Ухвала
від 26.06.2013 по справі 569/11703/13-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/11703/13-к

УХВАЛА

26 червня 2013 року м.Рівне

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Головчак М.М., розглянувши клопотання слідчого з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області Бацанова О.В., яке погоджене із начальником відділу нагляду прокуратури Рівненської області Дяк В.А., про тимчасовий доступ до документів щодо діяльності ПрАТ "Рівнеавтошляхбуд", які знаходяться в ПАТ "Укрсоцбанк",

в с т а н о в и в:

Слідчий з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області Бацанов О.В. звернувся в суд з клопотанням про тимчасовий доступ до документів щодо діяльності ПрАТ "Рівнеавтошляхбуд", які знаходяться в ПАТ "Укрсоцбанк", та містять відомості, які можуть становити банківську таємницю.

В обґрунтування клопотання зазначив, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженні №32012190000000062, за фактом умисного ухилення від сплати податків ФОП ОСОБА_3, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.212 КК України та за фактом розтрати державних коштів службовими особами ПРАТ «Рівнеавтошляхбуд», ТОВ «Інтех-Груп», ТОВ «Кратос» та ПП ОСОБА_3 в особливо великих розмірах за ознаками складу злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службовими особами ПРАТ «Рівнеавтошляхбуд», ТОВ «Кратос», ТОВ «Інтех-Груп» та ПП ОСОБА_3 створено схему по привласненню державних коштів, які виділяються на основі тендерних закупівель на ремонт доріг м. Рівного та Рівненської області, а саме при поставці бітуму ПП ОСОБА_3 виписував накладні для ТОВ «Кратос», а останні безпосередньо для ПРАТ «Рівнеавтошляхбуд». Така ж схема працювала при поставці щебеню та відсіву від ТОВ «Інтех-Груп». При цьому проведеними заходами встановлено, що ТМЦ поставлялись напряму від постачальника до покупця, а ТОВ «Кратос» використовувалось, як транзитне підприємство з метою збільшення вартості ТМЦ, які використовувались при ремонтних роботах на вулицях та дорогах Рівненської області.

В ході проведення аналізу отриманих копій первинних бухгалтерських ПРАТ «Рівнеавтошляхбуд», ТОВ «Інтех-Груп» та ПП ОСОБА_3 за період 2011 р. та січень-серпень 2012 р. встановлено безпідставне завищення цін на бітум та щебінь через ТОВ «Кратос», а саме на щебінь в сумі - 850149,60 грн., та на бітум в сумі 144389 грн.

Таким чином службові особи ПРАТ «Рівнеавтошляхбуд», ТОВ «Інтех-Груп», ТОВ «Кратос» та ПП ОСОБА_3 за попередньою змовою, зловживаючи своїм службовим становищем, в період 2011-2012 років безпідставно завищили вартість ТМЦ, чим здійснили розтрату державних коштів в особливо великих розмірах на загальну суму 994538,00 грн., які виділялися на основі тендерних закупівель на ремонт доріг м. Рівного та Рівненської області.

Для здійснення зазначених операцій службові особи ТОВ «Інтех-Груп» використовували банківські рахунки №26000000007088; №26041010021530; (УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ), що відкриті в ПАТ "УКРСОЦБАНК" (МФО 300023) адреса: 03150, м. Київ, вул. Ковпака, 29.

Матеріали справи з юридичного оформлення рахунків та документи щодо списання коштів з рахунків, містять дані про осіб, причетних до вчинення даного злочину, вказані документи мають істотне значення для встановлення істини по кримінальному провадженні.

Покликаючись на викладені обставини,слідчий просить клопотання задовольнити.

Представник ПАТ "Укрсоцбанк" в судове засідання не з"явився, про час і місце розгляду клопотання був повідомлений у встановленому законом порядку. Неприбуття за судовим викликом особи,у володінні якої знаходяться речі і документи,без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч.2 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст.60 Закону України «Про банки та банківську діяльність» інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту, є банківською таємницею. Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи, що інформація, яка міститься в матеріалах справи з юридичного оформлення відкриття рахунків №26000000007088; №26041010021530, ПАТ "УКРСОЦБАНК" (МФО 300023), в платіжних дорученнях ПрАТ "Рівнеавтошляхбуд" на списання коштів з вищевказаних рахунків мають істотне значення для встановлення істини по кримінальному провадженні і є банківською таємницею, слідчий суддя вважає, що дане клопотання обґрунтоване та таке, що підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.131,132,159-166 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області Бацанову О.В. тимчасовий доступ до документів щодо діяльності ТОВ «Кратос», які знаходяться в ПАТ "УКРСОЦБАНК", (МФО 300023) адреса: 03150, м. Київ, вул. Ковпака, 29, та містять відомості, які можуть становити банківську таємницю, а саме:

- справи з юридичного оформлення рахунків №26000000007088; №26041010021530 (УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ) ТОВ «Кратос» (ЄДРПОУ 32803227), в тому числі, договори щодо відкриття і обслуговування рахунків, заяви та доручення від імені службових осіб ТОВ «Кратос»;

- копії розгорнутого руху коштів з вказанням дати проведення операції, назви та коду контрагента, суми та призначення платежу;

- картки зі зразками підписів і відбитку печатки;

- платіжних доручень щодо списання коштів з вказаного рахунку;

- грошових чеків на зняття коштів з рахунку;

в оригіналах і в повному обсязі за 2011-2013 рік.

На вимогу ПАТ "Укрсоцбанк" особою, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів.

Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали. У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя М.М.Головчак

Дата ухвалення рішення26.06.2013
Оприлюднено23.07.2015
Номер документу47010533
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів щодо діяльності ПрАТ "Рівнеавтошляхбуд", які знаходяться в ПАТ "Укрсоцбанк

Судовий реєстр по справі —569/11703/13-к

Ухвала від 26.06.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М. М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні