Ухвала
від 17.06.2013 по справі 569/11317/13-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/11317/13-к

УХВАЛА

17 червня 2013 року м.Рівне

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Головчак М.М., розглянувши клопотання слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів,учинених організованими групами,злочинними організаціями слідчого управління УМВС України в Рівненській області Парчука С.В., яке погоджене із старшим прокурором прокуратури Рівненської області Скрипника Р.М., про тимчасовий доступ до документів,

в с т а н о в и в:

Слідчий відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів,учинених організованими групами,злочинними організаціями слідчого управління УМВС України в Рівненській області Парчук С.В. звернувся в суд з клопотанням про тимчасовий доступ до документів щодо діяльності ТзОВ-фірма "АДС-Вест",які знаходяться в ПАТ "Промінвестбанк".

В обґрунтування клопотання зазначив, що на початку 2010 року у місті Рівному, ОСОБА_3, з метою вчинення фіктивного підприємництва, організував стійку злочинну групу до складу якої залучив, як виконавців, ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, з якими попередньо об'єднався єдиним злочинним наміром щодо систематичного вчинення фіктивного підприємництва.

При цьому учасники організованої групи використали раніше створені суб'єкти підприємницької діяльності (юридичні особи), для прикриття незаконної діяльності по конвертації коштів, їх легалізації та мінімізації податкових зобов'язань для ряду підприємств і організацій на території Рівненської та інших областей України, а саме:

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Веснянка" код ЄДРПОУ 13980626, юридична адреса: м. Рівне, вул. Київська, 44, обов'язки директора якого доручено виконувати ОСОБА_5;

- Товариство з обмеженою відповідальністю - фірму "САЄ-ЛТД" код за ЄДРПОУ 22580179, юридична адреса: м. Рівне, вул. Дундича, 6.24, кв.27, обов'язки директора якого виконував ОСОБА_3;

- Товариство з обмеженою відповідальністю - "АДС-ВЕСТ" код за ЄДРПОУ 22567434, юридична адреса: м. Рівне, вул. Буковинська, 6.6, кв. 18, обов'язки директора якого доручено виконувати ОСОБА_6.

Всього, створеною та очоленою ОСОБА_3 стійкою злочинною групою, до якої, як виконавці, увійшли ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, в результаті злочинної діяльності, пов'язаної з конвертацією коштів та мінімізацією податкових зобов'язань для інших суб'єктів підприємницької діяльності, спричинено ненадходження до бюджету обов'язкових податкових платежів та завдано державним інтересам шкоди у загальній сумі 1 649 062 грн.

Також у ході досудового розслідування установлено, що посадові особи ПМП - фірми "Гном" код за ЄДРПОУ 22556560, юридична адреса: м. Рівне, вул. Гагаріна, буд.39, з метою незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість для ТОВ "Фапомед Україна", у період часу з березня по грудень 2012 року, внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів - податкових декларацій з податку на додану вартість по операціях, проведених з ТОВ "Матадор" та ТОВ "Ангстрем Континенталь" щодо придбання товарів, виконання робіт, надання послуг, які відповідними органами ДПІ в областях ДПС України визнано нікчемними правочинами, сформувавши таким чином податковий кредит з ПДВ у сумі 201740 грн. та подали вказані документи податкової звітності до ДПІ у м. Рівному ДПС у Рівненській області. Вищевказаними діями спричинено ненадходження до державного бюджету України обов'язкових податкових платежів на загальну суму 201740 грн. чим заподіяно державним інтересам матеріальної шкоди, яка у двісті п'ятдесят і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян, що спричинило тяжкі наслідки.

Згідно інформації ДПІ у м.Рівному, ТОВ-фірма "АДС-ВЕСТ" код за ЄДРПОУ 22580179, відкрито у Філії ПАТ ПІБ в м. Рівне МФО 333335, розрахункові рахунки № 26001301585374, № 2606701585374.

Під час проведення досудового розслідування у кримінальному проваджені №12013190020000055 від 01.02.2013, виникла необхідність у розкритті банківської таємниці Обласним відділенням ПАТ "Промінвестбанк" в м.Рівне, стосовно Товариства з обмеженою відповідальністю-фірми "АДС-ВЕСТ" код за ЄДРПОУ 22567434, та вилучені у приміщені Обласного відділення ПАТ "Промінвестбанк" в м.Рівне, що за адресою: м. Рівне, вул.Петлюри,14-а, оригіналів документів банківської (юридичної) справи ТОВ-фірми "АДС-ВЕСТ", карток із зразками підпису, документів про відкриття та використання розрахункових рахунків № 26001301585374, № 2606701585374, в установі банку, документів про встановлення та обслуговування системи "Клієнт-Банк" та іншого програмно-технічного забезпечення по обслуговуванню зазначених розрахункових рахунків, документів про надходження та використання коштів (платіжних доручень, меморіальних ордерів, грошових чеків), документів по руху коштів по вказаних розрахункових рахунках з зазначенням дати, суми операції, назви контрагента, коду ЄДРПОУ, а також, призначення платежу, за період з 01.01.2010 по даний час.

Зазначені документи містять відомості про осіб, що безпосередньо подавали заяви для відкриття банківських рахунків, підписували відповідні договори з банківською установою, мають доступ до системи "Клієнт-Банк" та повноваження підписувати фінансові документи від імені ТОВ "АДС-ВЕСТ". Крім того, документи про надходження та використання коштів по вказаному рахунку містять відомості про осіб, що перераховували кошти та їх отримували шляхом подальшого перерахування чи зняття готівкою.

З метою встановлення осіб, що складали зазначені документи, у кримінальному провадженні необхідно провести судово-почеркознавчі експертизи, а тому необхідно вилучити оригінали документів.

Враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий просить клопотання задовольнити.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч.2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст.60 Закону України «Про банки та банківську діяльність» інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту, є банківською таємницею.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Оскільки у матеріалах досудового розслідування вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи мають істотне значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, слідчий суддя вважає, що дане клопотання обґрунтоване та таке, що підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.131,132,159-166 КПК України,Законом України "Про банки та банківську діяльність", слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю і знаходяться в Обласному відділенні ПАТ "Промінвестбанк" в м.Рівне, що за адресою: м. Рівне, вул.Петлюри,14-а, а саме: документів банківської (юридичної) справи Товариства з обмеженою відповідальністю - фірми "АДС-ВЕСТ" код за ЄДРПОУ 22567434, юридична адреса: м. Рівне, вул. Буковинська,буд.6, кв.18, карток із зразками підпису, документів про відкриття та використання розрахункових рахунків №26001301585374, № 2606701585374 в установі банку, документів про встановлення та обслуговування системи "Клієнт - Банк" та іншого програмно-технічного забезпечення по обслуговуванню зазначених розрахункових рахунків, документів про надходження та використання коштів (платіжних доручень, меморіальних ордерів, грошових чеків), документів по руху коштів по вказаних розрахункових рахунках з зазначенням дати, суми операції, назви контрагента, коду ЄДРПОУ, а також, призначення платежу, за період з 01.01.2010 по даний час, шляхом їх вилучення (здійснення їх виїмки).

На вимогу ПАТ "Промінвестбанк" особою, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів.

Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали. У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя М.М.Головчак

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення17.06.2013
Оприлюднено23.07.2015
Номер документу47042698
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/11317/13-к

Ухвала від 17.06.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М. М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні