Ухвала
від 07.06.2013 по справі 569/10200/13-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/10200/13-к

УХВАЛА

07 червня 2013 року м.Рівне

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Головчак М.М., розглянувши клопотання старшого слідчий відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Рівненській області Миронця Р.П., яке погоджено із заступником начальника відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури Рівненської області Рогальчук К.Л., про тимчасовий доступ до документів,які знаходяться у виконавчому комітеті Рівненської міської ради та можливість їх вилучення,

в с т а н о в и в:

Старший слідчий відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Рівненській області Миронець Р.П. звернувся в суд із клопотанням про тимчасовий доступ до документів,які знаходяться у виконавчому комітеті Рівненської міської ради та можливість їх вилучення.

В обґрунтування клопотання зазначив, що 06.02.2013 надійшов рапорт оперуповноваженого УБОЗ УМВС України в Рівненській області старшого лейтенанта міліції Ткача Р.М., про те, що упродовж 2011-2012 років службові особи ТОВ «Фапомед Україна» ЄДРПОУ 35011201. юридична адреса: Рівненська область, селище міського типу Гоща. вулиця Островського, будинок 46. незаконно сформували податковий кредит з податку на додану вартість вказаного суб'єкта підприємницької діяльності шляхом проведення безтоварних операцій та відображення їх в документах податкової звітності товариства.

Упродовж зазначеного періоду, службові особи ТОВ «Фапомед Україна», зловживаючи службовим становищем, вчинили заволодіння коштами в особливо великих розмірах, в сумі 570598 гривень, що відшкодовані з державного бюджету на підставі поданих неправдивих даних про сформований кредит.

Встановлено, що на території Рівненської області діє злочинна група з ознаками організованості, члени якої займаються службовим підробленням та заволодінням коштами державного бюджету в особливо великих розмірах.

У підтвердження вищевикладеного. встановлено, що згідно акту № 186/22-200/22567434 від 03.04.2013 «Про результати проведення позапланової виїзної документальної перевірки ТОВ фірма «АДС-Вест» (код ЄДРПОУ 7943182), з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 01.01.2011 по 01.02.2012, валютного та іншого законодавства з 01.01.2011 по 01.02.2012 роки, перевіркою встановлено ряд порушень, зокрема: перевіркою встановлено, що ТОВ фірма «АДС-Вест» згідно наданих документів передано товар, умовно отриманий у 2011-2012 роках від ТОВ «Ривс». зокрема для ТОВ «Фапомед Україна», тому вбачається проведення транзитних фінансових потоків, спрямованих на здійснення операцій з надання податкової вигоди, зокрема, у випадках, коли операції здійснюються з метою штучного формування валових витрат та податкового кредиту, не мають реального товарного характеру; податковою перевіркою не підтверджено задекларовані податкові зобов'язання з ПДВ за період вересень 2011 та листопад 2011 року по здійсненній поставці товарів (робіт, послуг) з ТОВ «Матадор», ТОВ «Ангстрем Континенталь».

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців №15898092 станом на 19.02.2013 - ТОВ "Товариство Олександра Куклевського",код ЄДРПОУ 37943182, знаходиться за юридичною адресою: місто Рівне, вулиця Гагаріна, будинок 39.

Отже, під час проведення досудового розслідування у вищевказаному кримінальному проваджені, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей і документів, з можливістю їх вилучення (здійснення їх виїмки), а саме: всієї реєстраційної справи - ТОВ "Товариство Олександра Куклевського",код ЄДРПОУ 37943182, знаходиться за юридичною адресою: місто Рівне, вулиця Гагаріна, будинок 39, котра перебуває у володінні юридичної особи - виконавчий комітет Рівненської міської Ради за адресою: м, Рівне вул. Соборна, 12А.

Покликаючись на викладені обставини,слідчий просить клопотання задовольнити.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч.2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України , слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищевказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, до яких необхідно отримати тимчасовий доступ,слідчий суддя вважає за необхідне клопотання задовольнити.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.131,132,159-166 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю їх вилучення (здійснення їх виїмки), групі слідчих у даному кримінальному провадженні: Парчуку Сергію Васильовичу, Марчуку Василю Яковичу, Миронцю Руслану Петровичу, Харкевичу Юрію Івановичу, Пасічнику Анатолію Вікторовичу, Самолюку Ігорю Володимировичу, Степанюку Андрію Віталійовичу, а саме: всієї реєстраційної справи ТОВ "Товариство Олександра Куклевського",код ЄДРПОУ 37943182, знаходиться за юридичною адресою: місто Рівне, вулиця Гагаріна, будинок 39, котра перебуває у володінні юридичної особи - виконавчий комітет Рівненської міської Ради за адресою: м.Рівне, вул.Соборна, 12А.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали. У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя М.М.Головчак

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення07.06.2013
Оприлюднено23.07.2015
Номер документу47042665
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/10200/13-к

Ухвала від 07.06.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М. М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні