12 кв.№77.

Після затримання обвинуваченого ОСОБА_1. не пізніш як через сорок вісім годин з часу доставки його до місця провадження слідства у справі він повинен бути доставлений до суду для розгляду з його участю питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну з винесенням постанови.

Контроль за виконанням постанови покласти на прокурора Київської області.

Суддя М.Д. Рабець

З постановою ознайомлений (ОСОБА_1)

Дата ухвалення рішення24.10.2011
Оприлюднено27.07.2015
Номер документу46966597
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-395/11

Постанова від 07.02.2011

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Бучик А. Ю.

Постанова від 07.02.2011

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Бучик А. Ю.

Постанова від 31.01.2011

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Бучик А. Ю.

Постанова від 31.01.2011

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Бучик А. Ю.

Постанова від 13.05.2011

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Біда М. А.

Постанова від 07.07.2011

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Крамар О. В.

Постанова від 10.10.2011

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ан О. В.

Постанова від 28.10.2011

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Валуєва В. Г.

Постанова від 24.10.2011

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Рабець М. Д.

Постанова від 29.03.2011

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні