Ухвала
від 16.07.2015 по справі 904/3947/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

16.07.15р. Справа № 904/3947/15

За позовом Приватного акціонерного товариства "Макіївський металургійний завод", м.Макіївка, Донецька область

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТОБОРОТКАПІТАЛ", м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область

Третя особа: Третя особа: Реєстраційна служба Криворізького міського управління юстиції Дніпропетровської області, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область

про зобов'язання припинити порушення права власності шляхом ліквідації філії

Суддя Ліпинський О.В.

Представники:

від позивача: Даніліна М.В., дов. від 30.04.2015 року № 17/0109

від відповідача: не з'явився

від третьої особи: не з'явився

СУТЬ СПОРУ:

Позивач звернувся до господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою, в якій просив суд зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТОБОРОТКАПІТАЛ" припинити порушення права власності ПАТ "Макіївський металургійний завод" шляхом ліквідації філії № 54 "Макіївський металургійний" Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТОБОРОТКАПІТАЛ".

Відповідач явку уповноваженого представника в судові засідання не забезпечив, витребуваних доказів не надав.

Третя особа продала клопотання про розгляд справи без участі представника Реєстраційної служби Криворізького міського управління юстиції Дніпропетровської області.

03.07.2015 року Позивач подав заяву про зміну предмета позову, в якій просить суд:

- Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Інвестобороткапітал" припинити використання в господарській діяльності в тому числі в найменуванні ФІЛІЇ №54 "МАКІЇВСЬКИЙ - МЕТАЛУРГІЙНИЙ", що є комерційним найменуванням ПрАТ "Макіївський металургійний завод".

- Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Інвестобороткапітал" виключити з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відомості про місцезнаходження відокремленого підрозділу - ФІЛІЇ № 54 "МАКІЇВСЬКИЙ - МЕТАЛУРГІЙНИЙ" ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ІНВЕСТОБОРОТКАПІТАЛ": 86105, Донецька обл., місто Макіївка, Кіровський район, вул. Металургійна, будинок, 47.

Ухвалою суду від 06.07.2015 року, сторонам запропоновано надати свої пропозиції щодо переліку питань, які мають бути поставлені перед судовою експертизою стосовно наявності чи відсутності тотожності, тобто цілковитої схожості між комерційними (фірмовими) найменуваннями Позивача, та відповідним найменуванням філії Відповідача.

16.07.2015 року Позивач подав клопотання про призначення судової експертизи, у проведення якої просив доручити Науково-дослідному інституту інтелектуальної власності Національної академії правових наук України, на вирішення експерта просив поставити наступні питання:

1. Чи може використання Товариством з обмеженою відповідальністю "Інвестобороткапітал" комерційного найменування ПрАТ "Макіївський металургійний завод" у назві філії "Макіївський металургійний" призвести до змішування діяльності господарюючих суб'єктів?

2. Чи може використання Товариством з обмеженою відповідальністю "Інвестобороткапітал" комерційного найменування ПАТ "Макіївський металургійний завод" у назві філії "Макіївський металургійний" ввести споживача в оману стосовно особи, що виробляє чи надає послуги?

Відповідно до статті 41 Господарського процесуального кодексу України для роз'яснення питань, що виникають при вирішенні господарського спору і потребують спеціальних знань, господарський суд має право призначити судову експертизу.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника Позивача, з метою встановлення наявності чи відсутності схожості між комерційними найменуваннями Позивача та філією Відповідача до такого ступеня, що їх можна сплутати, так і стосовно того, чи може використання особами однакових або схожих комерційних (фірмових) найменувань здійснюватися без введення в оману споживачів щодо товарів, які виробляються та (або) реалізовуються, та послуг, які ними надаються, суд вважає за необхідне призначити у справі судову експертизу, та з урахуванням клопотання Позивача доручити її проведення Науково-дослідному інституту інтелектуальної власності Національної академії правових наук України, а провадження у справі - зупинити.

Керуючись ст.ст. 38, 41, 79, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Призначити у справі судову експертизу, проведення якої доручити Науково-дослідному інституту інтелектуальної власності Національної академії правових наук України (м. Київ, вул. Боженка, 11, корп. 4, поверх 13 ).

На розгляд експертизи поставити наступні питання:

1. Чи є словосполучення - "Макіївський металургійний" - комерційним (фірмовим) найменуванням юридичної особи ПрАТ "Макіївський металургійний завод"?

2. Чи наявна схожість між комерційними (фірмовим) найменуванням - "Макіївський металургійний" та назвою філії № 54 "Макіївський - Металургійний" Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТОБОРОТКАПІТАЛ"?

3. Чи може використання в назві філії № 54 "Макіївський - Металургійний" Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТОБОРОТКАПІТАЛ" комерційного найменування "Макіївський металургійний" ввести в оману споживачів щодо товарів, які виробляються та (або) реалізовуються, та послуг, які надаються ПрАТ "Макіївський металургійний завод" та філією № 54 "Макіївський - Металургійний" Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТОБОРОТКАПІТАЛ"?

Зобов'язати позивача, Приватне акціонерне товариство "Макіївський металургійний завод" здійснити попередню оплату вартості експертного дослідження на підставі відповідної вимоги Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності Національної академії правових наук України. Питання про розподіл витрат на проведення судової експертизи буде вирішено під час прийняття рішення у справі відповідно до вимог ст. 49 Господарського процесуального кодексу України.

Попередити особу (чи осіб), які безпосередньо проводитимуть судову експертизу про відповідальність, передбачену ст.ст. 384, 385 Кримінального кодексу України за дачу завідомо неправильного висновку або відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов'язків.

Провадження у справі - зупинити.

Суддя О.В. Ліпинський

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення16.07.2015
Оприлюднено24.07.2015
Номер документу47105587
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/3947/15

Ухвала від 04.06.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 06.05.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 31.03.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 06.03.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 16.07.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 06.07.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 01.07.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 26.06.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 02.06.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 12.05.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні