Ухвала
від 08.07.2015 по справі 757/22807/15-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/22807/15-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08.07.2015 слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей та документів,-

В С Т А Н О В И В :

02.07.2015 слідчий в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , за погодженням із старшим групи прокурорів у кримінальному провадженні - прокурором першого відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , звернулася до слідчого судді з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів, які знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та містять охоронювану законом таємницю щодо клієнта банку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »» (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), а саме про рух коштів на рахунках № НОМЕР_2 українська гривня, відкритий 07.10.2013, № НОМЕР_3 українська гривня, відкритий 03.09.2012, які відкриті у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_4 ), що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , за період з моменту їх відкриття по теперішній час, із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів, прибуткової та видаткової частини, призначення платежів, дати та часу (години, хвилини та секунди) надходження коштів на рахунок та перерахування з нього, документів, на підставі яких проведені операції, повних назв контрагентів, які перерахували та яким перераховані кошти, їхні коди ЄДРПОУ, МФО й номерів рахунків контрагентів, з якими проведені операції на паперовому та магнітному (електронному) носіях, а також заяв на отримання чекових книжок, всіх платіжних документів (платіжних доручень, заявок на видачу готівки, грошових чеків, квитанцій, меморіальних ордерів та інших) по рахунках підприємства, з вилученням копій вказаних документів.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42014100000000239 від 17.03.2014 за фактом зловживання службовим становищем колишнім керівництвом ІНФОРМАЦІЯ_3 при виконанні державного замовлення, здійснення процедур державних закупівель, відчуженні об`єктів державної власності за ознаками кримінального правопорушень, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.

Під час досудового розслідування перевіряється факт розкрадання колишнім керівництвом ІНФОРМАЦІЯ_3 бюджетних коштів, виділених на закупівлю із видання шкільних підручників ДНУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за державні кошти у 2012, 2013 роках.

У 2012, 2013 роках розміщення державного замовлення на видання, зберігання та доставку навчальної літератури здійснював Комітет з конкурсних торгів ДНУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». Усі закупівлі здійснювалися за процедурою у одного учасника.

За результатами процедур закупівель у 2013 році ДНУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » із підприємствами-видавництвами укладено 283 договорів на загальну суму 226 646,2 тис. грн. на видання підручників для учнів 2, 3, 5 класів, ПТНЗ, спеціальних навчальних закладів та книг серії « ІНФОРМАЦІЯ_5 » загальним тиражем 12 685 569 примірників.

Відповідно до укладених договорів про видання підручників, ДНУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » здійснена оплата видавництвам за видання підручників.

Згідно умов зазначених договорів, а також п. 10 Постанови КМУ «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на видання, придбання, зберігання та доставку підручників і посібників для забезпечення студентів ВНЗ, учнів загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів та вихованців ДНЗ» №181 від 11.03.2009, встановлено вимогу щодо укладення виконавцем договорів про друкування підручників і посібників безпосередньо з поліграфічним підприємством.

Надалі, видавництвами з отриманих від ДНУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » бюджетних коштів здійснена оплата поліграфічних послуг поліграфічним підприємствам за безпосереднє друкування підручників.

Так, одним із переможців конкурсу щодо видання шкільних підручників у 2012 та 2013 роках було видавництво ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». У 2012 році між ДНУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » укладено 29 договорів щодо закупівлі підручників за державні кошти на загальну суму 53 199 746,53 грн., у 2013 році укладено 26 таких договорів на загальну суму 49 598 387,46 грн. відповідно.

Допитаний як свідок директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ОСОБА_5 показав, що основним вид діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » є виготовлення книг, брошур, зошитів, а також торгівля поліграфічними витратними матеріалами, які необхідні для здійснення діяльності друкарень. ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » у 2012 та 2013 роках укладало договори з надання поліграфічних послуг із друку шкільних підручників з наступними видавництвами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »», ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 ».

Досудовим розслідуванням установлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »» (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) мало наступні поточні банківські рахунки в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_4 ), а саме:

за № НОМЕР_2 українська гривня, відкритий 07.10.2013;

за № НОМЕР_3 українська гривня, відкритий 03.09.2012, які використовувалися платником при здійсненні фінансово-господарської діяльності.

З метою встановлення, обставин вчинення кримінального правопорушення або його спростування, а також встановлення осіб, які причетні до вчинення злочину необхідно отримати інформацію у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Представник ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не з`явився, про розгляд справи повідомлявся належним чином.

На підставі ч. 4 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без участі особи, у володінні якої знаходиться інформація.

Згідно ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя вважає, що документи, які знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, з урахуванням наведених обґрунтувань та поданих документів мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні № 42014100000000239.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 108, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати дозвіл слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 або іншим уповноваженим особам за його дорученням, тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та містять охоронювану законом таємницю щодо клієнта банку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »» (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), а саме про рух коштів на рахунках № НОМЕР_2 українська гривня, відкритий 07.10.2013, № НОМЕР_3 українська гривня, відкритий 03.09.2012, які відкриті у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_4 ), що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , за період з моменту їх відкриття по теперішній час, із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів, прибуткової та видаткової частини, призначення платежів, дати та часу (години, хвилини та секунди) надходження коштів на рахунок та перерахування з нього, документів, на підставі яких проведені операції, повних назв контрагентів, які перерахували та яким перераховані кошти, їхні коди ЄДРПОУ, МФО й номерів рахунків контрагентів, з якими проведені операції на паперовому та магнітному (електронному) носіях, а також заяв на отримання чекових книжок, всіх платіжних документів (платіжних доручень, заявок на видачу готівки, грошових чеків, квитанцій, меморіальних ордерів та інших) по рахунках підприємства, з вилученням копій вказаних документів.

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Підготовлено в 2-ох оригінальних примірниках

Прим. № 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/22807/15-к

Прим. № 2 та належним чином завірена копія ухвали - видано слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3

Виконавець: ОСОБА_1 .

08.07.2015

Дата ухвалення рішення08.07.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу47019204
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —757/22807/15-к

Ухвала від 08.07.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні